Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Infernal Affairs 2

4. januar 2009 af Christian Arhoff Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Infernal Affairs 2 billede

Infernal Affairs i USA genindspillet som The Departed har fået en to'er

På internettet i 2002 var der en del snak om en ny Hong Kong gangster film.
"Mou Gaan Dou" eller "Infernal Affairs" som den blev kaldt da den blev udgivet i USa og Europa er en fantastisk spændende historie om en politibetjent der er undercover i mafiaen og en mafiamand der er undercover i politiet.
Hvis det plot lyder bekendt er det fordi filmen i 2006 blev genindspillet af Martin Scorsese som The Departed, og vandt som bekendt en Oscar for bedste film. Scorsese valgte dog at bruge sin egen brutale stil da han genindspillede filmen, og derfor er det egentligt kun plottet der går igen. Den originale Infernal Affairs minder meget mere i stil om Heat eller The Dark Knight. En stilistisk, teknologisk thriller der sætter to fantastiske skuespillere op mod hinanden i stjernerne Tony Leung og Andy Lau. Og da filmen blev en stor succes, både hjemme og internationalt, var en genindspilning næsten uundgåelig. Men siden det ikke var en amerikansk film ville man forhåbentlig slippe for lamme efterfølgere, der prøvede at score penge på den første films succes.

Ifernal Affairs 2 og 3 kommer dog fra instruktørene af den første film, så man kunne håbe at de ville være på niveau eller i det mindste håbe at de historier de ville fortælle med disse to film var værd at fortælle. Og Infernal Affairs 2 er dog heller ikke en direkte efterfølger, men en såkaldt prequel, en historie der foregår før den første film. Infernal Affairs handler om de to hovedpersoner fra den første film, men da de er yngre og da de begge starter deres karriere som politibetjente. Dog er der ikke meget nyt under solen. I den oprindelige Infernal Affairs ser vi et flashback der viser de væsentligste ting i deres baggrund. Yan bliver smidt ud af politiet,
inspektør Wong for fat i ham, og for ham til at fortsætte som betjent bare undercover for ham, da han er halvbror til en af de største marfia bosser i Hong Kong. Alle disse ting er ligesom set, og på den måde har Infernal Affairs samme problemer som den nye Star Wars trilogi. Vi ved hvad der sker i fremtiden med alle personerne vi ser. Det vi ser er blot den samme slags historie som i den originale film, bare med hovedpersonerne yngre, og med en anden slags kriminal historie.

Alt i alt er Infernal Affairs 2 en god film, men pga den originale film, bliver den rimelig uinteressent. Den er kun for rigtig store fans af den originale, der er vildt interesseret i at se alle sider af Lau og Yans historie. Denne anmelder er selv en stor fan af den originale, men det var ikke nok til at skabe interesse i denne film. Den originale er så fremragende og historien er så lukket da filmen er slut, at den bare burde så for sig selv.

Titel: Infernal Affairs 2
Original Titel: Infernal Affairs 2
Premieredato: 18. marts 2008
Instruktør: Andrew Lau, Alan Maik
Skuespillere: Eric Tsang, Anthony Wong, Edison Chen, Shawn Yue
Spilletid: 112 min.
Selskab: Scanbox, 2008
Genre: Krimi


banner
Overskrift Højre Block
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
Men
Esthers OrkesterKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...