Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Klodernes Kamp

12. juli 2005 af Henrik Andersen

6 stjerner Skriv en kommentar

Klodernes Kamp billede

H.G. Wells' fantastiske science fiction roman danner baggrund for Spielbergs film War Of The Worlds. Det er spændende og fængslende læsning fra start til slut og er en grundsten i en hver bogsamling.

H.G. Wells' fantastiske science fiction roman danner baggrund for Spielbergs film War Of The Worlds. Det er spændende og fængslende læsning fra start til slut og er en grundsten i en hver science fiction bog samling.

" Ingen ville i slutningen af det nittende århundrede have troet at menneskenes færd blev skarpt iagttaget og nøje fulgt af væsner der stod højere i intiligens end menneskene, men dog lige så dødelige som dem selv; at menneskene mens de var optaget af deres egene sager blev undersøgt og studeret måske lige så indgående som mennesket med sit mikroskob undersøger de flygtige væsner der myldre og formere sig i en vanddråbe ".

Således starter KLODERNES KAMP, en udødelig start på en udødelig klassiker indenfor Science fiction genren.
En nat observeres der, at der bliver skudt noget afsted fra planeten Mars. Det sker flere nætter i træk og snart begynder nogle underlige meteorer at ramme jorden i England udenfor London.
I starten er alle benovet over vores besøg fra de fjerne stjerner, men snart skrues låget af den nedstyrtede kapsel og en ubeskrivelig rædsel kravler ud. Marsboerne viser sig fjendtelige og vil med al magt overtage vores planet i håb om at kunne leve der, da de har brugt deres egen hjemplanet op. De samler nogle kæmpe krigsmaskiner og snart ligger London og de omkringliggende byer øde. Alt er kaos og vores fortæller og øjenvidne til de katastrofale dage bliver kastet rundt i et desperat forsøg på bare at overleve.
Men selvom de krigsgale fremmede væsner har tænkt på næsten alt, er de dog ikke usårlige. Men spørgsmålet er så bare hvordan menneskene skal besejre rumvæsnerne.

H.G. Wells var sammen med Jules Verne grundlæggerne af science fiction-genren. H.G. Wells blev født i 1866 og gik over på den anden side i 1946.
Howard George Wells var bidt af teknik og naturvidenskab og dette fornemmes tydeligt i hans bøger, der betegnes som "videnskabelige eventyr". Wells' romaner er altid utrolig fantasifulde og med et strejf af humor. Det er god og velskreven underholdning.

Wells har skrevet rigtig mange bøger og en del af dem er også blevet filmatiseret op til flere gange. Her kan blandt andet nævnes TIDSMASKINEN 1895, DEN USYNLIGE MAND 1897, DOKTOR MOREAUS Ø 1896, og DE FØRSTE MENNESKER PÅ MÅNEN fra 1901.

Orson wells, Amerikansk filminstruktør, skuespiller, forfatter og producent; en af moderne films største begavelser, skabte sensation og panik i USA 1938 med en realistisk radioversion af H. G. Wells' Klodernes kamp. Radiospillet var så skræmmende og realistisk at folk blev skræmt fra vid og sans da de trode det de hørte var en rigtig nødhjølps udsendelse. Orson Wells måtte senere give den Amerikanske en undskyldning og fortælle at det hele blot var lavet for underholdningens skyld.

I 1953, hvor kommunistforskrækkelsen brændte i amerikanerne, blev bogen filmatiseret i en teknisk brilliant version, hvor mars-invasionen symboliserede kommunismen udbredelse, set gennem McCarthyismens briller. Filmen vandt flere priser for bedste special effects og er den dag idag en klassiker inden for genren.

I år, 2005 er det således Steven Spielberg der har prøvet kræfter med en ny indspilning af H. G. Wells bog, i en 128 millioner dollars dyr film med blandt andet tom Cruise og Dakota fanning i hovederollerne. Et bevis på at Wells' bog endnu er et værk der inspirere og gør indtryk på mennesker verden over.

KLODERNES KAMP er spændende og fængslende læsning fra start til slut og er en grundsten i en hver science fiction bog samling. H.G. Wells skriver på en dejlig beskrivende måde uden på noget tidspunkt at glemme det menneskelige i historien. Sjældent har en invasion været beskrevet så medrivende. Der er noget klassisk og aligevel moderne over historien og H.G Wells' fantasi og opfindsomhed er enorm, og inspirere til at man som læser mange gange må stoppe op for at kapere de mange indtryg, der blæser igennem ens hovede. Det er meget flot og ikke uden grund er H.G. Wells blevet kaldt en af Science fiction genrens grundlæggere.

Bogen er venligst stillet til rådighed af Gyldendal.

Titel: Klodernes Kamp.
Original Titel: war of the worlds
Premieredato: 29. juni 2005
Genre: Sci-Fi
Link: http://www.gyldendal.dk





banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...