Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Lev Stærkt

26. juni 2014 af Michelle Luna Bordig

5 stjerner Skriv en kommentar

Lev Stærkt billede

Når man kombinerer gaderæs, venskab og kærlighed så får man en masse konsekvenser.

Efter biograf succesen Råzone (2006), er Christian E. Christiansen kommet med en uafhængig opfølger; Lev Stærkt, som handler om en flok unge drenge og deres entusiasme for hurtige biler. Drengegruppen, består af Nikolaj (Cyron Melville), Martin (Jakob Oftebro), Tonny (Joakim Ingversen) og Kenn (Caspar Fomsgaard).

De passer deres skole, deres job og ikke mindst deres biler. De elsker at køre gaderæs, men det får store konsekvenser da Nikolaj og Martin har speederen i bund og slår en ung pige ihjel. Nikolaj går fri og Martin kommer for retten. Nikolaj bliver hårdt ramt af skyldfølelse og vil gøre alt for at hjælpe Martin, men Martins drømmepige Signe (Danica Curcic) kommer i vejen da hun og Nikolaj begynder at ses.

Man kan nemt komme til at forbinde Lev Stærkt med The Fast and Furious-filmene, men det er langt fra det samme, for Lev Stærkt spiller på følelserne. Med hjælp af en masse nærbilleder og fantastisk skuespil, kommer vi under huden på karaktererne, og vi ser deres ægte følelser. Man føler sig som en del af filmen, både når vi er inde i hovedet på Nikolaj, og forstår hans dilemma, men også i de virkelige flotte bilscener, som er fyldt med action og får en til at sidde på kanten af biografsædet af bare spænding.

Grunden til, at man bliver revet med er helt klart på grund af de meget stærke skuespils præstationer, som bliver leveret af et ungt, men meget talentfuldt hold skuespillere. Cyron Melville giver os en storslået præstation, som Nikolaj og ligesom i Vanvittig Forelsket (2009) viser Melville os, at det med følelser har han styr på. Man er aldrig i tvivl om hvad Nikolaj føler, for Melville forstår at få det hele frem i ansigtet. Sammen med Jakob Oftebro, skildrer de et meget troværdigt venskab og man tror virkelig på at de har kendt hinanden hele livet. Det eneste man kunne ønske sig mere af, er flere scener mellem Oftebro og Melville. De out-shiner hinanden med deres fantastisk sammenspil og det er her man finder filmens bedste scener.

Lev Stærkt er et frisk pust blandt danske film, og det er lykkedes instruktør Christian E. Christiansen, at finde en balance mellem action og drama uden, at der bliver for meget eller for lidt af det ene eller det andet. Lev Stærkt er i høj grad et biograf besøg værd.

Titel: Lev Stærkt
Original Titel: Lev Stærkt
Premieredato: 26. juni 2014
Instruktør: Christian E, Christiansen
Skuespillere: Cyron Melville, Jakob Oftebro, Danica Curcic, Joakim Ingversen, Caspar Fomsgaard
Spilletid: 86 min.
Selskab: Nordisk Film, 2014
Genre: Action , Drama , Romantik
Link: https://www.facebook.com/LevStaerkt


banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...