Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Lady og Vagabonden

23. november 2014 af Adib Scott Schmidt

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Lady og Vagabonden billede

Lady og Vagabonden er en rigtig Disney-klassiker, der stadigvæk holder, men byder heller ikke på meget mere end en hyggelig historie og nostalgiske følelser.

Mere end 60 år efter Lady og Vagabonden første gang blev vist på gamle filmruller rundt omkring i landets biografer, er den nu blevet genudgivet med bedre billede og lyd, og fyldt til bristepunktet med ekstra materiale og nostalgiske anekdoter om de mennesker, der skabte filmen.
Det eneste man så i virkeligheden skal spørge sig selv er, kan man lide Lady og Vagabonden?

En klassisk fortælling
For filmen har ikke ændret sig særlig meget. Billedet er ganske vidst blevet knivskarpt og kornfrit, mens lyden ikke længere er mono, men fylder hele rummet ud i syv dimensioner. Det er dog også de eneste seværdige forskellige mellem originalen og den nye udgave. Historien er nemlig helt den samme.

Vi følger hunden Lady, der er opvokset hos et rigt par i London. Hun har levet en meget beskyttet tilværelsen gennem hendes barndom og, er lykkelig uvidende om den hårde verden uden for havens hegn, hvor hunde uden halsbund nådesløst bliver taget af hundefangeren og sendt i hundefængsel. I denne verden lever i stedet Vagabonden, der dagligt må bruge sin snarrådighed til at beholde sin frihed. Det er to diametral modsatte verdenen, og to vidt forskellige hunden, der kommer hinanden ved, da Lady må flygte fra hus og hjem, efter en nederdrægtig dyrepasser har givet hende en modbydelig behandling.

Selvom kulissen kan lyde hård, og selvom verdenen hundene lever kan virke kold, så er filmen fuld af varme. Alle hundene lever i fordragelighed med hinanden og er gode af natur. Det er så interessant, at det er menneskene, der er katalysator for det dårlige disse søde væsener må gå igennem.

Der er imidlertid ikke de store overraskelser, men det er lidt svært at holde det imod den, når filmen stadig har bibeholdt sin charme gennem alle disse år.

Ekstramaterialet er en film i sig selv
Du kender dog nok allerede historien, hvis du tænker på at købe filmen, i stedet for at streame den et eller andet sted online. Derfor er det godt, at der er mere ekstramateriale, end der er film.

Allerede inden filmen går i gang, bliver vi mødt at Diane Disney Miller, der er datter af Walt Disney. Hun fortæller om hendes far, og hvad der ligger til grund for filmen, der ikke er en adaptation af en bog eller eventyr, som tegnefilmene ellers plejede at være. Efterfølgende kan man vælge at se hende mindes sin far, og fortæller lidt mere om, hvordan han var som person.

Der er selvfølgelig også et kommentarspor og slettede scener, tør man næsten sige, men det interessante er, hvor omfattende de er. Kommentarsporet går meget i dybden med opbyggelsen af filmen, mens vi med de slette scener forklaret, hvorfor de er blevet undladt. Hvis man er den mere musikalske type, kan man også høre alle numrene og synge med i bedste karaoke-stil.

Lady og Vagabonden er det Disney selv kalder for en klassiker. Det er ikke en klassiker i den forstand, at det er en fantastisk film, der har revolutioneret filmmediet, men i stedet som, at det er en film, der har masser af hjerte. Selvom filmen aldrig har været banebrydende eller kontroversiel på nogen måde, så har den beholdt en behagelig charme igennem 60 år. Det gør, at filmen stadig holder, at Blu-ray udgivelsen også er fyldt med spændende bonus materiale gør den ikke mindre tiltalende.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Disney.

Titel: Lady og Vagabonden
Original Titel: Lady and The Tramp
Premieredato: 16. oktober 2014
Instruktør: Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, Hamilton Luske
Skuespillere: Peggy Lee, Barbara Luddy, Larry Roberts, Bill Thompson, Bill Baucom, Verna Felton, Alan Reed, George Givot
Spilletid: 76 min.
Selskab: Walt Disney, Disney, 1955
Genre: Adventure , Humor , Musical , Romantik , Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...