Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

Demon Slayer: To...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Inherent Vice

21. juli 2015 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Inherent Vice billede

Velskabt stener-krimi-komedie...

Inherent Vice tæller en imponerende rolleliste med Joaquin Phoenix, Josh Brolin, Benicio Del Toro, Owen Wilson, Reese Witherspoon og gode gamle Martin Short. Hele balladen spindes sammen af Paul Thomas Anderson, og han plejer at være garant for nogle interessante værker, der som regel også vækker opmærksomhed hos Akademiet. Der var tre Oscar-nomineringer til både Boogie Nights, The Master og Magnolia, mens det nok stadig er de 2 Oscars for There Will Be Blood som ringer en klokke.

Inherent Vice, som vi skal beskæftige os med her, fik da også 2 Oscar-nomineringer i indeværende år. I den lidt mindre kategori for bedste kostumer og så ganske fortjent for bedste overførte manuskript. Der blev dog ingen sejre i denne omgang, men mindre kan også gøre det. Inherent Vice er i hvert fald stadig en veludført film, og mindst lige så skæv og syret som forventet med det forlæg.

Phoenix spiller privatdetektiven Doc Sportello, som i slut-60’ernes psykedeliske Californien får en indviklet henvendelse fra Shasta Fay (Katherine Waterston) omhandlende hendes rige kæreste, hans kone og hendes elsker. Sportello påtager sig sagen, og lige så snart han begynder at kradse i overfladen, så sker der ting og sager. Et omfattende persongalleri folder sig ud, og den kryptiske sag udvikler sig kun til at blive mere og mere kringlet. Omslaget på denne blu-ray dikterer at tingene går fra gonzo til groovy, og det er ganske præcist ramt, hvis jeg skal sige noget.

Filmen er søbet ind i et Hunter S. Thompson-lignende univers og som tager sig ud som en form for lillebror til Fear And Loathing In Las Vegas. Doc Sportello kunne i samme åndedrag godt gå for at være en fætter til Raoul Duke (spillet dengang af Johnny Depp). Prøv eksempelvis at tjekke begge films omslag og læg mærke til hat, solbriller og smøg i kæften. Sportellos fremgangsmåde som en ufokuseret halvsløv padde virker bekendt. Romanen Inherent Vice er i øvrigt skrevet af Thomas Pynchon.

Det er ganske umuligt at genreplacere filmen, for den er både humoristisk, actionfuld og dramapræget. Den er nærmest alle omkring dem alle. En fyr ved navn Stephen Holden fra New York Times er åbenbart også i vildrede, og han må nøjes med at konstatere at der ikke er noget der sådan for alvor definerer Inherent Vice. Jeg er meget enig. Han ender med at kalde filmen for en slags Comic Noir-film. Det er altså ikke en genre jeg har hørt om før, men lad os da bare hoppe med på vognen. Uanset hvad, så skal du nok blive underholdt efter alle kunstens regler.

Dette bliver uden tvivl den særeste film til hjemmebiografen i 2015. Det tør jeg her halvvejs inde i året godt at konstatere. Her er bandeord, drinks og smøger i et væk og hver en scene er interessant. Stig ombord på denne vovede rejse tilbage i tiden, hvor alt og alle ikke helt er som man skulle tro.

Bonus materialet består af 4 helt specielle trailere for filmen. Hver med sit helt unikke fokuspunkt.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Warner Home Video.

Titel: Inherent Vice
Original Titel: Inherent Vice
Premieredato: 30. juni 2015
Instruktør: Paul Thomas Anderson
Skuespillere: Joaquin Phoenix, Josh Brolin, Owen Wilson, Reese Witherspoon, Benicio Del Toro, Martin Short, Michael Kevin Williams, Katherine Waterston, Jena Malone, Maya Rudolph
Spilletid: 148 min.
Selskab: Warner Bros. Pictures, 2014
Genre: Action , Drama , Humor , Krimi


banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...