Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Casper
Idiot Prayer – N...
Sophia Loren Ven...
Disney+ Streamin...
70Mm-Film Samler...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Herself
Herself billede

Trolls På Verden...
Honest Thief


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Knive I Ryggen (DVD)

10. januar 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Knive I Ryggen (DVD) billede

Tilbage i fagforeningensvugge, hvor arbejdsgiveren sad tungt på dagsordenen, på denne bilfabrik hvor tre arbejdere skilder sig, og kommer på kant med systemet!

Zeke Brown (Richard Pryor) er arbejdsmand på bilfabrikken, og af den lettere iltre type, svær at styre. Hjemme sidder konene og tre børn, og ubetalte regninger. Skattevæsnet har fundet ud af at Zeke har udført sort arbjde, og et gastronomisk beløb, får det til rable for ham. Fabrikken er styret af tillidsmanden og en opsynsmand Miller, der går alle på nerverne, og som tilsyneladende har alle rettigheder på sine hænder. Zeke´s venner/kollegaer Jerry Bartowski (Harvey Kietel) og Smokey James (Yaphet Kotto), slutter sig op, og da alle sidder tungt i vandskorpen, Smokey på grund af damemisbrug og coke, Jerry med sin tandlægeregning til datteren, udtænker de et røveri. Samtidig bliver de rendt på dørene af en FBI-agent Burrows (Cliff De Young) der vil have dem til at melde ud om forholdene på fabrikken. Men de forholder sig afvisene.
De er alle meget loyale overfor den fagforening, der lader dem meget i stikken, og som besidder en apatisk form for laissez-affair politik. Arbejderne bliver stresset i pauserne, og alle bliver spillet ud mod alle, fagforeningen vil have dem til at dele pjecer ud om lørdagen, på deres fridag, alt sammen for at undgå tid til tanker og oprør. Samtidig ses det tydeligt succeshistorien, der skriver sig selv på de store lysaviser, hvor der hvert sekund bliver fremstillet en ny bil. Arbejderne er de store tabere i den historie.
Zeke har ved et af sine utallige besøg hos fagforeningen, set deres pengeskabsrum, og tænkt hvor lidt det ville være at bryde ind.
Jerry og Smokey er med på idéen, og det hele foregår ganske let, men konsekvenserne efterfølgende er store og skræmmende.

Funky halvfjerser film, med masser af atmosfære, og et herligt gensyn med en ung Harvey Kietel. Richard Proyr er tiltider lidt for komisk, og gør filmens budskab vaklende.
Paul Schrader har instrueret denne lille oprørende film, med god fornemmelse for miljøet. Schrader har tidligere begået film som American Gigolo, og var virkelig forrygende i sine første år, men blev ligesom brændt af ret hurtigt på det instruktørmæssige plan. Er nok mere kendt og estimeret i sit virke som manuskriptforfattere med film som Taxi Driver, Raging Bull, The Last Temptation Of Christ (instruktion Martin Scorsese) med flere.
Filmen her udmærker sig ved sin gode rytme, det særdeles troværdige miljø, men kommer aldrig helt i dybden med sine personer, og sit tema.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Universal Pictures.

Titel: Knive I Ryggen
Original Titel: Blue Collar
Premieredato: 17. januar 2006
Instruktør: Paul Schrader
Skuespillere: Richard Pryor, Harvey Kietel, Yaphet Kotto, Lucy Saroyan
Spilletid: 108 min.
Selskab: T.A.T. Production/1978
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Saint Maud
Greta
Herself
Body Swap
Idiot Prayer - N...
Roadkill
The Painted Bird
Retfærdighedens ...
Psycho - 60th An...
FreakyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...