Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Licorice Pizza

17. marts 2022 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Licorice Pizza billede

Paul Thomas Anderson leverer en sød og charmerende coming-of-age fortælling i nostalgiske 70’er rammer.

Instruktøren Paul Thomas Anderson er muligvis ikke mest kendt for sine coming-of-age komedier, da han har dramaer som ”There Will Be Blood” og ”The Master” bag sig. Alligevel er han blevet inspireret af hans egen barndom i 70’ernes Californien, og har skabt en vellykket fortælling om to unge menneskers indflydelse på hinanden.

Alana Kane ( Alana Heim) keder sig gevaldigt i rollen som fotografassistent på en amerikansk high school og vil gerne videre med sit liv. Gary Valentine (Cooper Hoffman) forsøger en dag at imponere hende med hans skuespilstalent, og de tager sammen til New York. De går dog ikke som planlagt, men de unge mennesker begiver sig ud på et nyt forretningseventyr sammen.

Alana Heim og Cooper Hoffman er begge yderst charmerende i deres roller. De har rigtig god kemi, selvom deres aldersforskel, når de første gang mødes i filmen, virker en smule malplaceret, så kan man som publikum godt gætte sig til filmens slutning. De to får fint etableret deres roller som naive og unge til at være opdage hinandens potentieller og muligheder.

Filmen bærer dog stærkt præg på sine erfarne skuespillerne, der har fået små, men meget morsomme og excentriske roller. Bradley Cooper er skøn som Jon Peters, en bindegal frisør fra fortidens Hollywood. Også Sean Penn spiller rollen som Jack Holden baseret på den tidligere skuespiller William Holden, som beviser hvor vanvittig den branche er – og fortsat er i dag.

Selvom man muligvis ikke kender alle karaktererne og referencerne til 70’ernes USA, så er historien så charmerende fortalt, at man sagtens kan nyde nostalgien. Filmen bærer dog præg af, at der ikke er en stor fortælling, og derfor giver 70’er stemningen, og til tider kaotiske periode, filmen sjæl og hjerte. Vi får serveret alt fra gas-krise, skuespillerbranchens hårde vilkår til politiske skandaler. Det er meget herligt og morsomt.

”Licorice Pizza” er en vaskeægte hyldest til 70’ernes Californien. Filmen har en nostalgisk og stemningsfyldt reference til den kaotiske tid, hvor der også fandtes mange muligheder. Selvom filmens handling ikke er særlig stor, så fungerer dens skuespillere perfekt, og danner rammerne om den vilde og morsomme periode.

Titel: Licorice Pizza
Original Titel: Licorice Pizza
Premieredato: 17. marts 2022
Instruktør: Paul Thomas Anderson
Skuespillere: Alana Haim, Cooper Hoffman, Sean Penn, Tom Waits, Bradley Cooper, Benny Safdie
Spilletid: 133 min.
Selskab: Metro-Goldwyn-Mayer, SF Studios, 2021
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...