Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kysset
Kysset billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Jackie

12. januar 2017 af Maria Bogensberger

5 stjerner Skriv en kommentar

Jackie billede

Et rørende tilbageblik på en stor personlighed.

Filmen Jackie handler om tiden lige op til attentatet på Præsident John F. Kennedy d. 22 november 1963 og dagene der kom efter hans død.
Man følger Jacqueline kennedy (Natalie Portman) i de hårde dage efter mordet på hendes mand. Nogle dage hvor hun chokeret, efter at have siddet med hendes døde mand i skødet, måtte være stærk som USA førstedame og som mor til to små børn. En begravelse skulle planlægges, en der skulle ære og en der skulle huskes for hans storhed, alt imens hendes liv var ved at falde fra hinanden.

Biografisk portræt
Filmen Jackie er et biografisk portræt, som giver en et billede af en af tidens bedst huskede førstedame Jacqueline Kennedy. Hun var en af det 20. århundredes mest fotograferede kvinder. Hun var et stort mode ikon verden over og er det stadig den dag i dag. Men hun værnede om sit privatliv, så vi ved meget lidt om hende. Filmen Jackie giver et billede af hvem hun var og hvordan det var at være førstedame. Det store pres der ligger på en, når hele verden kigger med. Man får også et indtryk af, hvor stærk en kvinde hun var, da man følger hende i den svære tid efter John F. Kennedys død.

Forløbet
Filmen starter i Jackies nye hjem i Hyannis Port i Massachusetts, hvor hun har inviteret en journalist (Billy Crudup). Hun vil fortælle historien. Historien om attentatet og historien om den mand som hun elskede og hvis eftermæle, skal huskes for noget stort og positivt. Hun sammenligner deres tid sammen i Det Hvide hus med Camelot. Et billede af John F. Kennedy og hende selv som Kong Arthur og Dronninge Guinevere. Et liv i en mystisk og eventyrlig position, som hele verden tager til sig. Hendes krav for at fortælle hendes historie, er at hun må redigere i det når det er færdigt. På den kan det laves om, hvis hun ikke har formuleret det, som hun føler indvendigt. Under interviewet ser man tilbage til hendes rundvisning i Det Hvide hus, efter hendes istandsættelse af det, som blev vist i tv. Her får man også et billede af, hvor vigtigt det var for hende, at bevare historien i Det Hvide hus. Man ser dagen på attentatet og dagene efter.

Imponerende
Rollen som Jackie spilles af den Amerikansk-israelske skuespiller Natalie Portman, som har medvirket i mange store film bla. Closer (2004) og Black Swan (2011) som hun vandt en Academy Award for. Hun har modtaget over 60 filmpriser og omkring 90 nomineringer i sin karriere. I rollen som Jackie gør hun det helt fantastisk. Hun lever sig så dybt ind i rollen, så man rent faktisk ser Jacqueline Kennedy for sig. Hendes sorg føltes så virkelig, at jeg flere gange måtte knibe en tåre. Hun får filmen til at blive virkelig.

Rollen som John F. Kennedy spilles af den Dansk-engelske skuespiller Caspar Phillipson, som er uddannet fra Århus teater. Han er også professionel sanger og har medvirket i mange musicals. I film kan man se han i Flammen og Citronen (2008) og Steppeulven (2014). Han fik bla. rollen i Jackie da hans lighed med John F. Kennedy er slående.

Fascinerende
Jackie er en fantastisk film. Man får et rigtig godt indblik i historien. Den er fængende og sørgelig. Jeg levede mig dybt ind i filmen og jeg tror godt at den kan gå hen og blive stor. Den er helt sikkert et besøg i biografen værd.

Titel: Jackie
Original Titel: Jackie
Premieredato: 12. januar 2017
Instruktør: Pablo Larrain
Skuespillere: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig, Caspar Phillipson, Billy Crudup, John Hurt.
Spilletid: 91 min.
Selskab: Scanbox 2016
Genre: Drama
Link: http://www.imdb.com/title/tt1619029/

banner
Overskrift Højre Block
A Beautiful Life...
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...