Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Laurel Canyon (DVD)

1. december 2003 af Jacob M. Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar

Laurel Canyon (DVD) billede

Sam og Alex skal besøge hans mor i Laurel Canyon. Her opdager de nye sider af sig selv, som de ikke troede de havde.

Sam og Alex er et ambitiøst ungt kæreste par. De bor på den amerikanske østkyst, hvor Sam læser medicin og hun skriver sit speciale, også omhandlende medicin. Sams mor Jane bor i Los Angeles, her producere hun musik og mens hun er bortrejst kan de låne hendes hus, da Sam har fået et job i Los Angeles. Da de ankommer er Jane dog ikke bortrejst, hun er ved at indspille en cd med et band, hvor forsangeren Ian er hendes nye kæreste.

Dette falder ikke helt i god jord hos Sam. Han har et noget anstreng forhold til sin mor, og ser hende sjældent. Jane lever stadig som var det i 70’erne og er ikke helt kommet over hendes ungdom. Alex, Sams kæreste, kender overhovedet ikke denne verden. En verden hvor man drikker, fester og ryger hash hver dag. Hun bliver dog mere og mere draget af denne verden, da Sam arbejder det meste af tiden og ikke er hjemme.

Det hele ender med at de folk, som selv troede de havde styr på tilværelsen, roder sig ud i ting de ikke havde regnet med nogensinde ville ske. Det går op for folk hvor meget de betyder for hinanden og hvor lidt de vidste om sig selv.

Laurel Canyon handler kort sagt om at opdage en anden slags verden. Alex opdager hvor kedeligt hendes liv hidtil har været, og udforsker med stor nysgerrighed Jeans, og bestemt også hendes kæreste Ians, verden. Alt imens Sam har en affære med en kollega. Jane spilles af Frances McDormand (Fargo, Almost Famous) og hun portrættere den hippie-agtige mor til perfektion. Jean er både en festglad dame, men også dybsindig og variationen mellem disse klarer Frances McDormand perfekt.

Sønnen Sam spilles af Christian Bale (Dragejægerne, Cubic), og det er på tide han fik en rolle, hvor han kunne bruge sine evner fuldt ud. Tidligere har hans roller været ret kolde og overfladiske, men det blev der lavet om på i Laurel Canyon. Alex spilles af den afsindigt lækre Kate Beckinsale (Pearl Harbor, Underworld), og hendes karakter i Laurel Canyon starter med at være stille og indadvendt, men i løbet af filmen bliver mere åben overfor Sams familie. Skuespil præstationerne er derfor helt i top, Bale og Beckinsale viser at de er kommende stjerner i Hollywood, og Frances McDormand slår fast hvorfor hun allerede er det. Alessandro Nivola (Jurassic Park 3, Face/Off) som spiller Ian, gør et godt stykke arbejde, selvom der ikke er så meget i hans rolle.

Henimod slutningen virker filmen ret hurtigt fortalt. Man får ikke helt de konfrontationer som er oplagte til filmens handling. Men derimod ”hopper” filmen til slutningen. Dette er ærgerligt da opbygningen til dilemmaet har været interessant.


Ekstramateriale

Making Of: Et udmærket lille program hvor instruktør Lisa Cholodenko, fortæller om næsten alle aspekter af filmen; personerne, manuskriptet og optagelserne. Det er bare nogle af de ting hun kommer detaljeret omkring.

Commentary with Lisa Cholodenko: Et godt kommentar spor, hvor scenerne og især personerne bliver forklaret grundigt.

Cast Biographies: For Alessandro Nivola, Christian Bale, Natascha McElhone, Frances McDormand og Kate Beckinsale

Trailers: For Confidence, Bulletproof Munk, The Human Stain og Extreme Ops.

Ekstramaterialet er egentlig ret tilfredsstillende, når filmen er af denne genre. Det er begrænset hvor meget man gider se, når filmen er en snakke-film, kun ved store actionfilm vil man have alle detaljerne. Derfor får ekstramaterialet 4/6.

Konklusion

Laurel Canyon er en god film om det, at opdage noget nyt i sig selv og omverdenen. Alle skuespillerne gør deres arbejde rigtig godt, dog har historien et lille problem til slut, men ikke noget som ødelægger noget. Derfor er det klart en film som kan anbefales.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Scanbox

Titel: Laurel Canyon
Original Titel: Laurel Canyon
Premieredato: 17. november 2003
Instruktør: Lisa Cholodenko
Skuespillere: Frances McDormand, Kate Beckinsale, Christian Bale, Natascha McElhone, Alessandro Nivola
Spilletid: 99 min.
Selskab: Sony Classics, Scanbox
Genre: Drama
Link: http://www.sonyclassics.com/laurelcanyon/indexFlash.html
Sam og Alex på besøg hos...
Sam og Alex på besøg hos...
...Sams mor Jean...
...Sams mor Jean...
...Hvis kæreste sidder her med Alex...
...Hvis kæreste sidder her med Alex...


banner
Overskrift Højre Block
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian Leopard
Udvandrerne
Farvel hr. Haffmann
BeskytterenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...