Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

John Martinus Er Død

18. august 2016 af Jesper Poulsen Skriv en kommentar

John Martinus Er Død billede

Den danske skuespiller og revy-legende John Martinus er død i en alder af 77 år.

Den folkekære skuespiller John Martinus har spillet sin sidste rolle. Hans liv var på scenen og foran kameraet, hvilket han ikke lagde skjul på. Allerede i en ung alder stod det klart for hans nærmeste at det var underholdningsbranchen som skulle blive Johns metier. Han skrev allerede sin første revy i en alder af 15 år, og den lette og muntre satire optog John lige siden. Han har medvirket i adskillige revyer som f.eks. Holstebro, Amager, Randers, Silkeborg, Hjørring, Nykøbing Falster og Cirkusrevyen.

John var også en elsket figur i flere tv-serier. Hvem husker ikke Ingeborg Skjerns eksmand, nazisten Holger i Matador? En rolle som John spillede med så stor overbevisning, så han efterfølgende blev råbt skældsord af på gaden. John var også at finde i seriehits som Hotellet, Forbrydelsen, Gøngehøvdingen, Een Stor Familie, En By I Provinsen, Krøniken, Livvagterne, Bryggeren, Rejseholdet samt nyere satireserier som Langt Fra Las Vegas og Klovn. Måske du også husker Martinus i julekalenderen Nissebanden I Grønland?

Spillefilm blev det også til for Martinus. Den største produktion var i en mindre rolle i En Kongelig Affære fra 2012. Inden da medvirkede han også i Erik Ballings produktioner (Midt Om Natten og Olsen Banden Går I Krig). Han var også med i de to Michael Falch-krimier Mord I Mørket og Mord I Paradis. Titler som Rembrandt, Drabet, Bænken, Jydekompagniet 3, Rene Hjerter pryder også Johns cv, lige som det blev til optrædender i de to syre-film Det Store Flip og Fede Tider. Lars von Trier brugte også John i både Idioterne og Dancer In The Dark.

En alsidig, dygtig og særdeles afholdt skuespiller er nu ikke længere.

Æret være John Martinus' minde.banner
Overskrift Højre Block
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Retribution
Mordet i Venedig
After Everything
Ehrengard - Forf...
Harold Frys Usan...
Den Blå KaftanKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...