Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Kaptajn Sabeltand

13. april 2007 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Kaptajn Sabeltand billede

Historien om Kaptajn Sabeltand er en herlig sørøver tegnefilm for de mindste i familien. Fyldt med gode sange og fjollede sørøverer.

Kaptajn Sabeltand er den største og værste af alle sørøverer på de syv have.Han styrer hans skumle skib, den sorte dame, og hans hærdede besætning rundt på en evig jagt efter guld og rigdom.
Med på hans skib sejler Mini. Mini er kun en dreng der arbejder med at skrælle kartofler i kabyssen, men aligevel drømmer han om, at han en dag kan blive en stor og stærk sørøver som hans Kaptajn. Mini hører om den store skat som Grusomme Gabriel engang har gemt og ønsker brændende at finde den. For så kan Sabeltand måske få øjene op for hans sørøvertalent. Men udover at Mini og Kaptajnen vil have fingre i skaten, er der også de skumle fyrer Glade Gorm og kans kumpaner Tage og Birk, der lusker rund i tusmørket. Sabeltand finder ud af at skatten er i den hygelige og fredelige by Månebugten og han sender Mini ind for at udspionere lidt før de angriber byen. Her møder han pigen Veronika, og sammen må de ikke bare redde sig selv, men også byen og skatten fra Kaptajn Sabeltands guldfeber.

Heldigvis er Kaptajn Sabeltand synkroniseret med Danske stemmer, og dette klæder den godt, for filmen henvender sig i særdeleshed til drenge og raske piger i Børnehave alderen. Ældre kan selvfølgelig også godt kigge med, men handlingen er forholdsvis overskuelig, og tegnestilen harmløs uden de helt store armbevægelser, og derfor vil et ældre publikum måske finde den en smule kedelig i længden.

Der er masser af gode sange filmen igennem, og dette virker helt efter hensigten og får den lidt dystre sørøverkaptajn til at virke en smule mindre frygtindgydende.

Det gode ved Kaptajn Sabeltand er at den er dens egen, den prøver ikke som så mange andre film at ligne noget der før er lavet. Selvfølgelig fyres der alle de kendte sørøver klicer af, men den bliver aldrig plat og den bevare sin orginalitet spilletiden ud.
Det er rart at se at vi i Skandinavien også kan lave underholdende tegnefilm, så man har noget at vælge imellem når man står med ungerne i videoforretningen. Kaptajn Sabeltand er et fint alternativ til den masseproducerede tegnefilm/computeranimerede stil der fortiden laves på samlebånd i Amerika, med svingende kvalitet til følge.

Ekstramateriale.

Det er muligt at se trailer til Kaptajn Sabeltand, men det spændende på ekstramaterialet er at man kan gå ind og se og hører alle scenerne med sang fra filmen. På den måde er det nemt at finde frem til sin ynglingssang efter man har set filmen.

Ekstramaterialet får 2 stjerner ud af 6 mulige.

Billedet står flot i Anamorfisk 16:9 format, og farverne er fine. De mange sværd dueller kan høres i Doloby Digital 5.1. Det er muluigt at hører filmen med forskellige sprog. Dansk, Engelsk, Finsk og på dens oprindelige sprog Svensk.

Så hvis du er til sværd svingende og lettere fjollede sørøverer og helte i børneskikkelser, er historien om Kaptajn Sabeltand bestemt et kig værd.

Hiv ohøj og en halv falske rom !

Filmen er venligst stillet til rådighed af SF-Film.

Titel: Kaptejn Sabeltand
Original Titel: Kaptein Sabeltann.
Premieredato: 3. april 2007
Instruktør: Stig Bjergqvist.
Skuespillere: Terje Formoes, Ole Alfsen, Nina Lund Feste, Dennis Storhøj, Knut Haugmark, Helge Jordal
Spilletid: 74 min.
Selskab: Seven Seas Production. 2003
Genre: Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...