Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar-Arrangemen...
Oscar 2020
Robert-Prisen 2020
Oscars® Nomineri...
Bodilprisen 2020...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

High Life
High Life billede

Playmobil Filmen


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Landet for længe siden 9 (VHS)

15. oktober 2003 af Christina L. Spender

5 stjerner Skriv en kommentar

Landet for længe siden 9 (VHS) billede

Lillefod og vennerne får en ny ven og beslutter sig for at hjælpe ham med at finde ud til det store hav. Selv om de ikke må.

Vennerne Lillefod, Petri, Spir, Cera og Ducky kommer igen på eventyr, denne gang i jagten på det store hav. Lillefod møder den delfinlignende Fluks som er kommet væk fra sin familie fra det store hav. Vennerne beslutter at hjælpe, og møder naturligvis flere farer undervejs. Undervejs på turen bliver Cera ked af det og sur fordi hun tror Fluks har taget hendes plads som den sjove, og føler der ikke er plads til hende. Til sidst møder de en kæmpe svømmende fortidsøgle i det store hav, som deres nye ven Fluks hjælper dem med at slippe fra.
Det dominerende i Landet for længe siden 9 er dog den flotte forståelse for børns problemer og konflikter, og formidlingen heraf. Som rigtige venner kan de skændes, men når det virkelig gælder er de der for hinanden. Ceras jalousi overfor Fluks vil også gå klart ind hos de fleste børn der kan genkende følelsen fra dem selv.
Sproget er holdt i en meget børnemæssig uformel tone, hvilket er et stort plus, og dem der har lavet speaks til vennerne gør det godt- de virker troværdige, hvilket ikke altid er tilfældet på speaks. Det er rart at se at andre end disney gør noget seriøst ud af tegnefilm, for det er tydeligt at se man fra produktionsstudiet ønsker en god kvalitet. Det betyder naturligvis også noget at denne film er nummer 9 i rækken, for de fleste kender filmene og kender karaktererne og deres stemmer.
Landet for længe siden er et hit hos de fleste børn, og mange voksne vil også kunne nyde disse børnefilm for deres særlige kvalitet- nemlig at de er lavet til børn. Det er alle børnefilm bestemt ikke, faktisk er mange børnefilm fyldt med mere eller mindre realistisk vold der skræmmer børnene. Se bare på succesfilmene om Harry Potter, de er forbudt under 12 år. Børnefilm der ikke er til børn laves der nok desværre for mange af.

Omend jeg tydeligt kan se “landet for længe siden”s kvaliteter skal det også lige tilføjes at jeg synes 71 minutter er en smule for længe for de helt små der jo også kan være med her. Selvom der synges og tiden egentlig ikke trækkes er det tydeligt at de mindre børn ikke kan koncentrere sig så længe.
Men så er man jo så heldig at man kan stoppe den, og så senere starte den igen.

Alt i alt er Landet for længe siden 9 altså et herligt gensyn, og historien går også fint an. Både børn og voksne kan have glæde af at se denne film på grund af de klassiske temaer om venskab, sammenhold, glæde og jalousi.

Titel: Landet for længe siden 9
Original Titel: Land before time 9: Journey to the big water
Premieredato: 8. oktober 2003
Instruktør: Charles Grosvenor
Skuespillere:
Spilletid: 71 min.
Selskab: Universal Cartoon Studios, Universal Studios, Universal Pictures, 2002
Genre: Tegne- og animationsfilm
Lillefod får en ny ven, Fluks, der svømmer i vandet.
Lillefod får en ny ven, Fluks, der svømmer i vandet.



banner
Overskrift Højre Block
Frækkere End Pol...
Gemini Man
High Life
The Dead Don't Die
Sonic the Hedgehog
A hidden life
Playmobil The Movie
Mugge Og Vejfesten
Toy Story 4
Fisherman's Friends



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...