Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Jojo Rabbit

28. maj 2020 af Jesper Poulsen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Jojo Rabbit billede

Forfriskende take på 2. Verdenskrig med skæve og skøre vinkler på grusomhederne. Glæd dig til at se den hidtil mest gakkede udgave af selveste Adolf Hitler!

Hvor har der gennem tiden været mange film omkring 2. Verdenskrig, Hitler og nazisme. For blot at nævne nogle få: Der Untergang, Schindlers Liste og senest Jojo… Jojo hvad for noget? Ja, Jojo Rabbit. Det pudsige er at Jojo Rabbit er en komedie. Hvad sjovt er der ved 2. Verdenskrig? Ikke ret meget, med mindre man overlader tøjlerne til den bindegale (geniale) instruktør Taika Waititi. Nej, manden er ikke fra Hawaii, men New Zealand. Ikke alene står han bag kameraet på denne skæve krigsfortælling, men han spiller også den gakkede udgave af Adolf Hitler, som optræder som imaginær ven til filmens hovedperson Jojo Betzler. Jojo er nationalpatriot til fingerspidserne på trods af sine kun 10 år. Intet er bedre end at være tysk og derfor melder Jojo sig også til et kursus med henblik til optagelse i Hitlerjugend. Et trekløver bestående af instruktørerne kaptajn Klenzendorf, underofficer Finkel og Fraülein Rahm (spillet af Sam Rockwell, Alfie Allen og Rebel Wilson) står for den makabre træning af ungdommen. Det er skævt og skørt og Jojo kommer ikke derfra uden en god portion ydmygelse og et øgenavn identisk med filmens titel.

Dog er opbakningen fra fantasivennen Hitler himself ikke til at tage fejl af. Gennem ham får Jojo god opbakning, men for hvilken pris? Jojos kærlige mor (spillet af Scarlett Johansson) gemmer nemlig på lidt af en hemmelighed. Hjemme på privaten skjuler hun en jødisk pige i et loftskab. Det strider i den grad imod Jojos overbevisning og loyaliteten mellem Jojos mor og den imaginære Hitler kommer på en prøve. Jojo er nødt til at etablere et mere nøgternt syn på den tyske hær og dens leder. Og det sker gennem et underdanigt møde med Inge, den jødiske pige på loftet.

Den morbide og sortsatiriske film er et vovestykke, og man bliver undervejs svært i tvivl om det er ok at grine. Det giver en særlig filmmagi, som nok også har været udslagsgivende i form af den Oscar for bedste overførte manuskript samt fem andre Oscar-nomineringer. Waititi er uimodståelig som den klodsede og ukloge Hitler, som mildest talt opfører sig som en 10-årig og dermed bliver ligeværdig med Jojo. Roman Griffin Davis som Jojo er nu også lidt af et fund. Han brænder i den grad igennem skærmen, som vores altoverskyggende (anti-)helt. Skønt er det også at se ranglede Stephen Merchant som Gestapo-mand.

Jojo Rabbit er et forfriskende pust til både krigs- og komediegenren, ganske enkelt fordi den er vovet og tør tilgå et sort kapitel i historien med en sjofel og morbid tilgang uden at gå på kompromis med alvoren bag. Jeg tildeler fluks 5 stjerner til Jojo Rabbit.

Bonusmaterialet kommer omkring tilblivelsen af filmen samt slettede scener og et kommentarspor.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Twentieth Century Fox Home Entertainment Paramount

Titel: Jojo Rabbit
Original Titel: Jojo Rabbit
Premieredato: 2. juni 2020
Instruktør: Taika Waititi
Skuespillere: Roman Griffin Davis, Sam Rockwell, Scarlett Johansson, Thomasin McKenzie, Taika Waititi, Rebel Wilson, Alfie Allen, Stephen Merchant, Archie Yates
Spilletid: 108 min.
Selskab: Fox Seachlight Pictures, Defender, Piki Films
Genre: Drama , Humor


banner
Overskrift Højre Block
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
MenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...