Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Det Er Drømmen, ...
Game Of Thrones ...
Galla Premiere P...
Den Ukendte Dans...
Jaime Rosales Ta...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Zombieland: Doub...
Zombieland: Double Tap billede

Judy
John Wick: Chapt...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Krummerne - En Stor Familie

13. august 2014 af Ronnie Bisgaard Mortensen

2 stjerner Skriv en kommentar

Krummerne - En Stor Familie billede

En stræben efter 90’ernes nostalgi

”Det er svært at være 11 år”, ”Man er som man er” og ”Bare man ku’” sætter sig straks på nethinden, så snart Krummerne bliver nævnt. Er man barn af 90’erne, så er man også vokset med op med tre styks Krumme-film baseret på Thøger Birkelands bøger af samme navn. Oveni hatten fik vi også en fremragende julekalender, og de fleste af os kan vel ikke sige os fri fra ikke at kunne synge med på mindst omkvædet, når Laus Høybye synger om livet som 11-årig. De er såkaldte Guilty Pleasures; sange vi ikke helt vi vil kendes ved, at vi kan og rent faktisk synes om, men et lyt til diverse Bier-barer landet rundt fortæller, at sangene stadig spilles til døde, og at de fleste skråler med på fuld kraft. Næsten 25 år efter den første Krumme-film forsøger man sig nu igen med en ny Krumme-film, og inden premieren på filmen i oktober har man udgivet en single, som skal forsøge at være arvtager for førnævnte sange.

Først en lille hurtig overvejelse omkring den nye Krumme-film, som efter min mening kan gå begge veje. Vi har set at gamle klassikere, som Far til Fire og Min Søsters Børn er blevet genindspillet til døde. Nutidens udgaver har været udemærkede, men har på ingen måde kunne bibeholde den hygge og charme, som de gamle film lagde for døren. Man frygter lidt det samme vil ske med den nye Krumme-film, som ganske vist ikke er en genindspilning, men et forsøg på en opdateret udgave af Krumme. Andre ting taler dog for, at filmen kan blive en succes. Det er nemlig den samme manuskriptforfatter, John Stefan Olsen, som også står for manuskriptet til den nye film, og desuden er det den ”gamle” Yrsa, Barbara Rothenborg, som skal instruere, så der bør være chance for at charmen fra de gamle film bibeholdes.

Men nu til den nye Krumme-sang; ”En Stor Familie” hedder den, og den synges af ingen ringere end Oscar Dietz, som fik sit store gennembrud med hovedrollen i den danske superheltefilm Antboy. Oscar Dietz spiller dog ikke selv med i filmen, så at han synger titelsangen kan virke en smule underligt, om end det måske ikke er så vigtigt for sangens kvalitet. Selvom Oscar Dietz har succes på skuespillerfronten, bliver han dog nok aldrig den store sangstjerne. Dertil er hans stemme simpelthen ikke stærk nok, og omkvædene virker til at være lige på kanten af, hvad hans stemme kan trække. Teksten er skrevet af veteranerne Jakob Launbjerg, som har skrevet masser af grand prix sange, og Morten Remar, som bl.a. har stået bag hittet ”Jonathan” med Back to Back. Teksten er forholdsvis simpel og banal, hvilket giver god mening, eftersom sangen sikkert primært er henvendt til det yngre publikum.

Det kan være svært at vurdere, om en sang kan gå hen og blive et hit, som man mange år efter vil huske og stadig synge med på. Desværre tror jeg ikke på, at ”En Stor Familie” bliver sådan et hit. Selvom omkvædet er forholdsvis let at huske, og Oscar Dietz nok gør sit yderste, så rammer sangen aldrig plet. Måske den yngre generation vil finde sangen god, men jeg mindes nu stadig tilbage til Laus Høybye og de første Krumme-film. Jeg er måske forudindtaget af min alder, men hey, selvom det er svært at være 11 år, kan det også være svært at være 24 år.

Singlen kan købes på iTunes.

Singlen er venligst stillet til rådighed af Hammer PR

Titel: Krummerne - En Stor Familie
Original Titel: Krummerne - En Stor Familie
Premieredato: 21. juli 2014
Genre: Familie


banner
Overskrift Højre Block
After
Skin
Leave no Trace
Maleficent: Mist...
Blinded by the L...
MANDSKORET
Long Shot
Dronningen
Buñuel i Skildpa...
Fat FrontKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...