Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hammarskjöld
Hammarskjöld billede

For Evigt
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

JyskFilm 07.

8. februar 2007 af Henrik Andersen Skriv en kommentar

JyskFilm 07. billede

Den 05/02 var der i Århus Premiere på de 3 kortfilm som i 2007 er blevet produceret og skabt igennem Århus Filmværksteds filmprojekt: JyskFilm.

Humøret var højt, og stemningen tyk af forventninger i Bio City, Århus. Tæt på 400 mennesker var mødt op, for at se de 3 film som i år er kommet ud af filmprojektet JyskFilm.
Præmien er en opblæsning til 35 mm film, samt tilmelding til et antal festivaler. Det er kun en af de 3 film, der får denne ære, så derfor hersker der også en vis spænding blandt de mange filmmagere i biografens forhal.

JyskFilms formål er at identificere og udvikle filmiske talenter i Jylland inden for mange filmiske områder. Blandt andet ide og manuskriptudvikling, produktion, finansiering, produktionsplanlægning, instruktion, samt distribution og markedsføring.
De samarbejdspartnere der sammen med Århus Filmværksted får det hele op at stå er: filmproduktionsselskaberne Frontier og Radiator Film samt kulturinstitutionerne: Huset og Entrescenen.
Århus Filmværksted står for projektets styring, og fungere som base, hvor der skal lånes udstyr, og hvor de mange praktiske ting skal planlægges.
Det koster mange penge at producere film, og derfor er JyskFilm støttet af Den Vestdanske Filmpulje, Det Danske Filminstitut og Århus Kommune. Selvom der er mange penge blandet ind i de 3 filmprojekter, så koster det kom en del af, hvad det ellers koster at lave film. Dette skyldes den megen gratis arbejdskraft, og de relative lave lønninger til de professionelle kræfter der er med både foran og bag kameraet.

Efter en velkomst/takketale fra Peder Andersen, leder af Århus Filmværksted/JyskFilm, fik publikum der nu sad bænket i en prop fuld sal 1, lov til at se de 2 vinderfilm fra JyskFilm 2003, Pigen i skabet og 2005, Turist i livet.
Derefter fortalte Entrescenens Jesper de Neergaard, som sidder i JyskFilms styregruppe, noget om hvordan de 3 film er blevet til.

Jesper de Neergaard fortalte at hele processen starter med, at der bliver valgt en masse synopser ud, af dem der er blevet sendt ind i den åbne konkurrence. Det er her ideen og historien begynder. Dernæst bliver der valgt nogle synopser ud som skal fremlægges for styregruppen. Dette kaldes en pitch. Ud fra det bliver der valgt de 3 manuskripter, der skal blive til årets kandidater til JyskFilm projektet.

Jesper de Neergaard: ” Det er historien der er vigtig. Jysk film projektet skal have respekt for historien. Ideer bliver ruget ud, og manuskriptet udviklet. Hver gang man laver en talent udvikling er det som et bryllup. Man gifter talentet med filmen. ”

Efter denne lille intro blev der vist 2 film inden aftenens 3 hovedfilm skulle på. Den første var vinderen af JyskFilm03 og hed: Pigen i skabet. Den næste hed: Turist i livet og var vinder af JyskFilm05.

Der har været mange forskellige filmfolk inde over de 3 produktioner. Både amatører, professionelle og generelt folk der bare interesserede sig for filmmediet. Inde det hele gik i gang blev der skrevet en åben invitation til alle der kunne tænke sig at være med. På Århus Filmværksteds hjemmeside kunne man inde det hele rigtigt gik i gang, læse at JyskFilm søgte B-fotografer, lysassistenter, lydassistenter, chauffører, håndværkere, kostumierer, produktionsplanlæggere/assistenter, regissører, runnere, sminkører, scriptere, musikere, special FX-folk og faghåndværkere. Arbejdet for JyskFilm ville være ulønnet, med det skule gerne fungere som et springbræt til en filmuddannelse, eller en mulighed for at skabe kontakter til andre filmmagere i lokalsamfundet og på landsplan. Nogle af dem der svarede på denne invitation var det Århusianske Speciel effekt samarbejde AMOS-FX.
AMOS-FX har de sidste par år leveret makeup og digitale effekter til blandt andet den Århusianske action zombie splatter film: Codename:Yin/Yang (læs anmeldelsen andet sted på On-Z.). Desuden har de arbejdet sammen med både Lone Tower (dem der har lavet: Brutal inkasso.) AMOS-FX arbejder pt. Sammen med Provinsfilm, også fra Århus, på deres novellefilm Provins.

Dennis Hansen og Esben Fløe fra AMOS-FX var med til JyskFilm premiere og de fortalte lidt om deres arbejde ved JyskFilm.

Dennis Hansen: ” Efter vi havde læst at JyskFilm måske havde brug for nogle effektfolk, tilmeldte vi os på et orienteringsmøde, hvor vi fik at vide, at vi ville blive kontaktet, hvis der var noget vi kunne hjælpe med. Vi blev da tiden nærmede sig kontaktet, og spurgt om vi ville lave nogle Røde Fluesvampe til den film, der skulle komme til at hedde Noget i luften”.

