Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kysset
Kysset billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Krøller i sovsen

15. januar 2008 af Morten Pedersen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Krøller i sovsen billede

Så skulle der alligevel gå ca. 20 år, før vi fik en efterfølger til ”Huller i suppen”

I 1988 landede kultfilmen ”Huller i suppen”. Anført af det skæve komikerpar John og Aage var filmen spækket med topunderholdende skjult kamera og talrige mestereksempler på, hvordan man får folk på fuldkommen glatis ved at bringe dem i så vanvittige situationer, at de ikke aner, hvad der er op og ned. Filmen var kort sagt fantastisk i sin genre.

Her små 20 år efter har Morten Lorentzen (Morten Lorentzen er, når han hopper i ternet jakkesæt og skæv paryk John fra duoen John og Aage) så lavet en opfølger, Krøller i sovsen. Og det kan en rødglødende fan som denne anmelder jo ikke andet end som udgangspunkt bifalde. En del af holdet er det samme, Morten Lorentzen går selv forrest i de gakkede indslag, og det er han intet mindre end fænomenal til. Fuldstændigt uden hæmninger. Arne Siemsen er også genganger,men derudover må man så desværre trækkes med et par småkedelige standuppere, der heller ikke er sjove, når de forsøger sig med skjult kamera.

Krøller i Sovsen har helt sikkert sine øjeblikke. Som når Morten Lorentzen render rundt i spændetrøje og beder forbipasserende hjælpe sig med at få tisset. Når en taxichauffør skælder en kæmpe rockertype ud, og rockeren kaster sig over den uskyldige passager, i den tro, at det er ham der har skældt ud. Det fungerer, og det er uhyre underholdende at se på. Men, men - der er MEGET langt mellem snapsene, og som udgangspunkt er det genrens skyld. Skjult kamera har ligesom overlevet sig selv, og talrige gange spotter ofrene, at situationen er for langt ude, og at det derfor må være skjult kamera. Man kan ikke fortænke dem i det.
For udover at vi så har set skjult kamera ca. en milliard gange, så kender alle til lignende stunts, f.eks. TV3s satsning med at udsætte kendte personer for vanvittige episoder og talrige udsendelser af samme skuffe. Og hvem kan så ikke genkende Thomas Wivel, selvom han har taget en fjollet hat og et falsk moustache på?

Største kritikpunkt er dog, at situationerne virker alt for konstruerede.
Det er for kunstigt, når en mand står og graver en kiste ned i centrum af København.
I den episode, er der også kun valgt en scene, hvor en forbipasserende gider bruge tid på det. Og vedkommende virker som om, at det kun er for at få lidt mediedækning, at hun stopper. Sjovt er det i hvert fald ikke, og der er desværre for mange af denne type - mit bud er også, at det er derfor, at man i flere tilfælde kun har en scene fra de pågældende setups. Så jeg savner lidt back-to-basis - med helt simple setups, stryg de poppede standuppere og så lad instruktøren selv komme til fadet.

Jeg skal undlade at bruge meget linieplads på præsentationerne af klippene. Her hopper Xenia Lach-Nielsen og Martin Brygmann rundt og leger fremtidspersoner. Spild af vores tid - men det fylder selvfølgelig på skiven, må jeg bede om John og Aage og Maltevangens Bryghus tilbage!

Når man nu har ventet 20 år på en opfølger til en kultklassiker, så rammer det desto hårdere, at filmen ikke lever helt op til forventningerne. Det er så også forventninger, der er nærmeste umuligt at indfri. Så på den baggrund vil jeg trods ovenstående gerne anbefale at give filmen en chance, da der er mange gode ting at hente trods alt. Ikke mindst, at det er sjældent at se en lavbudget dansk produceret humoristisk film baseret på skjult kamera, så her er da tale om en nyhed på et til tider ensrettet DVD-marked.
Og så er der altså øjeblikke, hvor man bare er flad af grin, og det er jo ikke så dårligt endda.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Sandrew Metronome.

Titel: Krøller i sovsen
Original Titel: Krøller i sovsen
Premieredato: 11. december 2007
Instruktør: Morten Lorentzen
Skuespillere: Martin Brygmann, Xenia Lach-Nielsen, Carsten Bang, Povl Christensen, Uffe Holm, Arne Siemsen, Jonathan Spang, Thomas Wivel
Spilletid: 74 min.
Selskab: Sandrew Metronome, 2007
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
A Beautiful Life...
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...