Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Civil War
Civil War billede

For Evigt
Hammarskjöld


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Krokodillerne.

23. december 2009 af Henrik Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Krokodillerne. billede

Krokodillerne er historien om 4 småforbrydere fra Randers der kæmper med at få deres hverdag og deres kriminelle løbebane til at hænge sammen. Dansk lowbudget underholdning når det er bedst.

Nogen gange er det ikke nemt at være kriminel. Specielt ikke når man skal have det til at hænge sammen med en i forvejen presset hverdag. 4 venner har specialiseret sig i at begå indbrud i varehuse om natten, og om dagen fortæller de deres omgangskreds at de arbejder i Randers Regnskov. Men det bliver mere og mere vanskeligt at opretholde facaden over for en dominerende kæreste, en overdreven beskyttende mor på randen af sindssyge, og en kriminel far der kun er ude på at udnytte sin søn til at hente stoffer for sig. De 4 raske drenge misser et kup, og ser sig nu presset til at udfører en drastisk handling, der involvere et overfald på en lastbil. Det hele går ikke helt som de har planlagt, og snart har de ikke kun deres sindssyge arbejdsgiver og hans skydegale håndlangere på nakken, også byens lokale tyrker-bande ønsker så inderligt at smadre dem til krokodillemad.

Krokodillerne har været mange år undervejs, og meget har man hørt om den. Heldigvis er det nu lykkedes de stædige filmmagere at få den sendt ud på DVD, så alle der ønsker at følge med i Dansk undergrundsfilm, har mulighed for at se hvordan projektet endte. Man kan til alt held sige, at historien om Krokodillerne fra Randers har fået en lykkelig slutning. Filmen er bestemt ikke fejlfri, og de mange klicher driver over skærmen. Men kan man se igennem fingre med det, og det kan undertegnede bestemt, så er der her en fin lille lowbudgetperle, der virkelig viser hvor langt man kan nå, hvis man brænder for det, man laver. Krokodillerne oser af skaberlyst og energi, og dette gør, at de mange små skønhedsfejl glider en smule i baggrunden.

De 4 hovedroller spiller det bedste de har lært, og specielt god er Thomas Biehls karakter der virkelig kæmper med at få den kriminelle løbebane til at hænge sammen med en stram tidsplan, der blandt andet involvere en børnefødselsdag, der får katastrofale konsekvenser for bandens indbrud. God er også Mads Koudals overbeskyttede Gert, der stadigvæk bor hjemme hos mor og far (Anni Bjørn og Ole Ernst). Han er bandens store planlægger, og i bedste Egon Olsen stil fremlægger han planerne på cooleste vis.

Instruktøren Dennis Bahnson har skabt en god men ikke fejlfri lowbudget undergrundsfilm, der helt sikkert fortjener sit publikum. Det bliver spændende at se, hvad han finder på næste gang.

Ekstramateriale.

DVD’en indeholder udover filmen en helt masse ekstramateriale: Bag Om Krokodillerne med Krokodillernes kommentarer til forskellige klip i filmen, Fra optagelserne: hvor man kan se mange forskellige klip fra optagelserne, blandt andet kommer man ind på: teknik, dubbing og hvordan de digitale effekter er blevet lavet.
Interviews: med de medvirkende, Gagreal (fraklip): Se de sjove fraklip, Krokodillerne trailer, Posters og stills, Bonus filmen: Next Generation Ninja der har det samme cast som Krokodillerne, og er en ganske seværdig lille kortfilm.

Det er generelt spændende, at se hvordan den store opgave det er, at lave en lowbudget film er blevet løftet, og folk der selv roder med film i deres fritid vil nemt kunne lurer et par tricks af her.

Ekstramaterialet til Krokodillerne får 4 ud af 4 stjerner.

Billedet står ganske udmærket, og lyden er Dansk Stereo 2.0. Uheldigvis er lyden i flere scener ikke specielt god, og de steder lyden er efterbehandlet og dubbet på skinner tydeligt igennem. Men det være sagt er udgivelsen ganske fin, rammerne taget i betragtning.

Krokodillerne er venligst stillet til rådighed af Poulin A/S.

Titel: Krokodillerne.
Original Titel: Krokodillerne.
Premieredato: 28. september 2009
Instruktør: Dennis Bahnson.
Skuespillere: Claus Lund, Thomas L, Corneliussen, Thomas Biehl, Mads Koudal, Peter Aude, Anni Bjørn, Ole Ernst, Melany Denise, Poul Thomsen, Allan Olsen, Erik Holmey.
Spilletid: 81 min.
Selskab: Suiside Films. 2009
Genre: Action

banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & HejrenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...