Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

John Martinus Er Død

18. august 2016 af Jesper Poulsen Skriv en kommentar

John Martinus Er Død billede

Den danske skuespiller og revy-legende John Martinus er død i en alder af 77 år.

Den folkekære skuespiller John Martinus har spillet sin sidste rolle. Hans liv var på scenen og foran kameraet, hvilket han ikke lagde skjul på. Allerede i en ung alder stod det klart for hans nærmeste at det var underholdningsbranchen som skulle blive Johns metier. Han skrev allerede sin første revy i en alder af 15 år, og den lette og muntre satire optog John lige siden. Han har medvirket i adskillige revyer som f.eks. Holstebro, Amager, Randers, Silkeborg, Hjørring, Nykøbing Falster og Cirkusrevyen.

John var også en elsket figur i flere tv-serier. Hvem husker ikke Ingeborg Skjerns eksmand, nazisten Holger i Matador? En rolle som John spillede med så stor overbevisning, så han efterfølgende blev råbt skældsord af på gaden. John var også at finde i seriehits som Hotellet, Forbrydelsen, Gøngehøvdingen, Een Stor Familie, En By I Provinsen, Krøniken, Livvagterne, Bryggeren, Rejseholdet samt nyere satireserier som Langt Fra Las Vegas og Klovn. Måske du også husker Martinus i julekalenderen Nissebanden I Grønland?

Spillefilm blev det også til for Martinus. Den største produktion var i en mindre rolle i En Kongelig Affære fra 2012. Inden da medvirkede han også i Erik Ballings produktioner (Midt Om Natten og Olsen Banden Går I Krig). Han var også med i de to Michael Falch-krimier Mord I Mørket og Mord I Paradis. Titler som Rembrandt, Drabet, Bænken, Jydekompagniet 3, Rene Hjerter pryder også Johns cv, lige som det blev til optrædender i de to syre-film Det Store Flip og Fede Tider. Lars von Trier brugte også John i både Idioterne og Dancer In The Dark.

En alsidig, dygtig og særdeles afholdt skuespiller er nu ikke længere.

Æret være John Martinus' minde.banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...