Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Jojo Rabbit

16. januar 2020 af Peter Kruse Dam Jensen

5 stjerner Skriv en kommentar

Jojo Rabbit billede

Hylende morsom, provokerede, vidunderligt velspillet, hjertevarm og rørende. Taika Waititis "Jojo Rabbit" er kompromisløs krigssatire når det er bedst.

Når man tænker tilbage på parodier, som har været spot-on af Adolf Hitler, er det umuligt ikke at nævne Charlie Chaplins Adenoid Hynkel - en klodset og flamboyant udgave af den virkelige diktator. Ligeledes er det nærmest umuligt at tro, at en anden skuespiller vil kunne levere noget, der kan leve op til Chaplins fremragende Hitler-parodi. Indtil videre er der stadig ikke nogen, der når Chaplin til sokkeholderne. Heller ikke Taika Waititi selv som nazisternes overhoved i denne film, men mindre kan bestemt også gøre det. Men er det så ikke usmageligt, at tage så meget pis på et emne, som er så forfærdeligt og alvorligt? Ifølge denne anmelder, så er svaret nej, fordi man tydeligt kan mærke, at det er en film om antihad, livsglæde og kærlighed som modsvar til krig og ødelæggelse.

Johannes "Jojo Rabbit" Betzler er en ung tysk dreng, som er medlem af Hitlerjugend. Han bor sammen med sin mor, og har desuden en fantasiven - en gakket udgave af Adolf Hitler. En dag får han sig sit livs chok, da han finder ud af at hans mor har gemt en jødisk pige på loftet. Dette sætter for alvor den indre konflikt hos Jojo i gang.

Mainstreampublikummet vil formentlig genkende den New Zealandske Taika Waititi fra film som "What We Do in the Shaddows" og "Thor: Ragnarok. Han har med "Jojo Rabbit" skabt en forrygende film, der både frembringer smil og tårer af flere omgangebi løbet af filmen. Han har sågar også allieret sig med nogle af de bedste skuespillere i Hollywood. Scarlett Johansson, der netop er blevet Oscarnomineret fra hendes rolle som Jojos mor, er helt fantastisk og er filmens hjerte. En scene hvor hun også skal agere far for Jojo er helt uimodståelig. Altid seværdige Sam Rockwell er også i topform som alkoholisk nazikaptajn. Selv Rebel Wilson er tilpas morsom i denne film.

Taika Waititis portræt af diktatoren er ligeledes genialt. I og med at Waititi skal spille en udgave af Hitler, som er fundet på af en 10-årig dreng, så giver det god mening at denne Hitler i bund og grund opfører sig som en lille dreng. På sin egen skæve og fuldstændig kompromisløse stil, fungerer hans portræt af Hitler rigtig godt. En del af forklaringen på hvorfor "Jojo Rabbit" fungerer så godt er også de fremragende børneskuespillere, Waititi har castet. Roman Griffin Davis, som Jojo, Thomasin McKenzie, som den jødiske pige Elsa og den hylende morsomme Nick Frost-agtige Archie Yates, som Jojos ven Yorki, er alle sublime. Generelt set er filmen lavet med en åbenlys kærlighed til fred i stedet for krig. I midten står Jojo Betzler som en identitetsforvirret, hjernevasket ung dreng, der går igennem noget af en udvikling i filmens knap 100 minutter lange spilletid.

"Jojo Rabbit" fortjener et stort publikum, og er et yderligere bevis på Taika Waititis enestående og forbløffende humoristiske talent.

Titel: Jojo Rabbit
Original Titel: Jojo Rabbit
Premieredato: 16. januar 2020
Instruktør: Taika Waititi
Skuespillere: Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie, Taika Waititi, Rebel Wilson, Stephen Merchant, Alfie Allen, Sam Rockwell, Scarlett Johansson, Archie Yates
Spilletid: 108 min.
Selskab: 20th Century Fox, 2019
Genre: Drama , Humor , Krig
Link: https://www.foxmovies.co.nz/jojo-rabbit
banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...