Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Jerusalem, Min Elskede

4. marts 2005 af Ellen Norvang

3 stjerner Skriv en kommentar

Jerusalem, Min Elskede billede

Den prisbelønnede dokumentar-instruktør, Jeppe Rønde, tog til Jerusalem og tabte sin tro. I filmen, ”Jerusalem, min elskede”, tager han tilbage til byen for at finde svar på årsagen.

Dokumentarfilmen, ”Jerusalem, min elskede”, modtog sidste år hele 2 priser på Nordisk Panorama, der hvert år fremviser det bedste af de nordiske dokumentar- og kortfilm.
Nu får biografgængere lov til, at se filmen, der er første del af en trilogi.

I ”Jerusalem, min elskede” følger vi instruktøren Jeppe Rønde under sin hypnose hos en terapeut, der fører ham tilbage til Jerusalem, hvor han efter sigende skulle have mistet sin tro. I Jerusalem lever kristne, jøder og muslimer side om side og Rønde omfavner alle tre religioner, og lader dem alle tre komme til orde igennem tre forskellige mænd. Der er tale om den jødiske velgørenhedsarbejder, Israel, den muslimske narkoman-behandler, Muhammad og den kristne, amerikanske gadeprofet, Ted. Alle tre mænd med hver deres syn på religion og alle tre mænd med deres tro som den bærende kraft i deres tilværelse.

Det faktum at tro skaber tryghed bliver proklameret i starten af filmen, og derfra kører filmen ellers videre med mere eller mindre filosofiske, kliché-fyldte konstateringer som det bærende og primære. Instruktøren bliver fyldt med banale sætninger af de tre mænd, der alle vil forsøge at få ham til at tro på sin Gud igen.

Religion som tema er en stor mundfuld og Rønde får til nøds indkredset sit hovedsalige tema og budskab. Filmen giver ingen svar, men dette er vel på sin vis også budskabet og temaet. Den splittelse tro har skabt i instruktørens liv bliver dog uforløst for både publikum så vel som instruktøren.
Filmen giver ikke dybere indblik i Jerusalem, islam, kristendom eller instruktørens barndom og derfor kan filmen virke overfladisk og ikke videre interessant.

Det visuelle i filmen er stemningsfuldt og med til at give filmen en sammenhæng. Filmen er præsenteret meget mørk og skiftevis varm og kold i sine farver, hvilket virker godt.
Det visuelle udtryk er med til at trække filmen op, der som helhed ikke nærmere sig perfektion.

Titel: Jerusalem, Min Elskede
Original Titel: Jerusalem, Min Elskede
Premieredato: 4. marts 2005
Instruktør: Jeppe Rønde
Skuespillere: Jeppe Rønde
Spilletid: 74 min.
Selskab: Cosmo Film A/S i koproduktion med Hysteria Film AB med støtte fra Det Danske Filminstitut, Nordisk Film- & TV Fond, Svenska Filminstitutet, DR TV, YLE
Genre: Dokumentar
Link: http://www.cosmo.dk


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...