Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Klassiske actionfilm fra Hong Kong udkommer endelig i Danmark

2. august 2006 af Michael Panduro Skriv en kommentar

Klassiske actionfilm fra Hong Kong udkommer endelig i Danmark billede

En hel stribe af nogle af historiens mest overvældende actionfilm udkommer nu endelig i Danmark - oven i købet i udgaver af høj kvalitet

Det britiske niche-selskab, Hong Kong Legends (HKL), har eksisteret i en længere årrække efterhånden. Egenhændigt har HKL introduceret DVD-generationen for ikoner som Bruce Lee, Jackie Chan og Jet Li og kræset for entusiasterne ved hver eneste gang at gennemrestaurere lyd og billede samt samle alt tilgængeligt bonusmateriale (som oftest akkompagneret af en lang stribe interviews, kommentarspor og biografier produceret af selskabet selv). Vigtigst af alt er at HKL fra starten har haft stor fokus på at medtage og restaurere filmenes originale, kantonesiske lydspor. Alle andre udgaver af disse film er falmet i sammenligning med briternes detaljerede, gennemførte og kvalitetsbevidste udgivelser, og det er derfor en overordentlig glædelig nyhed at Universal nu har fået distributionsrettigheder til selskabets udgivelser i Danmark.

De første seks film kommer på gaden 15. august og der lægges hårdt ud, blandt andet med fire af Jackie Chans hovedværker fra storhedstiden i 1980erne. ”Project A” og ”Police Story” fra henholdsvis 1983 og 1985 står sammen med de tidligere, mere klassiske kung fu-film, ”Drunken Master” og ”Snake In The Eagles Shadow” (begge udgivet af HKL i England og således forhåbentlig på vej i Danmark), som Jackie Chans absolutte hovedværker. Filmene byder på nogle af ikonets mest fascinerende opvisninger; cykeljagten i ”Project A”, nærkampene og den uforglemmelige busjagt der åbner ”Police Story” og kostede Chan al mulighed for nogensinde igen at blive forsikret i Hong Kong. Historierne er tempofyldte, fyldt med fysisk- såvel som situationskomik og byder på nogle af de mest halsbrækkende stunts i filmhistorien (”Project A” indeholder til eksempel en wire-fri Chan der falder fire etager kun med at par markiser til at bløde landingen). Kender man ikke disse to film, eller i øvrigt deres respektive fortsættelser, så er der simpelthen ikke nogen vej udenom. Moderne actionfilm ville ikke være hvor den er i dag, hvis ikke disse film havde eksisteret.

Tredje film er den Buster Keaton-inspirerede 30er-komedie, ”The Canton Godfather”, udgivet i England under titlen ”Miracles” og med Chan i både hovedrollen og instruktørstolen, mens de sidste tre film udkommer samlet i boxen ”Manga In Motion”. ”Mange In Motion” dækker som navnet indikerer tre film der alle er baseret på japanske tegneserier. Først ”Dragon From Russia”, baseret på ”Crying Freeman”, der senere blev mere bemærkelsesværdigt filmatiseret af Christophe Gans. Dernæst Jackie Chans hysteriske filmatisering af ”City Hunter” og sidst den voldsomme og morsomme ”Story Of Ricky”, baseret på ”Riki-Oh” serien. De tre tegneseriefilmatiseringer er alle voldsomt overdrevne, ”Dragon From Russia” i de ustyrlige wirework-kampscener, ”City Hunter” i sin fjollede slapstick-komik og syrede indfald, og ”Story Of Ricky” i sin vældig høje rate af blodsydgydelser.

Hver som en er disse film højst anbefalelsesværdige, i særdeleshed de fantastiske ”Project A” og ”Police Story”, og Universal, der tidligere har fundet succes med Asian Vision-banneret, har gjort HKLs høje standard til ære. Således får vi alle filmene i udgaver identiske med de britiske. Det betyder for eksempel at ”Project A” kommer i en glimrende 2DVD pakke med over 4 timers bonusmateriale. Eneste forskel fra de britiske DVDer er at filmene er blevet udstyret med danske undertekster.

Jeg siger: Hatten af for Universal, der nu langt om længe åbner det danske marked for disse uforglemmelige perler. Det her er Hong Kongs anden guldalder fra slutningen af 1970erne og frem til starten af 1990erne som den fortjener at blive set – og så oven i købet til en billig penge. Planen er løbende at udgive både nye og gamle titler fra selskabets imponerende katalog, hvilket ikke mindst tæller samtlige af Bruce Lees Hong Kong-producerede film – film vi indtil nu kun har set i forfærdelige, engelskdubbede, VHS-lignende discount-DVDer herhjemme. I fremtiden kan vi således forhåbentlig se frem til hovedværker af ikke kun Lee og Chan, men også andre Hong Kong Legender som Sammo Hung og Yuen Biao (der begge medvirker i ”Project A”), Jet Li, Donnie Yen, Michelle Yeoh, Chow Yun-Fat, John Woo, Yuen Woo-Ping og mange mange andre fra et selskab hvis støt voksende katalog allerede tæller omkring 50 titler.


Link: http://www.hongkonglegends.co.uk

banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...