Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Jens Okking Er Død

21. januar 2018 af Jesper Poulsen Skriv en kommentar

Jens Okking Er Død billede

Den folkekære skuespiller Jens Okking er død, 78 år gammel. Rigets portør med hang til guldøl sov stille ind søndag morgen.

Du husker ham sikkert som politimanden Karl Jørgensen fra 80'ernes store danske action-serie Een Gang Strømer... Du husker ham sikkert også som Fru Drusses søn Bulder i Lars von Triers ikoniske hospitalsgyser Riget, hvor han, meget mod sin vilje, måtte føje sin mor og hjælpe hende i den spirituelle jagt på sandheden om spøgelset Mary. Det kan også være at det er En By I Provinsen, som popper op i hovedet på dig, når du hører navnet Jens Okking. Alternativt ringer det en klokke, når du tænker tilbage på hvem der skød fodboldikonet Allan Simonsen i Skytten.

Uanset hvad så var Jens Okking en alsidig og afholdt skuespiller, som gang på gang stjal billedet, når han dukkede op i film og serier. Jens Okking medvirkede gennem sin karriere i såvel danske folkekomedier som Olsen Banden og Familien Gyldenkål, men også mere ikoniske værker som Zappa og Det Forsømte Forår. Serier som Fiskerne, Kaj Munk, Bryggeren, Forsvar og Huset På Christianshavn spandt også en hyggestund med den fuldskæggede mand med de velkendte krøller. Du kunne også opleve Okking i mere børne/unge-venlige produktioner som sørøverfilmen Jolly Roger, Gummi Tarzan, Hemmelig Sommer, Skattekortet og den populære krimi Guldregn, for ikke at nævne hans medvirken i de helt gamle DR-julekalendre som De To I Ledvogterhuset og Hvad En Møller Kan Komme Ud For samt TV2's julekalender Alletiders Jul med nissen Pyrus, hvor Jens Okking gav den som Christian IV.

Jens Okking huskes også for flere velkendte titler i 90'erne og 00'erne, som eksempelvis Ondt Blod, Den Gode Strømer, Gamle Mænd I Nye Biler, Bag Det Stille Ydre, Inkasso, Solkongen og At Klappe Med Een Hånd, som indbragte ham én af i alt 3 Bodilstatuetter. Det er desuden svært ikke at komme i tanke om Okkings nærvær som den ondskabsfulde Kaptajn Mannheimer i DRs store satsning Gøngehøvdingen og i det legendariske krimidrama Nitten Røde Roser.

Okking underholdt os også i Morten Korch-parodien Kampen Om Den Røde Ko, Nils Malmros' Barbara og hans sidste medvirken Næste Skridt, hvor han spillede sammen med blandt andre Ole Ernst, Claus Bue, David Owe og Anne Marie Helger. Enkelte vil nok også kunne huske tilbage på Okkings flair for satire, som kunne opleves i revyforestillingerne i Randers, Grenå, Nykøbing F og Hjørring.

Okking vil også blive husket for sit store politiske engagement, hvor han i 1999 blev valgt ind i Europaparlamentet for Junibevægelsen. 2 ½ år senere skiftede han til Folkebevægelsen mod EU, inden han vendte tilbage til Socialdemokraterne, hvor han også tidligere har været medlem.

Jens Okking blev i 2004 ramt af en blodprop og endte på et plejehjem i Næstved, hvorfra medierne senest har skrevet en række kritiske artikler, da omsorgen for Okking tilsyneladende har været særdeles mangelfuld. Dags dato sov Okking så stille ind, omgivet af sin nærmeste familie.

Æret Være Jens Okkings Minde.

banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...