Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Twisters
Twisters billede

Jagtsæson 2 - I ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Illusionisten

14. juni 2007 af Kristian Jensen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Illusionisten billede

Fantastisk smuk og fængende film.

Wien i slutningen af det 19. århundrede. Illusionisten Eisenheim (Edward Norton) tryllebinder sit publikum med fantastiske kunster, der bryder med selv de mest fundamentale naturlove. Dette falder ikke i god jord hos den nederdrægtige kronprins Leopold (Rufus Sewell). Kronprinsen sætter sin hof-betjent til at efterforske Eisenheim, og dermed blotlægge alle tryllekunstnerens hemmeligheder. Hof-betjenten Uhl (Paul Giamatti) finder hurtigt ud af, at Eisenheim var barndomskærester med kronprinsens kommende kone, den smukke Sophie (Jessica Biel). Det bliver ikke bedre, da Uhl kommer på sporet af en konspiration mod den Østrigske kejser, der involverer mord, jalousi og ikke mindst magi.

”Illusionisten” er en vanvittigt smuk film, der fænger lige fra første sekund. Dick Popes fabelagtige kameraarbejde gør filmen til en sand visuel fornøjelse. Philip Glass stemningsfulde musik supplerer de flotte billeder på det fineste.
Skuespillet er virkelig godt. Især Edward Norton og Paul Giamatti viser deres enorme talent i rollerne som Eisenheim og Uhl. Jessica Biel er ligeledes god i rollen som Sophie. Biel er blevet spået en stor fremtid i den amerikanske filmbranche, og hendes præstation i ”Illusionisten” må siges at bakke denne påstand op.
Filmens skurk bliver spillet af den britiske skuespiller Rufus Sewell, der nok bedst er kendt for sin rolle som ondskabsfuld ridder i ”A Knight’s Tale” fra 2001. Sewell er god i rollen som den ondskabsfulde kronprins Leopold, der ikke er bange for at bruge brutal magt i sin higen efter Sophie og den Østrigske trone.

”Illusionisten” er væsentlig anderledes end årets anden store tryllefilm, nemlig Christopher Nolans ”The Prestige” der udkom kort tid efter ”Illusionisten”. Modsat Nolans film, har instruktøren Neil Burger valgt at skrue en anelse ned for fantasy elementerne, og i stedet valgt at lave et historisk drama, og det fungerer fuldstændigt upåklageligt.
Alt i alt er ”Illusionisten” en helstøbt filmoplevelse, der huskes længe efter filmen er slut. Billederne, musikken, skuespillet – alt synes at gå op i en højere enhed. Filmen er proppet med små detaljer, som er med til at hæve filmen op over det ordinære. ”Illusionisten” er ganske enkelt et lille filmisk mirakel.

Der er desværre ikke noget ekstramateriale til ”Illusionisten” udover et trailershow.

Billedformat: 16:9 Anamorphic 1:1.85
Lyd: Dolby Digital 5.1
Filmen er tekstet på: Dansk, svensk, norsk og finsk

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Illusionisten
Original Titel: The Illusionist
Premieredato: 5. juni 2007
Instruktør: Neil Burger
Skuespillere: Edward Norton, Paul Giamatti, Jessica Biel, Rufus Sewell, Eddie Marsan, James Babson, Brian Caspe, Tom Fisher, Aaron Johnson, Erich Redman, Ellen Savaria, Jake Wood
Spilletid: 104 min.
Selskab: Bob Yari Productions 2006/Nordisk Film 2007
Genre: Drama
Link: http://www.theillusionist.com

banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...