Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Legenden om Zorro

1. juni 2006 af Maria Moni

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Legenden om Zorro billede

Året er 1850 og befolkningen i California skal stemme om, hvor vidt de vil tilslutte sig Unionen som den 31. stat i Amerika, men ikke alle er interesseret i en sammenslutning.

The Legend of Zorro er efterfølgeren til The Mask of Zorro fra 1998, som havde Anthony Hopkins, Antonio Banderas og Catherine Zeta-Jones på rollelisten. Denne gang må Banderas klarer sig uden sin læremester, hvilket betyder at sammenspillet mellem Zeta-Jones og Banderas kommer mere i centrum. The Legend of Zorro er instrueret af Martin Campbell, som også stod bag The Mask of Zorro, manuskriptet er denne gang leveret af Roberto Orci og Alex Kurtzmann

Alejandro aka Zorro (Antonio Banderas) og Elena (Cathrine Zeta-Jones) har været gift i 10 år og har fået sønnen Joaquin (Adrian Alonso). Alejandro har lovet Elena, at han snart vil lægge masken på hylden for altid og leve en normal tilværelse sammen med sin kone og søn. Lettere sagt end gjort. Alejandro har svært ved at slippe sit dobbeltliv, og det sus det giver ham, at i klæde sig Zorrokostumet og kæmpe for de svage i samfundet.

Folkene i San Mateo har været ved stemmeurnerne, og har stemt for at tilslutte sig Unionen som den 31. stat i Amerika. Det er en usikker tid, da Californias optagelse i Unionen ikke bliver officiel før om tre måneder. Kræfter på begge sider gør alt, hvad de kan for at sikre sig, at udfaldet bliver til deres fordel. På den ene side står et ældgammelt hemmeligt broderskab, anført af Armand (Rufus Sewell), som arbejder imod et samlet Amerika. På den anden side står Agent Harrigan (Michael Emerson) og Agent Pike (Shuler Hensley), som arbejder for Unionen. De opsøger Elena, som uden Alejanddros viden, skal hjælpe dem med at sørger for at California kommer sikkert ind i Unionen. Det bliver en meget indviklet affære, som involverer en skilsmisse, en gammel kæreste og masser af flotte kampscener.

The Legend of Zorro er en underholdende familiefilm, som fletter mange historier sammen til en god fortælling. Instruktøren Martin Campbell formår at holde styr på alle trådene, og historien fungere rigtig godt. Filmene er ikke alene fyldt med intense fægtescener, men er ligeledes spændende, humoristisk og romantisk. Det er helt klar en familiefilm, men på trods af genren taler den aldrig ned til sit publikum. Desuden har Campbell ikke renset den for brutalitet, som man normalt ser i familiefilm. Dette er med til at gøre fortællingen mere realistisk og troværdig, og understreger endnu engang Campbells instruktør præstation, som værende i topform.

Antonio Banderas yder en god indsats som Zorro. Han balancerer rollen mellem omsorgsfuld fader, svigtet ægtemand og forklædt helt godt. Han formår at spille både humoristisk og troværdigt, og man sidder tilbage med en god følelse, efter man har set filmen. Catherine Zeta-Jones leverer en mere tvivlsom præstation som Elena de la Vega. Hun når aldrig helt ud til publikum med hendes spanske accent og brune dådyrs øjne. En anden præstation, som er mere bemærkelsesværdig, er Julio Oscar Mechoso, som spiller munken Frey Felipe. Han overrasker ved at gå imod den stereotypiske opfattelse af en katolsk munk og udvise power og humor. Rollen som Joaquin beklædes af den unge Adrian Alonso. Han er en rigtig lille charmetrold, som udfylder rollen godt. Han vandt en Young Artist Award i 2006 for rollen som Joaquin i kategorien bedste barneskuespiller

Ekstramateriale
DVD’en indeholder et ganske udmærket udvalg af ekstramateriale. For det første kan man vælge at se filmen med kommentarer af Instruktør Martin Campbell. Dernæst er der fire featurettes bestående af Stunts, Play with trains, Armand’s party og Visuelle effekter. De fortæller detaljeret omkring produktionen af filmen. Derud over figurer der Deleted scenes med kommentar af Campbell på DVD’en. Han fortæller bl.a. hvorfor han og produktionsselskabet valgte at slette netop disse scener. Ydermere får man mulighed for at se to scener fra filmen (Armand’s party og Winery fight) i Multi Angle. Sidst men ikke mindst er der fem trailers på DVD’en bestående af Fun with Dick and Jane, Mirror Mask, Rent, Sueno og Zathura. Ekstramaterialet fortjener fire stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Universal Pictures.

Titel: Legenden om Zorro
Original Titel: The Legend of Zorro
Premieredato: 9. maj 2006
Instruktør: Martin Campbell
Skuespillere: Antonio Banderas, Cathrine Zeta-Jones, Julio Oscar Mechoso, Adrian Alonso, Nick Chinlund, Rufus Sewell, Gustavo Sanchez Parra, Giovanna Zacarias, Michael Emerson, Shuler Hensley
Spilletid: 119 min.
Selskab: Spyglass Entertainment/ Columbia Pictures Corporation 2005
Genre: Adventure

banner
Overskrift Højre Block
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...
Monkey Man
Immaculate
Fire døtreKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...