Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

One Life
One Life billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Late Phases

12. april 2015 af Kristian Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Late Phases billede

Et friskt tag på det klassiske filmmonster…

Ligesom Dracula er varulven en evergreen inden for horrorgenren. Der findes ualmindeligt mange film om de behårede bæster, der svinger fra det pinlige til det geniale. Adrián García Boglianos ”Late Phases” befinder sig heldigvis i den bedre ende af skalaen, og giver oven i købet et friskt pust til en ellers fortærsket genre.

Den pensionerede og blinde Vietnam veteran Ambrose (Nick Damici) flytter ind i boligområdet Crescent Bay, i håbet om at nyde sit otium i fred og ro. Men Ambrose, der efterhånden er blevet en bitter gammel mand, har svært ved at falde til i pensionist byen, og han rager hurtigt uklar med områdets andre indbyggere. Da hans nabo bliver myrdet på bestialsk vis, vækkes Ambroses krigerinstinkt. Noget er helt galt i byen, og selvom politiet slår mordet hen som et dyreangreb, er Ambrose overbevist om at noget langt farligere er på spil. Den blinde pensionist beslutter sig for at tage kampen op, uanset konsekvenserne. Dyret skal dø, og Ambrose er den eneste der magter opgaven.

”Late Phases” udspiller sig som en regulær detektivhistorie hvor Ambrose, som en blind Philip Marlowe, skal forsøge at finde ud af hvem af pensionisterne, der har en dyrisk og mørk side. Det er godt tænkt fra manuskriptforfatterens side, at lade hovedkarakteren være blind. Hovedkarakterens handikap giver nemlig anledning til en del spænding i den halvanden time lange film. For hvordan skal man bekæmpe en to meter høj varulv, når man ikke kan se en pind?

Nick Damici er velvalgt til rollen som den bistre Ambrose, mens den altid seværdige Tom Noonan supplerer på fineste vis, i rollen som den godmodige præst Roger. Filmens producer og anerkendt gysernørd, Larry Fessenden, dukker også op i en mindre birolle som halvhjernet sælger af gravstene.
Det er utroligt svært ikke at falde for ”Late Phases” charme, der emmer af genrekærlighed og kreativitet. Filmen balancerer på fineste vis humor og skræk, og resultatet er en yderst underholdende varulvefilm med et lille twist. Derfor tilgiver man også nemt, at varulven ligner en voksen mand klædt ud som en rabies ramt Chihuahua.

Ekstramateriale
Bonusmaterialet til ”Late Phases” består primært af to kortfilm, der går bag om produktionen. ”The Kurtzman Studio Werewolf Diaries” er en ultra nørdet dokumentarfilm, der i mindste detalje beskriver tilblivelsen af de mange praktiske varulveeffekter i filmen. Det er yderst interessant, og man får et grundigt indblik i det enorme arbejde der kræves, når man skal skabe et fuldt funktionelt varulvekostume. I ”The Beginning Phases of Late Phases” bliver tilblivelsen af ”Late Phases” gennemgået via interviews med skuespillere, producenter og instruktøren.
Der er også blevet plads til et billedgalleri, en trailer til filmen samt et trailershow med andre filmtitler.
Bonusmaterialet er overraskende vellykket og ret interessant. Især ”The Kurtzman Studio Werewolf Diaries” vil uden tvivl pirre den indre filmnørd.
Ekstramaterialet til ”Late Phases” får 3 ud af 6 stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Another World Entertainment.

Titel: Late Phases
Original Titel: Late Phases
Premieredato: 16. april 2015
Instruktør: Adrián García Bogliano
Skuespillere: Nick Damici, Ethan Embry, Lance Guest, Tom Noonan, Larry Fessenden, Al Sapienza
Spilletid: 92 min.
Selskab: Dark Sky Films 2014 /Another World Entertainment 2015
Genre: Gyser


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...