Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Inden bomben springer.

20. august 2006 af Kristian Jensen Skriv en kommentar

Inden bomben springer.  billede

Den 25. august har den danske komedie Sprængfarlig Bombe premiere i biografen. I den forbindelse ringede ON-Z til instruktøren Thomas Willum Jensen.

Thomas Willum Jensen har stået bag nogle af de helt store publikumssucceser i dansk filmhistorie, deriblandt Min søsters børn serien (2001 og 2002) og senest Solkongen (2005). De førnævnte film har været med til at genoplive den danske komedie, hvilket tydeligt ses på salgstallene fra biograferne. Alene Solkongen solgte 347.852 biografbilletter i 2005 (kilde: Det danske Filminstitut).

- Thomas, hvorfor tror du at den danske komedie er blevet så populær igen?
- Jeg tror egentlig at publikum gerne vil se underholdende og sjove film. Jeg tror måske at det har været svært at finde instruktører til at lave dem. Publikummet har hele tiden været der, men det har filmene ikke.

- Har du selv nogle favoritter inden for genren?
- Danske komedier? Jeg synes jo Solkongen er en rigtig god dansk komedie. Den gik ligesom ind for præmissen 100 % om at nu skulle vi lave en film som i høj grad var underholdende, og det synes jeg at den var. Desværre er der ikke blevet lave så mange komedier, og man skal næsten tilbage til noget Olsen Banden for at man kan finde nogle sjove underholdende film i den kategori, og det er lid ærgerligt synes jeg.

¬ - I din karriere som instruktør har du for det meste lavet komedier, har du planer om at kaste dig ud i lidt mere alvorlige genrer?
- Ja – de kommer også. Det er jeg helt overbevist om. Det skal jeg nok komme til at lave. Jeg mener, at fordi man laver det ene kan man også godt lave det andet. Det ene udelukker ikke det andet. Jeg synes ikke, at der er så langt fra den ene fløj til den anden – man kan sagtens lave en film der forener de to fløje.

- Filmen som Claus Volter (Nikolaj Lie Kaas) og Tonny (Ulrich Thomsen) skal lave i Sprængfarlig Bombe er en rigtig tju-bang film. Denne form for film er ligeledes begyndt at dukke op i Danmark. Er det noget vi kommer til at se mere til?
- Ja og nej – Jeg tror at psykologiske thrillere a la Kongekabale er noget vi kommer til at se mere til, men deciderede action-film eller tju-bang film med biljagter og store skuddueller og den slags, tror jeg ikke vi kommer til at se meget af, da det er meget tidskrævende og vi har ikke så mange penge at rode rundt med. De danske filmfolk har evnerne, både instruktører, skuespillere og filmhold. Men decideret at lave store sets med politistationer, brændende huse og så videre, det kræver altså ret mange penge.

- Salgstallene for film som I Kina Spiser de Hunde (1999) og Blinkende Lygter (2000) viser tydeligt at danskerne gerne vil se den slags film. Hvorfor tør producenterne ikke satse penge på den type film?
- Procentvis er det bare dyrere og lave den type film. Jeg kan godt fortælle dig, at man får ikke mange brændende biler og eksplosioner for et normalt dansk filmbudget. Der skal sku mere til.

- I Sprængfarlig Bombe spiller Nikolaj Lie Kaas og Ulrich Thomsen over for hinanden. Tidligere film som eksempelvis Brødre (2004) beviste at de to matcher hinanden utrolig godt.
Hvad er det der gør deres samarbejde så frugtbart?

- For det første synes jeg, at de to er nogle af de bedste danske skuespillere overhovedet. Der er ingen tvivl, om at de er nogle af vores største talenter, og at de så samtidig er nogle af de mest behagelige mennesker at være sammen med – det er jo fantastisk. Desuden tror jeg at de hygger sig indbyrdes – de kan i hvert fald godt lide at arbejde sammen. De får noget fra hinanden.

- Du startede jo også selv som skuespiller. Har du nogen planer om at vende tilbage til faget?
- Nu skal man jo aldrig sige aldrig, men for en stund er det lagt på hylden. Jeg vil hellere koncentrere mig 100 % om det jeg laver nu, og det er at instruere film.

Sprængfarlig Bombe er en tydelig kommentar til den opstyltede og snoppede del af den danske filmkultur, hvilket heller ikke er gået ubemærket hen i den danske presse. Anders Morgenthaler har i august udtalt følgende til Månedsmagasinet ARENA ”Thomas Willums film er noget forpulet lort. Solkongen er Willums totalt folkelige bæ, som han har lagt på samfundet, og dermed fortsætter han den endeløse række af diarrélort, som han sender ud på markedet”

- I lyset af Morgenthalers udtalelser, tror du så at de danske film-skabere har mistet evnen til at grine af sig selv?
- Det skulle man jo tro når man læser nogle af de der indlæg. Der er ikke meget selvironi at spore. Jeg ved sku ikke – jeg kender ikke rigtig Anders Morgenthaler. Jeg har ikke engang set hans film (Princess 2006), så det er svært for mig at svare igen. Jeg vælger måske at tro, at han var kommet ud med det forkerte ben af sengen den morgen..

- Hvad er det næste projekt som du skal i gang med?
- Anders Thomas (Jensen) og jeg skriver i øjeblikket på et manuskript, som vi håber på at kunne afleverer til Nordisk Film til jul – så nu må vi se om vi kommer så langt. Jeg er ked af at komme ind på hvad filmen handler om, men det handler ikke om den danske filmbranche så meget kan jeg i hvert fald sige.

Thomas Willum Jensens Sprængfarlig Bombe har premiere den 25. august.banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...