Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Kick-Ass 2

25. januar 2014 af Kristian Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Kick-Ass 2 billede

Veltrimmet toer der leverer smæk for skillingerne…

Tilbage i 2010 udkom den første film om ”Kick-Ass” og resten af de ’helt almindelige’ superhelte. Filmen var et friskt og ikke mindst voldeligt skub til superheltegenren, der allerede dengang var begyndt at blive en anelse metaltræt. Den friske tilgang til genren og Matthew Vaughn ("Stardust" (2007), "X-Men: First Class" (2011)) i instruktørstolen gjorde ”Kick-Ass” til en indbringende succes for producenterne, der derfor straks bestilte en toer.

”Kick-Ass 2” starter et stykke tid efter den første film sluttede. Dave Lizewski (Aaron Taylor-Johnson) er gået lidt i stå i livet, og har derfor ikke luftet sit alter ego Kick-Ass i et stykke tid. Samtidig forsøger Mindy Macready (Chloë Grace Moretz) at affinde sig med livet som studerende på den lokale high school, hvor hakkeordenen, mellem de populære piger og nørderne, er knivskarp. Ikke nogen nem opgave for Macready, da hendes ultravoldelige alias Hit Girl presser på for at komme frem i lyset igen.
Men da en gammel fjende vender tilbage i form af The Motherfucker (Christopher Mintz-Plasse) må vores to helte vælge om de vil tage kampen op, eller forblive skjulte.

Efter at Matthew Vaughn valgte at fokusere på andre projekter, blev ”Kick-Ass 2” overtaget af den relativt nye Jeff Wadlow, der tidligere har stået bag den middelmådige gyser ”Cry_Wolf” (2005). Men heldigvis slipper Wadlow rigtig godt fra projektet, Og ”Kick-Ass 2” er en ganske værdig efterfølger til en fremragende film. Enkelte skønhedspletter er svære at undgå, og ”Kick-Ass 2” lever bestemt heller ikke op til forgængerens kække manuskript eller stramme historie. Til gengæld er der skruet op for actionsekvenserne og teaterblodet. Et interessant aspekt ved ”Kick-Ass 2” er, at titelfiguren træder lidt i baggrunden i forhold til Hit Girl karakteren. Det er usikkert om dette har været hensigten, men det fungerer fint, ikke mindst på grund af Chloë Grace Moretz’ glimrende evner som skuespiller. Faktisk omhandler langt de fleste af filmens bedste scener Hit Girl, der uddeler bøllebank, eller Mindy Macready, der forsøger at overvinde klassens ukronede dronning med mindre voldelige midler.

Christopher Mintz-Plasse, der spillede Red Mist i etteren, vender i ”Kick-Ass 2” tilbage som skurk, dog med navnet The Motherfucker i stedet. Mintz-Plasse overspiller på det groveste i rollen som The Motherfucker, men et eller andet sted gør det ikke så meget, da karakteren i forvejen er så karikeret og overdrevet. En anden fabelagtig skurk er håndlangeren Mother Russia (spillet af den gigantiske kvindelige bodybuilder Olga Kurkulina), der formår at stjæle billedet fra den karikerede Motherfucker gang på gang.

”Kick-Ass 2” er en solid efterfølger, der bestemt leverer varen når det kommer til bøllebank og rappe replikker. Filmen når dog ikke op på samme niveau som forgængeren, men forbliver mere ordinær.

Ekstramateriale
Blu Ray udgivelsen af ”Kick-Ass 2” indeholder en pæn portion bonusmateriale, der både underholder og informerer. ”The Making of Kick-Ass 2” går bag om tilblivelsen af filmen, deriblandt den nye instruktør og de nye skuespillere. ”Hit Girl Attacks” går bag om en af filmens store actionsekvenser, hvor Hit Girl (Chloë Grace Moretz) ligger på toppen af en kassevogn i fuld fart på motorvejen. Nogle forlængede scener, en alternativ start samt en fravalgt scene er også at finde på disken, og oven i købet med tilhørende kommentatorspor med instruktøren Jeff Wadlow.
Sidst men ikke mindst har Aaron Taylor-Johnson, Chloë Grace Moretz, Christopher Mintz-Plasse og Jeff Wadlow indtalt et kommentatorspor til hele filmen. Lydsporet er ganske hyggeligt og der deles rigeligt med anekdoter mellem skuespillerne og instruktøren.

4 stjerner til ekstramaterialet

Filmen er venligst stillet til rådighed af: Universal Pictures.

Titel: Kick-Ass 2
Original Titel: Kick-Ass 2
Premieredato: 17. januar 2014
Instruktør: Jeff Wadlow
Skuespillere: Aaron Taylor-Johnson, Chloë Grace Moretz, Jim Carrey, Christopher Mintz-Plasse, Donald Faison, John Leguizamo, Olga Kurkulina
Spilletid: 103 min.
Selskab: Universal Pictures 2013/Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic AB 2014
Genre: Action , Humor


banner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...