Esben Fløe fortsætter: ” Og det ville vi naturligvis gerne. Vi prøvede mange ting af, og lånte til og med et fint kunstigt eksemplar af den Røde fluesvamp på Naturhistorisk museum. Men da optagelserne skulle foregå midt i svampe-tiden, mente vi nok der kunne findes en rigtig rød fluesvamp på settet. Men sådan nogle dukker ikke altid op når de skal bruges. Derfor fandt vi en løsning der hed sig, at vi fandt alle de svampe der lignede fluesvampe, og også nogle rigtige fluesvampe, bare ingen der var røde. Så spraymalede vi dem i en rød farve, og malede de hvide prikker på med Akrylmaling. Resultatet kan ses i den færdige film: Noget i luften.

Dennis Hansen: ” Vi har været glade for at kunne hjælpe, og det har været spændende at være med, selvom vores del kun var en lille brik i det store puslespil, det er at lave en film.”

Her følger en kort præsentation af de 3 film fra JyskFilm 07.

En ægteskabelig affære.

Instruktion og manuskript Søren Lagoni. Produktion Christian Vangsgaard.
Medvirkende: Solbjørg Højfeldt, Henning Olesen, Marius Bjerre.

Inge er en midaldrende kvinde, hvis ægteskab med sin mand lige så stille er ved at dø hen. Hun føler ikke hun kender ham mere, og alt i hendes liv føles som sat på stand by. Men en dag møder hun en ung mand oppe på loftet. Hun kender ham ikke, men føler alligevel noget for ham. Hvem er denne mystiske mand som hun føler sig så tiltrukket af?

Noget i luften.

Instruktion: Morten Lundgaard. Manuskript: Lærke Sanderhoff. Produktion: Eva Mikkelsen
Medvirkende: Mette Mai Langer, Anders Brink.

Tom er taget i skoven for at hænge sig, men har problemer med at finde en gren der virker til formålet. Liv er også taget i skoven. Hun vil gasse sig ihjel i sin bil, men er løbet tør for benzin. De mødes tilfældigt. og sammen finder de stille og roligt ud af at livet måske ikke er så ringe endda. Noget i luften er en tragikomisk fortælling der udspiller sig et univers hvor alt kan ske.

Pigen der ville ned på jorden.

Instruktion Nikolaj Feifer. Manuskript: Rasmus Fabricius. Produktion: Nanna Søs Brejning og Rikke Skov Jensen.
Medvirkende: Maria Westergaard, Laus Høybye, Mette Døssing, Baard Owe.

Sofie er gravid, og hendes noget drømmende kæreste Sune kan slet ikke tænke på andet end hans store hobby: Det ydre rum. Sofie er godt træt af ham, og lader ham hypnotisere. Sune får godt nok kureret hans rum-syge, men bliver til gengæld også forvandlet til en kedelig mand. Nu gælder det om for Sofie at finde den rigtige Sune frem igen. Den mand hun elsker.

Juryen der skulle finde en vinder blandt de 3 kandidater bestod af: Pernille Fischer Christensen 37 år, uddannet instruktør fra Den Danske Filmskole i 1999. Jing Haase 33 år, og uddannet magister i tysk og film- og tv-kundskab fra Aarhus Universitet, og Andreas Møl Dalsgaard 26 år, går på Den Danske Filmskoles instruktørlinie.
Andreas har lavet flere korte fiktions og dokumentarfilm på Århus Filmværksted.

Juryens valg faldt på "En ægteskabelig affære, og begrundelsen er her med deres egne ord:

"Den film vi har valgt, er valgt på grund af dens sans for detaljer og evne til at beskrive fine menneskelige nuancer, psykologisk såvel som filmisk. Her fortælles med en vilje til at bevæge. Og det fortælles med en evne til at give dagligdagen - med dens ritualer og kedsomhed - filmisk og følelsesmæssig dybde. Det visuelle understreger filmens grundlæggende stemning af ensomhed og længsel og får momentet til at leve. Historien bliver ikke påtrængende, men udfoldes tålmodigt i et univers med stor detaljerigdom i al sin enkelhed. Dette understreges af fint nuanceret spil hos hovedpersonen. Vinderen af JyskFilm 07 er: En ægteskabelig affære".

Efter spændingen var blevet forløst, og vinder holdet var blevet klappet af, og havde modtaget de obligatoriske blomster og skulderklap fra venner og kollegaer, drev publikum vider ud i den frostramte nat, for at søge mod en hyggelig beværtning hvor Århus Filmværksted inviterede på en lille en til halsen. Snakken gik, og inden dagen gryede, skulle det ikke undre mig om ikke der allerede var lagt et par planer og opstået nogle idéer til JyskFilm 08.

Velkomst/takketale fra Peder Andersen, leder af Århus Filmværksted/JyskFilm.
Velkomst/takketale fra Peder Andersen, leder af Århus Filmværksted/JyskFilm.
Esben Fløe fra det Århusianske effekt samarbejde: AMOS-FX, fremstiller Røde Fluesvampe til filmen: Noget I Luften.
Esben Fløe fra det Århusianske effekt samarbejde: AMOS-FX, fremstiller Røde Fluesvampe til filmen: Noget I Luften.
Holdet bag vinder filmen: En Ægteskabelig Affærde.
Holdet bag vinder filmen: En Ægteskabelig Affærde.


banner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...