Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Langt fra Andedammen

21. december 2023 af Maria Bjerregaard

3 stjerner Skriv en kommentar

Langt fra Andedammen billede

Der er fest og farver i Illuminations seneste animationsfilm, men den tilbyder desværre intet nyt eller originalt.

Illumination har i de seneste år høstet stor succes i blandt publikum. Ikke mindst grundet deres franchise ”Grusomme Mig” fra 2010, som er blevet til et hav af film efterfølgende. Nu er valget så faldet på ænder, der for første gang skal prøve at tage på fulgetræk – langt fra fra deres elskede andedam.

Mads ( Farshad Kholghi) er en tilfreds gråand. Han bor sammen med hans familie i en andedam, og har ikke tænkt sig nogensinde at forlade den. En dag slår en flok fugle, som er på træk, sig ned i andedammen. Mor Ann ( Lærke Winther) og børnene får en drøm om at tage ud og se verden – udenfor andedammen. Mads er meget påpasselig, men andefamilien ender med at tage afsted på nye eventyr.

De danske stemmer fungerer rigtigt godt i denne version, og det er da sjovt at høre Rasmus Botoft som en guru-and. Filmen har dog det problem, at dets karakterer ikke er interessante nok. Andefamilien møder mange nye fugle på vejen, men ingen af dem skiller sig ud eller gør sig ekstra bemærkelsesværdige. De mest interessante er andefamilien, hvor den overbeskyttende far får kamp til stregen med andemor, som bestemt ikke er bange for at ytre sig.

Animationen er utrolig flot igennem filmen. Dette ses tydeligt, når ænderne flyver højt, og har udsigt til både natur og bylivet. Dette er sådan set det bedste ved filmen, da historien er noget, som vi har set mange gange før. Det er næsten som om manuskriptforfatteren, den ellers meget rutineret, Mike White, har tænkt, at historien hellere må fyldes med en masse karakterer, da der ellers ikke er så meget historie at fortælle. Det er utroligt ærgerligt, da mange af karaktererne er fuldstændig ligegyldige og overfladiske.

Det er som om, at den meget fjollende og gakkede slap-stick humor mangler i denne film. Bevares, der er fortsat lidt, men slet ikke på det niveau, som vi er vant til med f.eks. ”Syng” og ”Kæledyrenes Hemmelige Liv”. Det sjove momenter kunne faktisk have tilføjet meget til filmen ved at flytte dets fokus på det lidt gakkede ( især med en masse ænder!).

” Langt fra Andedammen” bliver højt sandsynligt et hit i blandt børnefamilier, men det er lidt af en skuffelse fra Illumination studiet. Selvom animationen stadig er i top, som halter historien gevaldigt, og den fjollende slap-stick humor er væk. Det er ellers ærgerligt, da filmen havde stort potentielle ved at vælge noget som fjollet som ænder.

Titel: Langt fra Andedammen
Original Titel: Migration
Premieredato: 21. december 2023
Instruktør: Benjamin Renner
Skuespillere: Farshad Kholghi, Lærke Winther, Adam Eiberg Kastaniegaard, Simone Bergstrøm Søsted, Szhirley, Mark Le Fêvre, Lasse Lunderskov, Bodil Jørgensen, Rasmus Botoft
Spilletid: 82 min.
Selskab: Illumination, Universal Pictures, 2023
Genre: Tegne- og animationsfilm
banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...