Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Knallhart

5. januar 2007 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar

Knallhart billede

En 15-årig dreng står overfor sit livs største omvæltning, da han og moren må forlade den rige kæreste, og flytter ind i et mismodigt og trøstesløst betonforstad til Berlin!

Miriam (Jenny Elvers-Elbertzhagen) lever ikke op til sin kærestes forventninger, og har måske også lullet sig lidt i søvn, midt i al luksusen, og bliver genet op af jacuzzien og ud på gaden sammen med sønnen Michael Polischka (David Kross). De må se sig nødsaget til at tage imod det første tilbud, en lille 3 værelses, i forstaden, det berygtede Zehlendorf, et social belastet og multietnisk kvarter i Neukölln. Her er det gadens lov der hersker, og Michael er desværre kommet i klasse med en bande og dens leder. De fungere efter italienske principper, med beskyttelsespenge, og Michael må betale hver eneste dag for at gå fri. Han finder sammen med to jævnaldrende Crille (Arnel Taci) og dennes yngre halvbror Matze (Kai Michael Müller) fra boligblokken, for at få noget opbakning. Moren, den attraktive med veltilrettelagte former, bruger al sin tid på at opstøve en ny kæreste og et stabilt forhold, og har ikke tid til at forholde sig til sin søn.
Skolesystemet må også give fortabt overfor den kulminerende vold. Michael indser at han må integrere sig selv ud i den for at blive et frit menneske. Her møder han via sine nye halv kriminelle venner Crille og Matze narkobaronen Hamal (Erhan Emre), og så er der pludselig langt vej hjem, til en almindelige 15årig drengs liv!

En særdeles hård og brutal film, der ærligt skildrer ghettomiljøet og dets spiral ud i håbløsheden. ”Knallhart er baseret på Gregor Tessnows roman af samme navn, og drejepunktet er den kun 15årige, der bliver ført ud i det hårde miljø mod sin vilje, og hvor samfundet også er blottet for overskud og forebyggelse, men nærmest har vendt ryggen til det hele. Filmens svaghed og styrke ligger i den voldelige element, det er svært ikke at lade sig rive med, men samtidig er det også lette virkemidler det tages i anvendelse. Dens dybdepsykologi når ikke langt ned. Vi er næsten ovre i ”Snatch” genren, og det er vil ikke instruktøren, Detlev Bucks hensigt. Han har efterstræbt at lave en film om unge for unge, og det er ganske givet lykkes. Skuespillet er godt hele vejen rundt, især hovedrollen spillet af David Kross (Michael Polischka) er overbevisende. Location og soundtracket supplere filmen fint, bortset fra starten hvor musikken er for hæsblæsende og aggressiv, og tager lidt pusten af historien. Knallhart vandt på German Film Award for bedste manuskript, bedste klip og fik sølv for bedste film.

Titel: Knallhart
Original Titel: Knallhart
Premieredato: 5. januar 2007
Instruktør: Detlev Buck
Skuespillere: David Kross, Jenny Elvers-Elbertzhagen, Erhan Emre, Inanc Oktay Oezdemir, Kida Khodr Ramadan, Arnel Taci, Kai Michael Müller, Hans Löw
Spilletid: 98 min.
Selskab: Boje Buck Produktion GmbH/2006
Genre: Drama
Link: http://www.knallhart-derfilm.de/index1.html


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...