Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bamse
Bamse billede

Meter I Sekundet


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Købmanden I Provence

5. december 2008 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar

Købmanden I Provence billede

En ung urolig men forelsket mand, må under tvang tage hjem til den stillestående landsby, for at overtage familie geschäften, kun indtil faren erklæres rask.

Den unge mand Antoine (Nicolas Cazalé) lever i storbyens fortravlede miljøer, som tjener. Og et usselt liv i en forkummerlig lejlighed. Men han bor dør ved dør til kønne studerende, Claire (Clotilde Hesme), og deres forhold er på det venskabelige plan, selvom Antoine gerne ville mere.
En dag anstiger moren (Jeanne Goupil), med nyheden om farens indlæggelse. Broren François (Stéphan Guérin-Tillié) presser også på.
Antoine må se sig nødsaget til at drage tilbage til sin barndomsby, som han forlod for ti år siden, på grund af skærmydsler med faren.
Turen til Provence hvor familiens lille købmandshandel er placeret, udvikler sig mere til en lille glædesrus, da Claire gerne vil med, for måske at få læser til hendes studier.
Den mutte, og lidt indadvendte Antoine har mødt sit modstykke i Claire, og det varer ikke længe før han igen er præget af sin barndoms kulisse, landsbyen og dens stilhed. Alle de unge er flygtet bort, kun enkelte er tilbage, ellers er den beboede af pensionister.
For Antoine genfinder han selv langsomt ude på landet, hvor han kører farens mobile købmandshandel, for at møde kunderne.
Midt i det hele spirer både jalousien og den ulmende forelskelse til Claire, der måske også har et godt øje til Antoine.

Instruktøren Eric Guirado kammer aldrig over i denne noget slibrige titel , der kunne minde om ”Et Hus I Toscana”. Men trods de flotte billeder, er der mere dybde her, og den meditative ro, er med til at trække filmen op. Skuespillet er ganske fint, uden at være prangende. Nicolas Cazalé har momenter til noget større, men der mangler lidt flere facetter at kunne spille på. Ansigtet er der.
Det er en lille dannelsesrejse, om at finde sin indre forstenede vrede, og finde udløsningen, mellem mennesker han slet ikke kender, men som tager ham som den han nu er.
Den store historie i filmen er meget banal, og noget uforløst, men de er de små konflikter og dramaer der skildrer denne film bedst og dens budskab. Men den mangler at skildrer dette bedre, at grave dybere, end blot et spadestik. Det er interessant, men uforløsende, og en film der ligger sig tæt på de fire stjerner uden at nå dem.

Titel: Købmanden I Provence
Original Titel: Le Fils de l'épicier
Premieredato: 5. december 2008
Instruktør: Eric Guirado
Skuespillere: Nicolas Cazalé, Clotilde Hesme, Daniel Duval, Jeanne Goupil, Stéphan Guérin-Tillié, Liliane Rovère, Paul Crauchet, Chad Chenouga, Ludmila Ruoso, Benoît Giros
Spilletid: 96 min.
Selskab: TS Productions/2007
Genre: Romantik
Link: http://www.lefilsdelepicier-lefilm.com/
banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...