Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

One Life
One Life billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Streaming anmeldelse

Julestorm (Netflix)

14. december 2022 af Jesper Poulsen

5 stjerner Skriv en kommentar

Julestorm (Netflix) billede

En hulens masse mennesker er strandet i en lufthavn med blot et døgn til jul. Et helt vanvittigt ensemble må på kryds og tværs få det bedste ud af situationen. Resultatet? Absolut seværdigt!

Prøv at forestille dig at strande i en norsk lufthavn op til jul. Det bliver virkeligheden for en gruppe helt almindelige men meget forskellige mennesker. Al flytrafik er indstillet grundet en stor snestorm. Ingen har lyst til at være i lufthavnen, og tålmodighed og humør sættes på en prøve. Flyrejsende, piloter og lufthavnspersonales små og store historier bringes til live på samme lokation og nogles interagerer med hinanden på godt og ondt.

Første afsnit af miniserien er sådan en klassisk præsentation af karakterer, miljø og rammesætning. Efter 38 minutter har man et fuldstændigt billede af, hvad man kan forvente. Særligt morsomt er scenariet mellem to kunstnere, hvor den ene har ramt stjernerne og er rasende populær, mens den anden har krise med at få solgt nogle billetter og undgå at ryge ud i glemslen. Særligt sidstnævnte kæmper for at opretholde en vis standard og bibeholde VIP-muligheder i lufthavnen. En sørgelig historie handler om den spanske mor, hvis søn står foran en vigtig øjenoperation. Når de ikke til New York i tide, så risikerer sønnen at blive blind. Dertil kommer blandt andet utroskab på handicaptoilettet, en lufthavnspræst, som har sin tvivl om sit virke og så møder vi da også lige en moralprædikende nisse. Ja, og så er der de venlige rejsende og de utiltalende rejsende og håndteringen af disse.

Det er svært at beskrive, hvad den dybere mening med Julestorm er. Det gør nu heller ikke noget, så længe resultatet er så eye catching, som der er tilfældet. Persongalleriet er utroligt interessant og deres skæbne med lufthavnen sammenholdt med deres sind og væremåde. Differensen hos dem hver især kan bruges og misbruges, og alt i alt vil man finde karakterer, som man kan identificere sig med og helt sikkert også nogle, som er den diametrale modsætning. Der bliver talt både norsk og dansk i Gardermoen Lufthavn. Danske repræsentanter tæller blandt andre Ghita Nørby og Maibritt Saerens. Et pudsigt sammenrend af individer, som man trinvist lærer at holde af, uanset hvordan de reagerer på at blive ufrivilligt tilbageholdt. Overraskende sandheder dukker naturligvis op til seriens afrunding.

6 episoder med et gennemsnit på lidt over en halv time er tidsspændet for Julestorm. Dog tænker jeg slet ikke, at du opdager hverken tid eller omfang, for miniserien er utrolig binge-værdig og mon ikke du sluger den lige så råt, som det var tilfældet her? Jeg kan ikke love dig for, at du kommer i den perfekte julestemning, men som akkompagnement til decembers højtid er Julestorm en glimrende følgesvend.

Titel: Julestorm (Netflix)
Original Titel: Julestorm
Premieredato: 16. december 2022
Instruktør: Per-Olav Sørensen
Skuespillere: Ida Elise Broch, Alexandra Rapaport, Dennis Storhøi, Jan Gunnar Røise, Evelyn Rasmussen Osazuwa, Thea Loch Næss, Ghita Nørby, Jon Øigarden, Maibritt Saerens, Valter Skarsgård, Sus Wilkins, Ariadna Cabrol, Hanna Ardéhn, Kyrre Hellum, Line Verndal
Spilletid: 199 min.
Selskab: Netflix, 2022
Genre: Drama
Streaming service: www.netflix.com
banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...