Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Allerførste Smugkig
Marie Reuther Vi...
Buster Er Klar T...
Tyske Filmdage, ...
Oscar 2021

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Luca
Luca billede

Chaos Walking
Spiral: From The...
Black Widow


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

John Rabe

8. juli 2010 af Ole Jessen Hansen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

John Rabe billede

Autentisk fortælling om en ufattelig massakre og en gruppe menneskers forsøg på at redde 200.000 mennesker fra nedslagtning.

Året er 1937. Vi befinder os i Kina, i byen Nanking, der på det tidspunkt var hovedstad i Kina.
Tyskeren John Rabe, arbejder som øverste leder på Siemens fabrikken i samme by.
Udenfor byen står de japanske tropper, klar til at angribe hovedstaden. Et angreb der vil være voldsomt, med et formål om at vise hvor stærk den japanske hær er, og som ikke vil efterlade mange overlevende.

John Rabe er på vej væk fra Kina, kaldt hjem til Tyskland. Men han når ikke så langt. Det store japanske angreb rammer Nanking den samme dag som John Rabe holder afskedsmiddag, og det bringer ham i et stort dillemma. Skal han flygte fra byen, eller skal han bruge sit tyske statsborgerskab til at hjælpe med at redde de mange kinesere der arbejder for ham fra drab, voldtægt og ydmygelse ?

Han vælger det sidste, sammen med en række andre udlændinge, der også vælger at blive i Nanking. De opretter en international sikkerhedszone, hvor der efterhånden befinder sig 200.000 kinesere. Det er en hård opgave som de har påtaget sig, for selvom John Rabe bruger sit tyske statsborgerskab til at være på god fod med de japanske besættelsestropper, så er det en daglig kamp for at brødføde de mange kinesere, og ikke mindst forhindre de japanske tropper i at begå overgreb på de kinesiske kvinder.

Historien om John Rabe, er en sand historie, baseret på blandt andet hans egne dagbøger fra perioden. Den har mange sammenligningspunkter med “Schindlers liste” og er en flot produktion, som har mange lighedspunkter fra mange af de succesrige tyske film om 2. Verdenskring, som der er kommet indenfor de sidste 4-5 år, blandet andet: “Der untergang” og “Forfalskerne”.

Man har i denne film forsøgt at lave en internationalt snit, hvilket gør at der optræder tyske, engelske, amerikanske, franske og japanske skuespillere. Det virker rigtigt godt, og styrker troværdigheden i filmen.

Den når ikke op på siden af “Schindlers liste”, men er en vigtigt fortælling, da den fortæller om at i blandt alle mennesker, på trods at tro, religion og politisk standpunkt, er der et håb om medmenneskelighed og en tro på det gode.

4 store stjerner her fra.

Midget Entertainment .

Titel: John Rabe
Original Titel: John Rabe
Premieredato: 22. juni 2010
Instruktør: Florian Gallenberger
Skuespillere: Ulrich Tukur, Steve Buscemi, Daniel Brühl
Spilletid: 129 min.
Selskab: Majestic production, Midget entertainment, 2009
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Spiral: From The...
Kastanjemanden (...
Nowhere Special
Cruella
First Cow
De ting, vi sige...
Mafiaens Børn
Luca
The White Lotus ...
Miss OsakaKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...