Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Knocked Up

7. september 2007 af Jeppe Krogh

5 stjerner Skriv en kommentar

Knocked Up billede

Instruktør Judd Apatow – der også stod bag den undervurderede The 40 Year Old Virgin – er tilbage med en ny film, der er meget bedre, end man umiddelbart skulle tro.

Ben Stone er en slacker uden nogen som helst retning i sit liv og bor med sine venner i et hus, der er på kanten af at blive udpeget til nedrivning. En våd aften møder han sit modstykke, den smukke og karrierebevidste Alison Scott. Fuldere end fuld har de en affære, men dagen efter er det tydeligt, at de intet har til fælles, og det aldrig kunne blive til noget mellem dem. Problemet er bare at Alison er blevet gravid, og Ben er faderen.

Judd Apatow er ved at blive det nye, helt store manuskriptforfatter- og instruktørnavn i Staterne. Hans første film The 40 Year Old Virgin (2005) viste, at han havde evnerne til at portrættere tabere og skæve eksistenser med sympati og hengivenhed. Selvom genren er komedien, er hans karakterer ikke grinagtige og dumme, men de har andet og mere at byde på. Udover hans to film, er det hans arbejde på serierne Freaks And Geeks (1999) og Undeclared (2001) der grundlagde hans rygte.

Hvis man får lyst til at se en god serie om livet på high school i USA, så er Freaks And Geeks absolut værd at finde på DVD. Serien er blevet vist mindst én gang på dansk TV og har James Dean-lookalike James Franco i en af hovedsollerne.

Tilbage til Knocked Up. Ben Stone og hans venner har grandiose planer om at åbne en hjemmeside, der beskriver hvor og hvornår kendte skuespillere viser bart kød; de har desværre ikke tjekket om sådanne sider eksisterer i forvejen. Det lyder måske lidt plat, men – som det tilfældet med resten af filmen – er det mere end bare det. At spotte kendtes skinbarligheder er noget, de gør sammen som gruppe og fortæller noget om venskab og fællesskab, og det med at lægge hjemmesiden på nettet, tjene penge og blive kendte er egentlig ikke drivkraften bag det hele.

Alison er karrierekvinde og meget anderledes end Ben. Han siger på ingen måder de rigtige ting og er på ingen måde rigtig for hende. Men hvad er egentlig rigtig for hende – det er i hvert fald ikke det samme som hendes lettere ulykkelige søsters liv, der føler sig uelsket og gammel. Igen er der mere til det – og det er humoristisk og medlevende fortalt. Med babyens komme bliver Ben og Alison enige om at prøve forholdet af.

Som var tilfældet i den absolut fremragende Sideways (2004), virker personerne virkelige og som taget ud af det virkelige liv. Man føler som seer, at man kan nikke genkendende til deres problemer, følelser og glæder.

Skuespillet virker ægte, som om skuespillerne fandt på det under optagelserne – og det er det faktisk langt hen af vejen. Instruktøren Apatow gik efter at finde den rette kemi mellem skuespillerne, så det ville virke ægte. Af samme grund brugte han flere af folkene bag sin første film i Knocked Up også.

Knocked Up er en sjov og intelligent film, der nok er en romantisk komedie men ikke af den gængse slags, der tager os seere for tåber uden selvstændig tankevirksomhed, der bare skal grine og glemme. Man kan undre sig over, at vi ikke oftere ser de store film binde sig an med alvorlige emner, som vi ser hver dag i den virkelige verden.

Konklusionen må være, at vi ikke må snyde os selv for de gode film om virkelighedens romantiske kærlighed, der dog alt for sjældent kommer til Danmark. Denne seer kvitterer med 5 store stjerner ud af 6 for en morsom og medlevende historie.

Titel: Knocked Up
Original Titel: Knocked Up
Premieredato: 7. september 2007
Instruktør: Judd Apatow
Skuespillere: Seth Rogen, Katherine Heigl, Paul Rudd, Leslie Mann, Jason Segel, Jay Baruchel, Jonah Hill
Spilletid: 129 min.
Selskab: Universal Pictures, Apatow Productions
Genre: Humor
Link: http://www.knockedupmovie.com/
Det umage par.
Det umage par.
Bens stoner-venner med meget på hjerte.
Bens stoner-venner med meget på hjerte.


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...