Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

John Wick

14. marts 2015 af Adib Scott Schmidt

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

John Wick billede

Keanu kan stadig, men desværre er filmen ikke ligeså god.

John Wick er, på godt og ondt, en meget simpel actionfilm. Keanu “Neo” Reeves er en tidligere lejemorder, der har trukket sig tilbage efter hans kone døde af kræft, hvilket naturligvis betyder, at filmen starter ned, at han lever et stille liv, hvor hans højdepunkt er at tage sig af konens lille hund. Det er selvfølgelig meget sødt, men udstråler ikke ligefrem action. Derfor dukker der en forkælet gangstermøgunge op, som har udset sig John Wicks bil, og da Wick siger nej, vælger møgungen at overfalde ham om natten og dræbe hans hund, men det skulle han ikke have gjort.

Helt igennem en B-film
Det er et rigtigt B-films plot, for resten af tiden bliver bare brugt på at Wick skal tage hævn, hvilket fører til flere velkoreograferede actionsekvenser, hvor Keanu viser, at selvom han har rundet de 50, så kan han stadig sparke røv.

Når så man har bygget hele historien op omkring action scenerne, så forventer man næsten, at kvaliteten stiger efterhånden som filmen ruller henover skærmen, men faktisk bliver voldscenerne mere og mere fantasiløse, hvor særligt den sidste scene virkelig ikke føles som kulminationen på et overdådigt hævntogt.

Keanu Reeves kan stadig
Dette ensidige fokus på action gør også, at andre potentielt gode aspekter bliver negligeret. Der er eksempelvis en perlerække af velkendte skuespillere, der alle får et par fede scener, men aldrig får nogen dybde eller bare forsvinder et par minutter på skærmen. Keanu Reeves gør det også godt som den stoiske lejemorder.

Det virker også besynderligt, at der bliver brugt så meget tid på at opbygge en særlig undergrundsverden, hvor de kriminelle lever efter deres egne regler, men også dette bliver aldrig rigtig til mere end en sjov finurlighed hos filmen.

Kan man lide hjernedød action, så finder man helt sikkert noget seværdigt i John Wick. Der er et par virkelig gode actionsekvenser, der desværre bliver efterfulgt af et par mindre gode. Historien er så tynd, at det ville være synd, at kalde det for en historie, og selvom universet pirrer ens interesse, så bliver der ikke gjort meget for at indfri den.

Bonus materiale
På blu-rayen er der en masse featurettes, der fortæller virkelig formår at berøre næsten alle processer involveret i skabelsen af filmen. Man kan se alt lige fra, hvordan actionsekvenserne blev øvet og udført, hvordan skuespillerne blev castet, og har hvordan instruktørerne ønskede at skabe et unikt undergrunds univers.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Mis. Label.

Titel: John Wick
Original Titel: John Wick
Premieredato: 26. februar 2015
Instruktør: Chad Stahelski
Skuespillere: Keanu Reeves, Michael Nyqvist, Willem Dafoe, Dean Winters, Adrianne Palicki, Alfie Allen, Omer Barnea
Spilletid: 96 min.
Selskab: Thunder Road Pictures, Mis label, 2014
Genre: Action , Krimi


banner
Overskrift Højre Block
Into The Deep (N...
Blonde (Netflix)
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...