Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Inspector Morse – mordet på cricketbanen

21. juli 2005 af Helle Perrier

5 stjerner Skriv en kommentar

Inspector Morse – mordet på cricketbanen billede

Måske den bedste af alle filmene. Hvem har myrdet Morse gamle ven?

The Clarets XI old boys' cricket team skal spille deres årlige kamp, da en af spillerne falder død om på banen. Denne gang foregår mysteriet i inspector Morse’s inderkreds, da han selv er en del af holdet. Derfor er det sergeant Lewis, der denne gang kommer i centrum. Han overrasker alle, nok mest Morse, ved at være en formidabel cricketspiller. Morse sender han undercover, for at finde ud af hvem der står bag mordet på hans gode ven. Sagen er svær for Morse. Ikke alene påvirker den ham naturligt nok personligt, men der bliver også stillet spørgsmålet om hvorvidt han måske er for tæt på tragedien til at se sandheden.

Mordet på cricketbanen er en af de absolut bedste i serien. Plottet er veldrejet og fantastisk godt fortalt. Selve afsnittet var et af dem Colin Dexter insisterede på, at der skulle laves. Og det er forståeligt, da man uundgåeligt rives med af den veldrejede fortælling. John Thaw er særligt god denne gang, og det er forfriskende at se Lewis indtage en hovedrolle i en historie. Skal man kun se én af filmene bør det være denne.
Produktionsmæssigt er det tydeligt at det er en tv-serie, billederne er lidt grumsede og af og til mudrer lydsporet. Men mærkerne efter tidens tand er ikke noget der hverken generer eller kommer i vejen for nydelsen af filmen.

En af de dejlige ting ved inspector Morse serien, er at den ligesom kører i sit eget tempo. På trods af at den er produceret omkring 2001, ligner det en af fortidens tv-produktioner. Der er ingen hurtige klip, men derimod er der mange lange indstillinger og scener. Der er ingen leflen for det overfladiske, lettilgængelige eller hurtige. Inspector Morse tager sin tid, og det er faktisk forfriskende. Man var faktisk i tvivl om hvorvidt man overhovedet skulle sende det første afsnit af Inspector Morse, man mente simpelthen at det gik for langsomt og at det var malplaceret i samtiden. Heldigvis var der 1,5 millioner der så det første afsnit, og der var ikke længere tvivl. – Og gud ske tak og lov for det.
John Thaw var i kraft af sin rolle som Inspector Morse, en af Englands mest elskede Tv-skuespillere. Han døde i 2002 året efter at hans alter-ego var død på skærmen i ”et kors for Morse”. Frem til da blev der indspillet ikke færre end 33 film om politimanden. Filmene er en filmatisering af Colin Dexters fremragende kriminalromaner, og er skal absolut placeres blandt de allerbedste i genren.
Inspector Morse er som udgangspunkt egentlig ikke nogen sympatisk mand, men man undgår ikke at holde af ham alligevel. Han er brysk og tvær, og har ikke langt til hidsige anfald. Samtidig er han den inkarnerede bachelor, der elsker at bo alene, elsker øl, sin røde Jaguar og frem for alt Wagner. En anden af hans laster er Times’ krydsord, som han løser på imponerende kort tid. Inspector Morse er en intelligent mand, - han har selv gået på Oxford College, og da alle historierne foregår i Oxford, er der flere der er henlagt til universitetets lukkede verden. Akademikerne ser skævt til politimanden, der jo ikke har forfulgt en akademisk karriere og det kommer ofte til sammenstød mellem dem og Morse.
Den traditionelle assistent har Morse i sergeant Lewis. Han spilles fremragende af Kevin Whatley, og er Morses modstykke. Familiemennesket, der elsker sin kone og sine børn, og som er omgængelig og på god fod med alle. På overfladen kan han slet ikke komme i nærheden Morses intellekt, men det er som regel en af han kvikke bemærkninger der fører Morse på sporet. Samspillet mellem de to, Morse og Lewis, er forrygende godt, og er drivkraften i serien.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
SF/Fox.

Titel: Inspector Morse – mordet på cricketbanen
Original Titel: Inspector Morse - Deceived by flight
Premieredato: 19. juli 2005
Instruktør: Anthony Simmons
Skuespillere: John Thaw, Kevin Whatley
Spilletid: 103 min.
Selskab: Granada, SF-film, 2005
Genre: Krimibanner
Overskrift Højre Block
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
Men
Esthers OrkesterKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...