Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Last Christmas

14. november 2019 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Last Christmas billede

“Last Christmas” byder på et overraskende sødt juleeventyr med en masse charme og humor.

Instruktør Paul Feig startede en god komisk karriere med storhittet ”Bridesmaids”, hvor kvinderne fik lov til at styre showet. Efterfølgende er det blevet til flere komedier med kvinder bl.a. succesfilmen ”Spy” med Melissa McCartney og Rose Byrne. Nu har Feig teamet sig op med komiker og skuespiller, Emma Thompson, som står bag manuskriptet til den nye julefilm ”Last Christmas” – stærkt inspireret af den klassiske Wham-sang.

Den søde juletid
Kate ( Emilia Clarke) er irritereret på alt og alle. Hun vil ikke tage hjem til sine forældre og bliver uvenner med alle. Derfor tilbringer hun nætterne hos diverse one night stands, og om dagen arbejder hun som nissehjælper i en butik fyldt med julepynt. Hun drømmer om at slå igennem som sangerinde, men efter en alvorlig sygdom virker drømmen dog til at være længere væk. En dag møder hun dog en mystik mand ved navn Tom, som muligvis kan få Kate på rette vej igen.

Stjernespækket film
”Mother of dragons” aka Emilia Clarke er kommet langt siden hendes gennembrydende rolle i ”Game of Thrones”. Her får hun chancen for at slå sig løs med humor, hvilket hun gør utrolig godt. Hun har både en sødme, men også en stor irritation omkring sig, hvilket gør plads til en meget komisk rolle. Clarke har fantastisk kemi med den charmerende og flotte, Henry Golding, som spiller rollen med varme og mystik. Michelle Yeoh er elegant som altid, og som ananas i egen juice, spiller vores egen Peter Mygind med i filmen. Hans scener med Michelle Yeoh er nogle af filmens sjoveste. Selvom det er en lille rolle, er den vigtig. Allervigtigst forsøger han ikke at være sjov, men det opstår automatisk. Meget er dette skyldes et meget solidt og godt manuskript fra Emma Thompson og hendes mand, Greg Wise.

Elsk dig selv
Filmens tematik er muligvis kliché, men ikke desto mindre vigtig i denne juletid. Kate har haft det svært efter sin operation og har mistet al respekt for sig selv og sin omverden. Det hele starter med hendes hjerte, der skal heles igen. Thompson ses selv i rollen som Kates mor, en immigrant i London, der har taget Brexit meget til hjertet og frygter hjemsendelse. Selvom denne historie ikke var vigtig for filmens plot, har Thompson muligvis fundet en forbindelse imellem denne diskrimination og så døden af George Michael, og hvordan sorger kan føles igennem nationer.

”Last Christmas” er en charmende, sød og nyfortællende julefilm. Den er ikke den klassiske amerikanske familiefilm, men byder både på humor og alvor. Emilia Clarke er skøn i rollen som den egoistiske Kate og Henry Golding er charmerende som altid. Emma Thompson har taget julens tematik til sig uden at det forbliver alt for sentimentalt eller kedeligt, og filmen er en af julens helt store overraskelser.

Titel: Last Christmas
Original Titel: Last Christmas
Premieredato: 14. november 2019
Instruktør: Paul Feig
Skuespillere: Emilia Clarke Henry Golding Michelle Yeoh Emma Thompson, Peter Mygind, Lydia Leonard
Spilletid: 103 min.
Selskab: Feigco Entertainment, Perfect World Pictures, UIP, 2019
Genre: Humor , Romantik


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...