Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar 2021
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

I Krig Med Morfar
I Krig Med Morfar billede

The High Note
Sjæl
Spiral: From The...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

I Am Ali

9. januar 2015 af Nikolaj Sonqvist

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

I Am Ali billede

Float like a butterfly, Sting like a bee

Float like a butterfly, Sting like a bee
Når man nævner navnet Muhammad Ali aka Cassius Marcellus Clay, Jr., vil der sandsynligvis ringe en del klokker for selv de ikke-bokse-kyndige. Ali var nemlig ikke bare en af 1960’er og -70’ernes allerbedste boksere i verden, han spillede, ligesom Malcolm X, en vigtig rolle i den afroamerikanske frihedsbevægelse, der kæmpede for ligestilling i USA. Og så var han tilmeld forgudet, respekteret og elsket af mange mennesker verden over på grund af hans næstekærlighed, hans sans for humor og charme.

Ali’s trademark var at hoppe og danse i bokseringen, samt sjældent at have paraderne oppe. Som han selv udtrykte det; Float like a butterfly, Sting like a bee. Han havde et stort ego (som de fleste andre boksere og kaldte sig selv ”The King” og blev rasende hvis medierne gjorde ham til den undertippede.

I Am Ali dykker ned i Alis boksekarriere fra hans første spæde bokseslag som tilfældigt kom i hus da hans cykel blev stjålet, til hans endegyldige sidste boksekamp i december 1981, hvor Ali kæmpede med sygdom og også tabte til Trevor Berbick på point. Undervejs kommer dokumentaren godt rundt omkring Alis liv gennem arkivmateriale, gamle interviews og nyhedsklip med Ali og nye interviews og vidnesbyrd fra Alis venner, familie og konkurrenter, samt nogle sjældne lydbånd mellem Ali og hans børn.

Dokumentaren er dog lidt lang tid om at komme i gang og bliver i sidste ende en lang lovprisningsfilm af legenden Muhammad Ali. Det er simpelthen alt for lang tid med 2 timers lovprisen, ros og kærlighed mod den populære bokser. Filmen kommer til at mangle nerve og noget på spil, og bliver en lang positiv rejse ind i Alis liv. Alle elsker og elskede Muhammad Ali… åbenbart.

Ali blev verdens bedste bokser, var en vigtig racerettighedsforkæmper (da han satte sin karriere over styr fordi han nægtede at kæmpe i Vietnam), og havde samtidigt tid og overskud til at besøge en dødssyg dreng med leukæmi på hospitalet fordi han var Alis største forbilledet. Men er det ikke altid en bagside af en medalje? Hvad med Alis 4 ægteskaber som har medført i alt 9 forskellige børn?

Men tag ikke fejl, I Am Ali tegner et skønt billede af spasmageren, boksekongen og legenden Muhammad Ali. Specielt båndoptagelserne mellem Ali og hans børn er filmens styrke samt det fascinerende arkivmateriale der i den grad viser hvem Ali i virkeligheden var. Det er dog synd at dokumentaren er helt uden nogen nutidige kommentarer eller interviews fra manden selv, som fortsat lever den dag i dag. Det kunne have været ekstra interessant at have manden selv med på rejsen til refleksion over sit eget liv.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Universal Pictures.

Titel: I Am Ali
Original Titel: I Am Ali
Premieredato: 5. december 2014
Instruktør: Clare Lewins
Skuespillere:
Spilletid: 111 min.
Selskab: Universal Pictures, Focus World, 2014
Genre: Dokumentar
Link: http://www.focusfeatures.com/i_am_ali


banner
Overskrift Højre Block
Da Hitler stjal ...
Chaos Walking
Promising Young ...
Den Anden Side
Minari
Once Were Brothe...
Sound of Metal
Two Weeks to Liv...
Sjæl
The Secrets We K...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...