Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Alle For Fire
Alle For Fire billede

Thor: Love And T...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Killshot

31. maj 2009 af Søren Rasmussen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Killshot billede

Mickey Rourke som skånselsløs hitman i en bemærkelsesværdig lille thriller

Mickey Rourke har fået comeback i helt stor stil, med The Wrestler. Thrilleren Killshot blev lavet før denne og selvom den ikke buldrer helt så meget igennem, så er det en af de små overraskelser, som hører til anmelderens privilegier. Det er en af de film, man ikke nødvendigvis ville se af sig selv, men som nu engang falder i ens skød til anmeldelse, og det er jeg taknemmelig for, for det er en bemærkelsesværdig lille thriller, som absolut er værd at se.

Carmen (Diane Lane) og hendes mand Wayne (Jane Thomas) bliver involveret i små-kriminelle, nærmest patetiske, hændelser, som Wayne afværger ved en heroisk indsats. Men den ene af småforbryderne viser sig at være en mafia lejemorder på flugt og hans profession tillader ingen vidner, der har set hans ansigt. Ægteparret kommer under vidnebeskyttelse og en nervekrig starter mellem den livstrætte lejemorder (Rourke) og Wayne og Carmen, hvis ægteskabelige problemer ikke bliver nemmere at håndtere på flugt.

Det egentlige opgør står mellem Carmen og en velspillende Mickey Rourke som lejemorder, hvis psykopatiske og dybt inkompetente følgesvend (Joseph Gordon-Levitt) roder ham ud i problemer, han helst havde undgået. Samspillet mellem Rourke og Diane Lane er den ene af filmens helt store forcer. De to komplimenterer hinanden godt. Den anden force er filmens stemning, der ligger sig som et varmt tæppe over filmen. Man bliver suget ind i de kolde nord-amerikanske landskaber og småbyer, som ganske fint afspejler både lejemorderen Blackbirds sind og tilstanden i Carmen og Waynes ægteskab.

Instruktør John Madden har skruet en glimrende thriller sammen, som uden de store armbevægelser magter at fængsle og underholde sit publikum gennem filmens 84 minutter. Manuskriptet, som er skrevet af Hossein Amini og Elmore Leonard er ganske godt skruet sammen, men har dog enkelte svagheder og det er f.eks. ikke altid man helt forstår lejermordeeren Blackbirds handlinger. Men alt i alt er Killshot en solid thriller og et interessant blik ind i hovedpersonernes emotionelle opgør med sig selv og hinanden.

Sandrew Metronome.

Titel: Killshot
Original Titel: Killshot
Premieredato: 21. april 2009
Instruktør: John Madden
Skuespillere: Mickey Rourke, Diane Lane, Thomas Jane, Joseph Gordon-Levitt, Rosario Dawson
Spilletid: 84 min.
Selskab: FilmColony
Genre: Thriller


banner
Overskrift Højre Block
Prey (Disney+)
Murina
Min sommer i Pro...
Resten af Livet
Thor: Love and T...
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
PlaygroundKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...