Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Interview med Signe Egholm Olsen

3. marts 2005 af Lise Aakjær Skriv en kommentar

Interview med Signe Egholm Olsen billede

Signe Egholm Olsen er pusherfrau i Ole Christian Madsens Nordkraft. Her fortæller hun om rollen som Maria, om at genkende sig selv i figuren og om at overskride sine egne grænser på den gode måde.

Instruktøren bag "Nordkraft" Ole Christian Madsen kalder hende for et af dansk film og teaters mest lovende skuespiltalenter.

Allerede inden Signe Egholm Olsen blev færdiguddannet fra Statens Teaterskole i 2003, blev hun tilbudt roller bl.a. i TV2s advokatserie "Forsvar".
Selv betegner den 24-årige skuespiller sig som heldig at få chancen for at arbejde sammen med professionelle folk. Hendes fantastiske præstationen og evne til at spille en så hudløs Maria i "Nordkraft", mener hun, skyldes Ole Christian Madsens evne til at lytte og skabe trygge rammer på filmsettet.

Men der kan næppe herske tvivl om, at Signe Egholm Olsens præstation ikke hviler på held eller en dygtig instruktør alene. Hun spiller Maria med en så ægte og overbevisende nøgenhed, at det af og til er svært at være tilskuer til.

Maria er pusherfrau, der opvarter sin pusherkæreste Asger og hans kunder i en hashtåget lejlighed i Aalborg. Et liv Maria ikke er tilfreds med.

"At Maria siger: "jeg er slet ikke sådan her", er en nøglesætning for hendes person", forklarer Signe, da jeg får hende på tomandshånd i BioCity, Århus' foyer til en snak om filmen og rollen som Maria.

"Maria er mange forskellige ting, hun har en rastløshed og mangler retning i livet. Og så har hun følelsen af ikke at blive mødt.
Følelsen af at være på det forkerte sted, men ikke vide, hvor det rigtige sted er. Men det synes jeg netop, er det interessante ved hende.
Hun har så mange sider og så mange lag, der er spændende at finde frem som skuespiller".

Det med kærligheden
Maria imødekommer alle andres behov end sine egne. Kæresten overskrider hendes grænser gang på gang og udnytter hende groft.
F.eks. tvinger han hende til at agere hash-kurer mellem Christiania og Aalborg.

På trods af det bliver hun hos ham, men det forstår Signe Egholm Olsen godt.
"Maria har jo mistet evnen til at sige fra og fornemmelsen for, hvad der er rimeligt. Grunden til, at hun bor hos Asger, er, at deres forhold har været godt engang. Hun har en tro på, at det kan blive godt igen.

Hun søger efter den tabte kærlighed. Samtidig bliver det en sikkerhed for Maria at være hos Asger. Hun finder en mærkelig form for tryghed i narkomiljøet, så hun har både en fysisk og psykisk afhængighed af miljøet".

For Signe er det ikke så meget afhængigheden af hverken stoffer, kærester eller miljø, der er det centrale eller mest interessante i filmen.

"For mig at se, handler filmen ikke så meget om narkomiljøet som sådan. Det er mere en film om relationer mellem mennesker og den forvirring, de går rundt i.

Det med kærligheden, synes jeg, er en større del af filmen. Derfor har jeg også kunnet gå ind i filmen, uden nogensinde at have været en del af et narkomiljø.

Meget af det, hun går og tumler med, er meget genkendeligt for mig. Marias grundlæggende
drivkraft er, at hun vil elskes, og det er jo så grundlæggende ved os alle sammen".

Fornemmelse for Maria
Inden optagelserne til filmen læste Signe romanen "Nordkraft", som hun beskriver som fantastisk, hudløs og som en stor inspiration til at spille rollen som Maria.

"Da jeg blev præsenteret for rollen som Maria, for manuskriptet og historien havde jeg intuitivt en fornemmelse af, hvem hun var. Flere ting gik også op for mig undervejs i indspilningen, f.eks. var scenerne på Christiania så livagtige, at de var med til at fodre karakteren".

Fornemmelsen for Maria blev endnu klarere efterhånden som hun, Ole Christian Madsen og Thomas Corneliussen, der spiller kæresten Asger, snakkede om, hvem Maria er og om hendes had/kærlighedsforhold til Asger. Det tætte samarbejde og instruktørens indsats beskriver Signe som en afgørende faktor for hendes præstation i filmen.

"Ole Christian er god til at gøre det sjovt at være skuespiller. Han er enormt god til at lytte og forstå mennesker", forklarer hun.
"Han er klar i, hvad han gerne vil have. Og så har han brugt vores ideer, så der har været meget samarbejde. Det har jeg været utroligt glad for.

Jeg har været meget tryg ved ham. Han skaber trygge rammer og en god atmosfære, som er meget vigtigt, når man skal lave så mange hårde scener. Jeg føler mig faktisk utrolig heldig, at jeg har fået lov til at arbejde med så dygtige folk".

Noget på spil
Signe har en del erfaring med at spille teater, men det er første gang, hun prøver kræfter med filmmediet og oplever, hvor tæt på et kamera kan komme - både fysisk og psykisk. I Nordkraft er der mange intime scener, hun beskriver som grænseoverskridende på en god måde.

"Som skuespiller kan det være lige så svært eller grænseoverskridende at spille psykisk som fysisk nøgen. Når man skal have de dér følelser frem, hvor man er helt sårbar er det meget grænseoverskridende.

Nøgenscenerne er også grænseoverskridende, men på en anden måde. Men man kan sige, at alle de scener, jeg har været med i, har der været noget på spil i. Jeg har lært rigtig rigtig meget af det ".

Fremtiden
Hvad fremtiden byder på af filmtilbud for Signe Egholm Olsen er usikkert. En ting er dog sikkert: Nordkraft har givet hende blod på tanden og lyst til at lave flere film.

"Jeg holder også meget af at lave teater. Det har været rigtig sjovt at prøve kræfter med et andet medie end teater, og hvis jeg kunne få lov til at lave både film og teater, så ville jeg være rigtig glad."

For tiden kan Signe ses i forestillingen "Tiny Dynamite" på Café Teatret i København, og snart står hun på scenen på teatret Mungo Park i Allerød.
Og mon ikke også hendes navn snart står øverst på en filmplakat igen.

Signe Egholm Olsen som Maria på Christiania efter hash til pusherkæresten Asger
Signe Egholm Olsen som Maria på Christiania efter hash til pusherkæresten Asger
Maria og Hosssin
Maria og Hosssin


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...