Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Kingdom Of Heaven – Deluxe Edition.

17. oktober 2005 af Henrik Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Kingdom Of Heaven – Deluxe Edition. billede

Ridley Scott’s Storslåede mesterværk om den unge smed der drager til Jerusalem for at deltage den hellige kamp, kommer nu på en meget flot dobbelte DVD der er flydt med spændende ekstramateriale.

Orlando Bloom har hovedrollen som Balian, en smed, der har mistet sin familie og næsten også sin tro. De religionskrige, der raser i det Hellige Land, forekommer ham at være langt væk; alligevel drages han ind i det gigantiske drama. Fanget i det middelalderlige Jerusalems pomp, pragt og intriger forelsker han sig, og vokser til at blive leder og ender med at sætte alt sit mod og alle sine færdigheder ind i forsvaret af den hellige stad imod en knusende overmagt.

Skæbnen opsøger den unge smed Balian ( Orlando Bloom ) i skikkelse af en mægtig ridder, Godfrey af Ibelin (Liam Neeson), en korsfarer, der for en kort stund er hjemme i Frankrig efter at have kæmpet i Østen. Godfrey afslører, at han er Balians far, viser ham, hvad det i sandhed vil sige at være ridder og tager ham med på en rejse tværs over kontinenter til den sagnomspundne Hellige Stad. I Jerusalem på det tidspunkt - mellem det andet og det tredje korstog - hersker der en spinkel fred, takket være dens oplyste kristne konge, Baldwin IV, der støttes af sin rådgiver Tiberias (Jeremy Irons), og fordi den legendariske muslimske leder Saladin (Ghassan Massoud) afholder sig fra at gå til angreb. Men Baldwins dage er talte ( han er spedalsk ), og fanatiske, grådige og skinsyge elementer blandt korsridderne truer med at sprænge våbenhvilen. Kong Baldwins fredsvision - et “himmelske kongerige” - deles af en håndfuld riddere, heriblandt Godfrey of Ibelin, som sværger at forsvare den med deres liv og ære. Da Godfrey giver sit sværd videre til sin søn, videregiver han samtidig den hellige ed: at beskytte de hjælpeløse, værne om freden og stræbe mod samdrægtighed mellem religioner og kulturer, således at et himmelsk kongerige kan blomstre frem på Jorden. Balian tager imod sværdet og træder dermed ind i verdenshistorien. Men det er en hård kamp at holde stand, ikke kun imod den store muslimske hærskare, men også imod de forræderiske planer der bliver lagt indenfor egne rækker.

I samarbejde med manuskriptforfatter William Monahan har Scott sat levende billeder til en fascinerende episode kort før det tredje korstog, hvor Jerusalem og det meste af Det Hellige Land blev styret af europæiske riddere, der var drevet af deres flammende tro og løftet om jord og rigdom i et eksotisk rige. Filmens historie fokuserer på en af disse riddere, Balian af Ibelin, som bliver en helt, da han går op imod den kristne alliances forræderi og anfører Jerusalems folk i et tappert forsvar mod Saladins gigantiske saracenske armé.
Med historiske begivenheder som baggrund for et intimt menneskeligt drama sætter Scott, som instruerede den Oscar-belønnede Gladiator, kød og blod på korsfarerens ældgamle mystik og skildrer i mange historiske korrekte detaljer den storslåede kamp om Det Hellige Land mellem muslimer og kristne, der fandt sted for tusinde år siden, og som kaster ekkoer ind i vor tid.
Ridley Scott er med rette berømmet for sin visuelle virtuositet, sine komplekse helte og sin fordybelse i detaljen, og han har skabt uforglemmelige universer på det hvide lærred, fra banebrydende science fiction i Alien til genoplivningen af oldtidens Rom med Gladiator.

Scott har studeret myter og legender om ridderen og alt, hvad han står for, i hen ved 20 år. Han siger selv om sit nye mesterværk: “Jeg har altid drømt om at lave en film om riddere og Middelalderen, især under Korstogene,”

Det kan ikke undre, når man tænker på de personer, der interesserer ham. Den arketypiske Scott-helt er en almindelig, om end begavet mand (eller kvinde) fanget midt i epokegørende begivenheder - en skikkelse, der overvinde modgang eller tragedie for at udvikle sig til en sand helt, en, der indtager et standpunkt og nægter at lade sig rokke fra det. Tænk blot på Maximus (Russell Crowe), den romerske soldat, der kæmper sig op til at blive general og oprører i Gladiator; Deckard (Harrison Ford), robotjægeren, der følger sit eget hoved i Blade Runner eller Ripley (Sigourney Weaver) i Alien. Alle karakterer der har skrevet sig ind i filmhistorien, og mon ikke Balian også får en plads der.

