Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Lær at spille klaver med Sascha Dupont

28. august 2005 af Ellen Norvang

3 stjerner Skriv en kommentar KØB MUSIK DVD'EN HER

Lær at spille klaver med Sascha Dupont billede

Lær at spille klaver foran skærmen. Lyder ideelt for dem med en spirende pianist i maven. Men hvor meget kan man lære af en dvd på ca. 3 timers varighed?

I en simpel atmosfære med en snert af pædagogik og let forståeligt sprog, guider den nok så folkekære klaverbokser, Sascha Dupont, interesserede igennem noder og akkorder. Tempoet er langsomt og det er nemt at følge med.

De tre stjerne gives for brugbarheden. Helheden og settet er ikke synderligt interessant. Men alle skal jo kunne følge med.

Node-læren fejler ikke noget. Med dvd’en medfølger en såkaldt nodebro, hvor de forskellige noder er indtegnet på deres tangenter. Meget nyttig når man skal i gang med at finde ud af hvor de forskellige tangenter ligger på klaveret.
Gennemgangen af akkorder er en smule uforståelig, hvis man sidder som nybegynder. I og med tangenterne på et klaver er hvide er det svært at gennemskue og ane på skærmen hvilken tangent der bliver spillet på.
Der skal spoles en del tilbage og Dupont kan derfor blive en smule irriterende fordi hun siger de samme ting om og om igen. Dupont gennemgår tingene grundigt, men man kan ikke lige stoppe op og spørge til diverse tvivl undervejs.

Dvd’ens forside lover, at man kan lære at spille sange med bl.a Tim Christensen og U2. Dette lyder jo fristende, men sektionen hvor Sascha Dupont spiller disse sange er mere underholdning og en sektion hvor Dupont viser hvordan hun kan synge og spille. Akkorderne for oven indikerer ikke præcist hvad der bliver spillet og der går for meget professionelt spil i det. Hvis man er god til at lytte efter og prøve sig frem kan det måske lykkedes. Men der må derfor ligge en del improvisation i ens spil, hvis man vil ud over det elementære.

Derfor må konklusionen blive at man næppe kan lære at spille klaver ved hjælp af en dvd. Og vil man være ligeså god som Sascha Dupont vil en gang god gammeldags undervisning af en person siddende ved siden af være det optimale. Intensiv øvelse ved hjælp af denne dvd vil ikke gøre en til super pianist. Det er det allermest basale der bliver gennemgået. Grundigt, vel at mærke, men man kommer ikke langt. Det er en god grundsten og med en bunke sangbøger vil man have underholdning til et langt forløb på egen hånd.

I ekstramaterialet indgår bl.a. en tur i musikforretningen Aage Jensen, hvilket er et ganske interessant indslag der er til hjælp. Forskellige former for klaverinstrumenter i diverse prisklasser bliver præsenteret.

DVDen er venligst stillet til rådighed af
Art People.

Titel: Lær at spille klaver med Sascha Dupont
Original Titel: Lær at spille klaver med Sascha Dupont
Premieredato: 8. august 2005
Genre: Andet


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...