Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Kænguru Jack (DVD)

15. januar 2004 af Per C. Halling

1 stjerner Skriv en kommentar

Kænguru Jack (DVD) billede

Dette er ikke sjov film fra Australien, men en alt for hurtigt produceret film fra masseproducenten Jerry Bruckheimer og med en titelfigur, der knap nok optræder i filmen.

De to barndoms venner Charlie Carbone og Louis Fucci kæmper sig begge frem i livet i Brooklyn – men deres tilgang til tilværelsen kunne næppe være mere forskellig. På trods af, at han er en magnet for uheld, er Louis ukuelig optimist og altid med på den værste, fuld skøre ideer og meget meget impulsiv. Charlie er stik modsat. Han er den mere skeptiske og forsigtige type og gør ikke noget før det er tænkt grundigt igennem først. Charlies humør bliver ikke just bedre af, at hans benhårde stedfar, mafiabossen Sal Maggio konstant holder øje med ham, men ser ham – og for den sags skyld også Louis – som en taber. Efter Louis ved et uheld at har ført politiet direkte til Sal Maggio skylder vores to ”Uheldige Helte” ham en meget stor tjeneste. Han beslutter dog at lader dem slippe, mod at de gør ham en lille tjeneste, nemlig at aflevere 50.000$ til en forretningsforbindelse – Mr Smith – naturligvis i den mest ufremkommelige del af Australien.

I Australien fortsætter uheldet med at følge de to venner, der kører de nemlig ind i en kænguru, som dratter død om. For at komme i bedre humør finder de på at iklæde den afdøde kænguru Louis’ røde jakke og tage et par billeder, da den minder helt utrolig meget om ”Jackie Legs” - den maskot, som det lokale baseball-hold i Brooklyn har. Kænguruen er imidlertid ikke død – tværtimod er den så levende, at den stikker af med jakken på, og pengene er i jakken. Sammen med den smukke miljøforkæmper Jessie, en alkoholiseret pilot og et par kameler, sætter Charlie og Louis jagten ind på ”Kangaroo Jack” – og pengene. Naturligvis finder Sal ud af, at pengene ikke er blevet leveret og sender derfor sine håndlangere ud efter de to uheldige venner – med det formål permanent at sende dem ”down under”.

Lyder det tosset eller langt ude i Bush’en ??? – det er det også !

Da jeg for et par måneder siden fik filmen anbefalet af et par venner fra ”Down Under” troede jeg, at der var tale om en af de sjove og ofte finurlige Australske film a la ”The Castle”, ”Chopper”, ”The Dish” eller ”The Nugget”, som alle har en god handling, godt skuespil og gode budskaber, men den har ingen af delene.

Ifølge instruktøren på den ene audio kommentar skulle historien være baseret på en vandrehistorie, som alle kender på disse kanter, men jeg har aldrig hørt noget lignende fra dem jeg kender dernede og virker også lidt for langt ude, så kun måske børn hopper på den, hvis de altså hører den fra en talende kænguru. Der masser af action scener til lands, vands og i luften til at bringe filmen fremad, men det er ikke særlig medrivende for de drukner i skrig, skrål og plat dialog. Der er flere henvisninger til andre film, men de er ikke særlig opfindsomme eller sjove.

Jerry O'Connell overspiller sin rolle som Charlie, så det minder om en dårlig dobbelt episode af en af de utallige halvdårlige sitcoms som fylder tv-kanalerne, både morgen og aften, han råber, beat bokser og skærer ansigter på livet løs, men det bliver aldrig rigtig morsomt. Han har masser af TV-serier (ingen dog blevet vist på disse kanter) og film (fx Brian La Palmas ”Mission to Mars” og Wes Cravens ”Scream 2”) inden for mange genre bag sig, men han bør nok vælge sine roller og instruktører lidt mere med omhu, for i Camron Crowes ”Jerry Maguire” og Rob Rainer’s ”Stand by Me” viser han godt kan. Bedre held næste gang. Anthony Anderson er ikke bedre som Louis er bestemt ikke bedre, flere gange krummer man tæer over den ene platte joke efter den anden og virker som en billig Chris Tucker på syre. Her hjemme vi de fleste måske genkende ham fra Farelly brødrenes "Me, Myself & Irene" og Andrzej Bartkowiaks film bl.a. "Romeo Must Die". I rollen som den søde Jessie, som Charlie naturligvis forelsker sig i, ses Estella Warren, som er sød at se på, men ikke særlig troværdig som vennernes guide i Bushen. Hun kunne ligeså godt have redet på en hest i stedet for kamel og vist dem rundt i Rocky Mountains eller Central Park det ville ikke have gjort nogen forskel. Herhjemme har vi i biografen set hende i Tim Burtons remake af ”Planet of The Apes”, Renny Harlins motorsportfilm ”Driven” overfor Sylvester Stallone og på video i ”Parfumen” men er dog på vej i den fremragende ”The Cooler” med blandt andre William H. Macy (som en anden ulykkesfugl, denne gang på et casino) og Alec Baldwin, hvor hun viser noget bedre skuespil. Sidst men ikke at forglemme, er der Christopher Walken i rollen Sal, der blot leverer varen som standard gangsterboss og vist ikke kræver nærmere præsentation. Resten af de medvirkende er ikke værd at skrive hjem om eller spilde plads på.