Kingdom of Heaven er endnu et stilsikkert bud på en periodefilm fra Ridley Scott’s hånd. Det er flot fortalt og der gives god tid til at fortælle den episke beretning.

Skuespillet er flot alle biroller er flot fyldt ud. Jeremy Irons er perfekt som den hårde Tiberias, og Orlando Bloom beviser at han ikke blot er Hollywoods nye ”Pretty Boy”. De danske skuespillere Ulrik Thomsen og Nicolaj Coster-Waldau dukker også op i mindre, men mindeværdige roller. Specielt Ulrik Thomsen er god som en fanatisk tempelherre.

Ridley Scott er kendt for sine teknisk flotte film og Kingdom of heaven er absolut ingen undtagelse. Billedsiden er perfekt og de mange storslåede landskaber bliver brugt som perfekt baggrund for den dramatiske handling. Farveskalaen er flot tonet i blå og gyldne farver og understreger fint stemningen i de enkelte scener. Hertil kommer de mange flotte digitale effekter, der flot blænder ind i de storkulisser der faktisk blev bygget til produktionen.

Er du til det store drama og en episk fortælling og ære, heltemod, religionskrig, og om det at finde sin plads i tilværelsens barske realiteter, så vil Kingdom of heaven ikke skuffe.

Ridley Scott bruger de brede pensler, når han maler på det hvide lærred, og han har endnu engang formået at præsentere en medrivende historisk beretning der nemt overskygger årets andre film i samme genre. Det er meget , meget flot.

Ekstramateriale:

Der er masser af spændende ekstra materiale fordelt på de to DVD’er.

Disc 1: Filmen

The Pilgrim's Guide - text commentary.
Det er muligt at slå dette tekstkommentar til og derved læse en masse fakta omkring korstogene og hvad der ellers bliver sagt og vist af historiske ting filmen igennem. Det er spændende og der er mange gode og relevante oplysninger. Det kræver blot en del fokusering og koncentration at få det hele med. Så det anbefales at man tager det i små portioner.

Trailer: Titanic - Special Edition, Mrs.Og Mrs. Smith, Star Wars - Episode III.

Audio: Engelsk DD5.1 / DTS5.1

Undertekster: Engelsk, dansk, svensk, norsk, finsk

Disc 2: Special features

Interactive Production Grid: The Making of Kingdom of Heaven - 9 korte featuretter, som kan afspilles separat eller som én dokumentar. En helt ny måde at lave dokumentar på og det virker faktisk ret godt.

A & E Movie Reel – Kingdoom Of Heaven. 45 min. Spændende dokumentar der både kommer bag filmens kulisser men også fortæller de historiske fakta bag Scott’s historiske værk.

History vs. Hollywood. 48 min. Her er endnu flere historiske fakta, og har du set dette og det før nævnte dokomentar, så ved du det meste der er at vide om den tidsperiode historien foregår i.

Internet featuretter:
Ridley Scott – Creating
Worlds.

Orlando Bloom – The adventure of a lifetime.

The production.

The wardrobe.

Biograftrailer til Kingdom Of Heaven.

For en gang skyld kan det virkelig godt betale sig at betale lidt ekstra for at få fat i denne Deluxe Edition. De dokumentar programmer der er at finde på Disc 2 er virkelig spændende. Der er masser af historiske fakta, og selvfølgelig alt hvad der at vide om Ridley Scott’s storslåede ridder epos.

Samlet karakter for ekstramaterialet bliver derfor 5 ud af 6 stjerner. Det er sjældent set bedre.

Filmen er venligst udlånt af SF-Film.

Titel: Kingdom Of Heaven – Deluxe Edition
Original Titel: Kingdom Of Heaven – Deluxe Edition
Premieredato: 11. oktober 2005
Instruktør: Ridley Scott.
Skuespillere: Orlando Bloom, Eva Green, Jeremy Irons, David Thewlis, Brendan Gleeson, Marton Csokas, Liam Nesson, Ghassan Massound, Edward Norton, Michael Fitzgerald, Jon Finch, Ulrich Thomsen, Nikolaj Coster-Walda
Spilletid: 139 min.
Selskab: Scott-Free. 2005.
Genre: Drama
Orlando bloom som den unge Balian.
Orlando bloom som den unge Balian.
Edward Norton som kongen af Jerusalem, der tvunget sin spedalskhed er nødsaget til at bære maske.
Edward Norton som kongen af Jerusalem, der tvunget sin spedalskhed er nødsaget til at bære maske.
Balian og hans genfundne far, stærkt spillet af Liam Nesson
Balian og hans genfundne far, stærkt spillet af Liam Nesson


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...