Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Livsvidner - Gud...
Livsvidner - Gud, Lever De Enndu? billede

John Wick: Chapt...
The Fabelmans
Den, Der Lever S...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Kvartetten

28. februar 2013 af Michelle Luna Bordig

4 stjerner Skriv en kommentar

Kvartetten billede

Alderdom er ikke for tøsedrenge.

På det smukke plejehjem Beecham House summer der af musik. Alle beboerende er pensioneret musikkere, men ingen af dem er færdig med musikken. I øjeblikket er de alle ved at gøre sig klar til den store gallakoncert, som skal afholdes snart. Samtidig går der rygter om, at den nye beboer er en af de helt store. Reginald (Tom Courtenay), Wilfred (Billy Connolly) og Cecily (Pauline Collins) har stor interesse for den slags sladder. Men de bliver alle overraskede, da de finder ud af at den nye beboer, er det tidligere medlem af deres berømte kvartet, Jean Horton (Maggie Smith).

Jean og Reginald var gift, da de var unge og berømte, og Reginald er stadig ked af noget, som skete i deres ægteskab, og tager derfor Jeans ankomst noget mere tungt end alle de andre. Jean er en rigtig diva, og hun vil gerne behandles bedre end alle de andre beboere. Jean er rival af hjemmets nuværende dronning, Anne Langley (Dame Gwyneth Jones).

Reginald, Cecily og Wilfred vil gerne have Jean til at genoplive deres berømte kvartet fra Rigoletto til gallakoncerten, og de må tænke sig grundigt over hvordan de skal få Jean overtalt. Samtidig med dette lægges der op til at der skal køre en lille romance imellem Jean og Reginald.

Sheridan Smith (Hysteria) spiller Dr. Lucy Cogan, en sympatisk leder og bosiddende læge ved Beecham House, som er opkaldt efter dirigenten Sir Thomas Beecham, som en af beboerne let påpeger, arvede en formue baseret på afføringsmidler, der gav generationer af ældre folk en hårdt tiltrængt lettelse. Maggie Smith (California Suite) er forrygende som den snerpede diva, og hun stjæler rampelystet fra alle de andre. Pauline Collins (Albert Nobbs) er så bedårende og charmerende som den lettere forvirret Cecily, som man kun kan holde af.

Instruktør Dustin Hoffman kender vi bedre som skuespiller i b.la. The Graduate, Krammer vs. Krammer og Rain Man. Med Kvartteten formår han at skabe en sød let humoristisk komedie, hvor både skuespillere og manuskript fungere.

Titel: Kvartetten
Original Titel: Quartet
Premieredato: 28. februar 2013
Instruktør: Dustin Hoffman
Skuespillere: Maggie Smith, Tom Courtenay, Billy Connolly, Pauline Collins, Michael Gambon, Sheridan Smith, Andrew Sachs, Dame Gwyneth Jones
Spilletid: 98 min.
Selskab: SF Film, 2012
Genre: Drama , Humor
Link: http://www.imdb.com/title/tt1441951/

banner
Overskrift Højre Block
John Wick: Chapt...
The Fabelmans
Revir
Vi er Rusland, C...
Boston Strangler...
A Journey and th...
Dreaming Arizona...
The Last Of Us (...
The Inspection
Knock at the CabinKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...