Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar-Arrangemen...
Oscar 2020
Robert-Prisen 2020
Oscars® Nomineri...
Bodilprisen 2020...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bombshell - Opgø...
Bombshell - Opgørets Time billede

Joker
Mugge & Vejfesten
The Gentlemen
Downton Abbey


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Lady Chatterleys Elsker

18. april 2008 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

Lady Chatterleys Elsker billede

I fransk nyfortolkning, genopføres D. H. Lawrence erotiske klassiker, om den adelige lady, der ulykkeligvis lever et asketisk liv, uden erotik, da hendes mand ved en ulykke er blevet impotent.

Lady Chatterley (Marina Hands) lever et uspændende liv, hendes mand, den absolut velhavende gods- og mineejer Clifford (Hippolyte Girardot) som er bunder til sin kørestol, og er blevet handlingsramt i underlivet.
Ladien syner langsomt hen, bliver blegere I teinten, og lægen kan på dramatisk vis bekræfte at hun nu er den perfekte vært for alskens sygdomme, med sit svage immune forsvar. Recepten, ture rundt i den uendlige park, blomsterplukninger, og at få en hushjælp til Clifford.
Ved en tilfældighed op dager hun den nye skovfoged Parkin (Jean-Louis Coullo´ch) midt i afvaskning af sin krop, og det syn bliver en erotisk besættelse for hende, hans muskuløse krop og stumme masculine udstråling.
De indleder et forhold, med faren for at blive opdaget i de konsekvenser det dengang kunne afstedkomme.

D. H. Lawrence skrev sin tid historien, i tre forskellige udgaver, og blev ved et helt genstand for stor opstandelse og tvang ham desuden ud I en retssag, grundet bogens pornografiske indhold.
Filmen har også klædt sine kompetanter af til skindet, en erigeret penis er den nye trend, men filmen dvæler mere på ømheden parret imellem (heldigvis). Det er solidt spil fra især marina Hands (som Lady Chatterley) og Hippolyte Girardot (som Clifford), selvom kærligheden mellem de to noget forskellige mennesketyper, Lady Chatterley og skovfogeden ikke er overbevisende nok, selvom fru Chatterley er akut desperat.
En af filmens styrker er den langsommelighed, trods de ca. 155 minutter, har den sin egen energi og rytme, der bevirker at man ikke falder hen. Historien er for så vidt meget banal, set med nutidens øjne, men flot for den nye franske kvindelige komet Pascale Ferran instrueret en opbyggeligt genfortælling, om sex, ømhed og især klasseforskel. Den socialistiske klasse lå meget Lawrence på sinde da han helt sikkert også bragte sindende i kog blandt den engelske adelstand.

Ekstra materialet kan desværre ikke bedømmes da film distributionsselskabet Pan Vision (ikke første gang) har valgt at stille en særdeles skrabet demoversion med kun svenske undertekster til rådighed.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
PAN Vision.

Titel: Lady Chatterleys Elsker
Original Titel: Lady Chatterley
Premieredato: 22. april 2008
Instruktør: Pascale Ferran
Skuespillere: Marina Hands, Jean-Louis Coullo´ch, Hippolyte Girardot, Hélène Alexandridis, Hèléne Fillières, Bernard Verley, Sava Lolov, Jean-Baptiste Montagut
Spilletid: 155 min.
Selskab: Maïa Films/2006
Genre: Romantik


banner
Overskrift Højre Block
The Gentlemen
The Invisible Man
Bombshell - Opgø...
BARN
Joker
The Call of the ...
En Helt Almindel...
Three Identical ...
Running With The...
Frækkere End Pol...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...