Har jeg ikke glemt nogen ? Hvad med titelfiguren ”Kænguru Jack” ? Han er så lidt med i filmen, at man kan undre sig over, hvorfor han har givet navn til en hel film. Han er en computerskabt figur og er da også lidt skæg når han fx danser eller spiser slik, men hans tid på er kun omkring ca. 5 minutter af den samlede spilletid. Han har dog fået et helt kommentarspor for sig selv, som du kun kan høre hvis du smider DVD’en i din computer og optager da også en del af ekstra materialet, som vi kigger nærmere på senere.

Filmen er instrueret af David McNally, har ikke nogen særlig imponerende CV, som tidligere faktisk kun har lavet ”Coyote Ugly” også for Jerry Bruckheimer og en række reklamer for Budweiser.

Denne film siges at være en børne- og familiefilm, men det er den langt fra. Jeg kan ikke rigtig se hvem målgruppen er, og der er ikke rigtig nogen morale eller noget børn kan lære ved at se denne film. Den er også for voldsom til at de mindste kan se med eller forstå, hvad der foregår.

Det var lidt om filmen, lad os nu kigge lidt på hvad DVD’en har at byde på:

Ekstra Materiale

Eftersom filmen floppede i biografen, har man prøvet at fylde disken med forskellige ting fx Fraklippede scener, bloopers, et kænguru danse kursus, lidt om de digitale effekter og lydeffekterne, hele 2 audio kommentarer, som kunne gøre denne udgivelse lidt mere spændende, men de er utrolig halvhjertet produceret og det eneste sjove/gode er de små klip med Kænguru Jack, som indleder hver feature. Der er et enkelt Easte Egg, men skuffer når man finder det så det er ikke engang hver at skrive om.

2 Stjerner ud af 6

Menu og Tekster

Menuerne er kedelige og det eneste sjove/gode er som nævnt de små filmklip med Kænguru Jack, som indleder hver menupunkt. Kapitelinddelingen er også tosset for den er parret to og to, dvs. 1-2, 3-4, 5-6 og man ikke gå til fx kapitel 6, uden først at have gjort stop ved kapitel 5 først.

Teksterne kan man som altid vælge på alskens sprog, men hopper fra top til bund på skærmen så meget i starten, at man hurtigt kan miste noget af sagte. Jeg valgte derfor at fravælge dem helt, men det gjorde ikke filmen bedre, kun at man fattede lidt mere af hvad der foregik.

2 Stjerner ud af 6

Audio og Video

Du kan vælge at høre filmen på 3 forskellige sprog – Engelsk, Tysk og Spansk og heldigvis ikke et plat dansk remake, men alle i Dolby Digital 5.1. Det er ikke særlig spændende og talen drukner flere steder i skrig, skrål, bum/brag og ikke mindst det meget klichefyldte rock/pop/hip hop soundtrack.

Filmen vises i sit oprindelige format letterbox 2.35:1 og står udmærket skarp med rene farver og ikke så meget støj i overførelsen. Det er dog langt fra en disk til reference brug.

3 Stjerner ud af 6

Konklusion

Dette er film som jeg slet ikke anbefale, den skuffer og irritere for den er gennemført plat og barnlig på alle områder og jeg vil ikke bruge mere plads på den end jeg allerede har, for så vil jeg kun komme til at gentage migselv.

Filmen og billederne er venligst stillet til rådighed af Sandrew Metronome og Warner

Titel: Kænguru Jack
Original Titel: Kangaroo Jack
Premieredato: 6. januar 2004
Instruktør: David McNally
Skuespillere: Jerry O’Connell, Anthony Anderson, Estella Warren, Michael Shannon, Christopher Walken, Bill Hunter, Marton Csokas, David Mgoombu
Spilletid: 89 min.
Selskab: Castle Rock Entertainment, Jerry Bruckheimer Films og Warner Bros., Sandrew Metronome, 2003 (Biograf) 2004 (DVD/VHS)
Genre: Humor
Link: http://kangaroojack.warnerbros.com/
Kænguru Jack i en af de få scener, hvor han er med og ses her sammen med Louis, som netop har fundet ud af han IKKE er død !
Kænguru Jack i en af de få scener, hvor han er med og ses her sammen med Louis, som netop har fundet ud af han IKKE er død !
Sal fortæller her Charlie, på en meget speciel måde, at han elsker ham på tros at sine fejl, han er frisør og søn til kone !
Sal fortæller her Charlie, på en meget speciel måde, at han elsker ham på tros at sine fejl, han er frisør og søn til kone !
Jessie lærer vores uheldige helte lidt om WildLife og hvordan man fange en kænguru, hvilket viser sig at være nyttig viden, også når man vil fange andre dyr og mennesker.
Jessie lærer vores uheldige helte lidt om WildLife og hvordan man fange en kænguru, hvilket viser sig at være nyttig viden, også når man vil fange andre dyr og mennesker.


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...