Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Kinamand

31. marts 2005 af Lise Aakjær

3 stjerner Skriv en kommentar

Kinamand billede

Den livstrætte blikkenslager Bent indgår i et arrangeret ægteskab med en kvinde fra den lokale kinagrill. Snart blomstrer kærligheden over en nr. 6 med kylling.

Manuskriptforfatter Kim Fupz Aakeson boede engang overfor en kinagrill. Han undrede sig over, hvad de aktive kineserne mon lavede efter lukketid, og han fik idéen til en kærlighedshistorie om en dansk mand, en kinesisk dame og et proformaægteskab. Filmen har premiere i dag, fredag.

Bjarne Henriksen spiller den midaldrende blikkenslager Keld Decker (med kinesisk accent Kæle-dægger), der befinder sig i sit livs krise. Konen Rie (Charlotte Fich - Ingrid fra Rejseholdet) forlader den i forvejen apatiske og livstrætte mand.

Kelds første projekt er at få noget at spise, og han slæber sig ned på hjørnet til den lokale kinagrill. Snart er han stamgæst, der sludrer lystigt med den hyggelige resturantejer Feng (Lin Kun Wu), mens Keld spiser sig igennem samtlige 22 retter på menukortet.

En dag beder Feng om hjælp. Både til at fikse restaurantens inferno af sammenfiltrede, lækkende rør og til at sikre hans smukke søster Ling (Vivian Wu, kendt fra "The Pillow Book") opholdstilladelse i Danmark med et proformabryllup.

Fristet af eventyret og af 25.000 kr. slår Kjeld til. Men hvad der startede som en praktisk løsning på den kinesiske families problem udvikler sig snart til en kompliceret romance på trods af sprogbarrierer, kulturforskelle og immigrationsmyndigheder.

Kærligheden blomstrer over soyarullerne og sursød-retterne, som Ling serverer for Keld hver aften, men pludselig banker ekskonen på døren til det dansk/kinesiske formalitetshjem. Typisk! Netop som den danske kinamand har lært at sige "jeg elsker dig" på kinesisk, vil hun tilbage. Keld må tage et valg - og det gør han så.

Både manuskriptforfatteren og instruktøren Henrik Ruben Genz er et par erfarne drenge. Aakeson har skrevet manus til en god håndfuld succesfulde danske spillefilm som f.eks. "Den eneste ene", "Hannibal og Jerry", "Små ulykker" m.fl. "Kinamand" lever desværre ikke op til samme standard, som de her nævnte film.

For det første er filmens hovedperson FOR underspillet og FOR passiv til at være en interessant karakter. Den lune Bjarne Henriksen spiller dog godt, selvom han ikke har meget at arbejde med.

Bipersonerne er heller ikke specielt interessante, f.eks. er sønnen Michael (Paw Henriksen) en karikatur uden lige, mens Kelds skønne kinesiske kone spilles af Hollywood-stjernen Vivian Wu, hvis tilstedeværelse i filmen ikke udnyttes optimalt.

Vivian Wu er spændende og smuk at skue, derfor undres man over, at hun placeres i baggrunden som en stum rekvisit.

Filmens stærkeste del er dialogen mellem Feng og Keld, der er både sjov og livsbekræftende. Her liver den ugidelige blikkenslager op, og der åbnes for posen af velplacerede jokes og punchlines.
Den kinesiske accent er charmerende, ubestrideligt morsom og udnyttes fint.

Kærlighedshistorien er egentlig det mindst interessante i filmen, mens det festlige liv, der leves for fuld udblæsning i kinagrillens baglokaler, er meget mere spændende og underholdende.

Bents rejse fra sløvsindets sovepude ind i det livlige og stærke kinesiske familiefællesskab er en livsbekræftende historie om en fastlåst mands vækkelse til et nyt liv.
Desværre går det lidt for hurtigt med at få afviklet en historie, der gøres mere kompliceret end godt og nødvendigt er.

Tre stjerner for troen på at mødet med fremmede kulturer og en god gang sursødsovs kan få selv det sløveste hjerte til at banke på ny.

Titel: Kinamand
Original Titel: Kinamand
Premieredato: 1. april 2005
Instruktør: Henrik Ruben Genz
Skuespillere: Bjarne Henriksen, Vivian Wu, Lin Kun Wu, Paw Henriksen, Charlotte Fich, Chapper Kim, Johan Rabaeus, Jeppe Kaas, Mathias Sparre-Ulrich
Spilletid: 93 min.
Selskab: Fine & Mellow Productions, Nordisk Film, 2005
Genre: Romantik
Keld (Bjarne Henriksen) festlige Proformabryllup med den kinesiske Ling.
Keld (Bjarne Henriksen) festlige Proformabryllup med den kinesiske Ling.
Ling (Vivian Wu) og Bent dyrker tai chi i dagligstuen.
Ling (Vivian Wu) og Bent dyrker tai chi i dagligstuen.
Hele den kinesiske familie - Ling, Feng, Wu, Zhang og Bent.
Hele den kinesiske familie - Ling, Feng, Wu, Zhang og Bent.


banner
Overskrift Højre Block
Into The Deep (N...
Blonde (Netflix)
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...