Karl Marx City
Et personligt og nationalt traume fra DDR-tiden afdækkes i en detektivhistorie om løgne og overvågning. Var Petra Epperleins far informant for Stasi?
25 år efter murens fald og DDRs sammenbrud tager filminstruktøren Petra Epperlein tilbage til sin barndomsby i Østtyskland, Chemnitz - bedre kendt som Karl Marx City.
Epperlein rejste selv til USA efter murens fald, mens hendes forældre blev tilbage i en genforenet nation fuld af mørke hemmeligheder. Med en mikrofon i hånden og et kamera i ryggen går Petra på jagt efter sandheden bag hendes fars selvmord i 1999 og rygterne om hans fortid som informant for Stasi. Var hendes far i virkeligheden en af de mange østtyskere tilknyttet det hemmelige politi? Var hendes barndom, som hun husker den - eller var det hele ren frygt og facade? Et traumatisk spørgsmål, som Petra stædigt og grundigt afdækker svaret på blandt forskere, familiemedlemmer, og i Stasis svimlende labyrintiske arkiver, der mest af alt ligner internettet i papirform, og som giver skræmmende associationer til vor tids statsautoriserede overvågning på nettet. En filmisk præstation af sjælden støbning, holdt i fotografisk sort/hvid, der bygger bro mellem nutid og fortid.
OBS: Efter visningen d. 21/3 I Cinemateket er der debat om overvågning med instruktør Petra Epperlein, journalist Henrik Moltke og debattør Peter Kofod. Debatten modereres af 24Syv-journalist Anders Kjærulff.