Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Kollision

31. oktober 2019 af Maria Bjerregaard

2 stjerner Skriv en kommentar

Kollision billede

“Kollision” byder på alle de store følelser, men alligevel forbliver det hele for meget melodrama og filmen drukner i sine egen følelser.

Avaz brødrene klarede det forrygende med deres debutfilm ”Mens vi lever”. Over 100.000 solgte billetter og en selvfinansieret film må det siges, at brødrene har fat i den rigtige ende. Nu kommer det så til deres næste store spillefilm med Nikolaj Lie Kaas i hovedrollen som faren igennem en hård skilsmisse.

Kærligheden brister
Under tragiske omstændigheder står Leo ( Nikolaj Lie Kaas) og Olivia ( Cecilie Stenspil) nu i midten af en skilsmisse med deres ni-årige datter, der bliver slynget rundt imellem mor og far. Der bliver skruet op for dramaet og følelserne, hvor alle bliver påvirket af skilsmissen.

Melodrama i frit løb
Avaz brødrene har været utrolige heldige med deres skuespillere. De har nærmest fået skrabet alle de store danske stjerner med inklusiv Nikolaj Lie Kaas. Han gør det også rigtig godt i rollen som familiefaren, hvis skæbne lige pludselig bliver taget fra ham. Der er som sagt skruet helt op for følelserne, hvor Cecilie Stenspil flere gange råber og græder snot. Et meget sjældent syn i en dansk film, muligvis fordi vi danskere ikke håndterer situationer på sådan et overdramatisk plan. Det er tydeligt at se, at Avaz brødrene har hentet inspiration fra andre kulturer, hvor følelserne får frit løb. Alligevel sidder man tilbage med en tom følelse, fordi det virker til at være for meget melodrama og mindre autentisk.

Alt for rodet
Gennem filmen bliver mange mennesker involveret i skilsmissen, men der bliver lagt op til alt for mange ting på én gang. Så bliver Leo beskyldt for en affære, som han har eller muligvis aldrig har haft, så kommer en PTSD ramt soldat hjem til hele familiedramaet plus at der også bliver kidnappet børn. Den får simpelthen hele armen. Det ender med at blive for rodet og ikke særlig gennemtænkt med en dialog hevet ud fra en kliché Hollywood film. Super ærgerligt!

”Kollision” vil gerne have dets publikum igennem hele følelsesregistret. Der bliver også råbt, grædt og skreget af hinanden, men der bliver alt for meget fokus på følelser og lidt fokus på rent faktisk at få fortalt en ordentlig historie.

Titel: Kollision
Original Titel: Kollision
Premieredato: 31. oktober 2019
Instruktør: Mehdi Avaz
Skuespillere: Nikolaj Lie Kaas, Cecilie Stenspil, Karla Sigrid Wienberg Avaz, Albert Rudbeck Lindhardt, Sebastian Jessen, Nicolas Bro, Rasmus Bjerg, Bodil Jørgensen, Henning Jensen, Tommy Kenter
Spilletid: 117 min.
Selskab: Rocket Road Pictures, Nordisk Film, 2019
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...