Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Jigsaw

27. marts 2018 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Jigsaw billede

Syv år siden den sidste Saw-film pustes der nu nyt liv i myten om John Kramer og hans udvalgte snyltere, som skal forsøge at bevare livet gennem en række bizarre dødsfælder. Et glædeligt gensyn på flere planer...

Den kostede ikke alverden at producere, men gennemslagskraften og populariteten var øjeblikkeligt i top efter visningen af Saw tilbage i 2004. Den sindssyge gyser med syndernes kamp mod deres egen fortid, samvittighed og skyld, og hvor dødsfælderne var af ganske grænseoverskridende karakter og hvor bagmanden først blev afsløret via et tvist ingen havde set komme. Saw kunne ganske enkelt ikke bare nøjes med at være en hit-film. Der var grobund for flere kringlede vinkler i puslespillet og, ikke mindst, flere med en skidt fortid som må kæmpe for at undslippe Jigsaw/John Kramers blodsprøjtende opfindelser.

En film om året siden 2004, hvilket betød at afsnit 7 kaldet Saw 3D kunne ses i 2010. Herefter har der været stille omkring Saw-universet, lige indtil at filmen Jigsaw dukkede ud af det blå. Den 8. film i rækken dvæler nemlig ved myten omkring hvorvidt John Kramer i det hele taget er død. Faktum er i hvert fald at politiet anholder en febrilsk forbryder, som påstår at der er et dødeligt spil i gang. Og ganske rigtigt – vi fader videre til 5 personer, som med metalspande på hovedet trækkes afsted i kæde mod en række savklinger. Fortidens synder skal atter bekræftes, angres og retfærdiggøres. Ordensmagten får travlt med at prøve at finde frem til disse personer, som er gemt af vejen og kæmper for sit liv i en række af vanvittige opgaver. Internt er der dog også uro blandt betjente, for det ligner grangiveligt endnu et Jigsaw-projekt. Sagen er jo bare den at Jigsaw/John Kramer er død og begravet, hvis man altså ser bort fra at det ikke er John Kramers lig der befinder sig i kisten, da man føler sig nødsaget til at forstyrre gravfreden. Er Jigsaw/John Kramer i virkeligheden i live, eller er der nogen der dækker over skjulte motiver?

At genoplive en saga, som egentlig var afsluttet, er modigt i og med at flere nok vil mene at Saw-serien havde tendens til at udvande sig selv lidt i plots og tvists undervejs. Dog er der kommet en hel fin historie ud af ventetiden, og måske det endda lykkes at få skabt en åbning for mere tortur og skræk? Enkelte bindeled til de gamle film, men også en selvstændig historie som ikke falder for genbrug, som man måske nok kunne have frygtet. De forholdsvis nye og ukendte skuespillere falder troværdigt ind i deres karakterer, og der bevares et prædikat af smerte og desperation uden at der overspilles.

Jigsaw er en fuldgod fortsættelse af en af horror-genrens mest nyskabende og originale franchises. Jeg var god underholdt og skræmt - præcis som i storhedstiden. Når boet gøres op så er 4 stjerner på sin plads.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Jigsaw
Original Titel: Jigsaw
Premieredato: 15. marts 2018
Instruktør: The Spierig Brothers
Skuespillere: Matt Passmore, Tobin Bell, Clé Bennett, Hannah Emily Anderson, Laura Vandervoort, Callum Keith Rennie, Mandela Van Peebles, Paul Braunstein, Brittany Allen, Josiah Black
Spilletid: 92 min.
Selskab: Lionsgate, Twisted Pictures, 2017
Genre: Gyser


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...