Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Indignation

24. november 2016 af Line Gren

3 stjerner Skriv en kommentar

Indignation  billede

Dialogerne flyder let og frit og monologerne er taget direkte fra Phil Roths novelle ”Indignation”. Sproget er som et stykke elegant klassisk musik med en underliggende tristesse og med et varsel om, at en farer lurer forude

”Indignation” har den amerikanske forfatter Philip Roths roman som sit forlæg, og filmen bærer samme titel som romanen. Filmens ’setting’ er det fiktive Winesburg college i Ohio. Fortællingen foregår i året 1951 samtidig med Korea-krigens spæde begyndelse.

Hovedpersonen Marcus Messner (Logan Lerman) er den jødiske kosher-slagter Max’ (Danny Burstein) eneste barn i byen Newark, New Jersey. Faderen udviser en overdrevent stor bekymring i dagene op mod Marcus’ afgang til college, og dermed flytter hans søn hjemmefra definitivt.

Filmen er inddelt i tre akter og sat op som et kammerspil på lærred. Andet akt foregår på College, hvor Marcus bliver fremstillet som en mønsterbryder med et scholarship fra sin skole i Newark, New Jersey. Hans møde med den smukke, blonde, ikke-jødiske Oliva Hutton (Sarah Gadon) medfører nye og skønne oplevelser. Bagsiden af disse oplevelser viser sit ansigt i tredje akt, hvor Marcus er indlagt på hospitalet. I starten får Marcus hyppige besøg af Olivia på hospitalet, hvor de ser og høre forskellige sider fra hinandens opvækst og baggrunde. Desværre er figuren Olivia Hutton i dette kammerspil ikke med til at skabe fremdrift i filmens plot.

Filmens hovedplot er scenerne med dekanen Dean Cauldwell (Tracy Letts), som går Marcus på klingen med livets store spørgsmål og som samtidig er med til at vise, hvem Marcus er. Dialogerne og replikskiftene i disse scener flyder let og frit som et stykke elegant, klassisk musik. Indimellem har begge lange monologer, som fungerer bedre i romanen, da de bliver lidt for lange og tunge i filmens fortælling.

Skuespilpræsentationerne, især Marcus’ moder Esther Messner (Linda Edmond) og dialogerne løfter filmen, mens filmens plot er for trægt og vagt.

Titel: Indignation
Original Titel: Indignation
Premieredato: 24. november 2016
Instruktør: James Schamus
Skuespillere: Logan Lerman, Sarah Gadon, Tracy Letts, Linda Edmond, Danny Burstein, Ben Rosenfeld, Pico Alexander, Philip Ettinger, Noah Robbins
Spilletid: 110 min.
Selskab: SF FILM 2016
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...