Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...
Robert-Nominerin...
Casper

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Far Til Fire & V...
Far Til Fire & Vikingerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Linda Krogsøe Holmberg Tæller til 100

6. februar 2004 af Henrik Andersen

0 stjerner Skriv en kommentar

Linda Krogsøe Holmberg Tæller til 100 billede

Interwiev med Linda Krogsøe Holmberg i forbindelse med hendes film Tæl Til 100

TÆL TIL 100 er Linda Krogsøe Holmbergs debut som spillefilmsinstruktør. Men hun har i forvejen et imponerende CV med en lang række kortfilm og priser bag sig.
Linda Krogsøe Holmbergs første kortfilm DEN JYSKE FORBINDELSE ( 1999. ) vandt publikumsprisen på MedFilm Festivalen i Rom i 2000.
Succesen fortsatte med kortfilmen TRO, HÅB OG BATMAN ( 2000. ), som vandt hovedprisen på bl.a. Chicago Childrens Film Festival i 2001, samt på Oberhausen Kurtzfilmtage. ( 2001. )
KYS,KYS fra 2000 vandt førsteprisen ved Sheffield Childrens filmfestival.

Derudover har hun instrueret kortfilmene EJE VEJE VÆK ( 2001 ) og SMÅ OG STORE STEN ( 2002 ) og dokumentarfilmen til DR-TV. BOLDBØRN. ( 2000. )

Linda Krogsøe Holmberg er oftest forfatter eller medforfatter til sine film. Dette er også tilfældet med KYS, KYS og SMÅ OG STORE STEN. Hun er også medforfatter på TÆL TIL 100.

Linda Krogsøe Holmberg er uddannet cand.phil. i dramaturgi fra Århus universitet i 1993, med sidefag i filmteori og filmhistorie. Men det var som en af stifterne af den alternative filmskole SUPER 16, ( 1999-2002 ) at hun for alvor kickstartede sin karriere som filminstruktør.

Cinema Online mødte Linda Krogsøe Holmberg til en snak om hendes spillefilm TÆL TIL 100.

Hvordan opstod ideen til at lave TÆL TIL 100 ?

Jeg har faktisk fået historien foræret. Det er oprindeligt et Norsk manuskript, der skulle være blevet en norsk film. Men så spurgte de mig om jeg havde lyst til at lave det. Mit arbejde var så at gøre historien til min egen.
Det norske manuskript var meget dystert og mørkt. Der var både incest og andre ubehagligheder med. Faderen i historien var også meget mere voldelig.
Hvis man i dag ser på det norske manuskript, er der faktisk kun rammen tilbage. Der er blevet en hel anden film ud af det.
Det er Bl.a. min ide at Jonas er med. Det var han ikke oprindeligt. Men jeg syntes at historien kunne bruge en humoristisk Sidekick, til alt det dystre.
Hele det at der skal dannes et band og der skal spilles musik er også min ide.
Det færdige resultat er blevet en meget mere dansk film, end hvad dens originale oplæg lagde op til.
Det er en til tider meget dyster film. Var der problemer i det ?

Ja, der er et par meget mørke scener. Men vi fandt det nødvendigt at lave det sådan. For hvis publikum ikke fik set hvor farlig faderen er, så er man jo ikke klar over hvorfor det er så nødvendigt for dem at flygte rundt i landet. Så vi går til stregen i visse scener og vise voldsomheden.
Vi skulle jo også passe på censuren. Vi skulle jo lave en film der var tilladt for børn over 11 år. Hvis vi ikke havde den grænse havde nogen scener måske blevet anderledes.
Anders W. Bertelsen der spiller den voldelige far, er skøn i rollen. Den er så langt fra de roller man er vandt til at se ham i. Han plejer jo ellers altid at være den søde unge mand. Først i TAXI og nu i KRØNIKEN. Men jeg syntes at han er suveræn i rollen som voldelig mand.
Specielt scenen hvor han møder Troels Lybys karakter i døråbningen til huset er rigtig god. Man kan tydelig fornemme hvor ustabil han er. Der lurer noget frygteligt under overfladen.

Når man ser filmen så virker det hele meget realistisk.

Det skulle i hvert fald også værer meningen med det. De unge skuespillere er virkelig gode og giver en meget realistisk præstation. Og så er de nye for publikum og de ser helt ” normale ” ud. Jeg mener, vores helt har krøller og et stort modermærke på kinden og vores heltinde er ikke den her åleslanke MTV model der lever op til de kropsmål som Brithny Spaers render rundt med. De ligner kort sagt dig og mig. Helt normale mennesker. Kejtede på deres egen charmerende måde.
Men Frederik Paarup der spiller Thomas vandrede jo også lige ind fra gaden til et åbent hus arrangement og blev castet til hovedrollen.

Men der er jo også mange kendte ansigter med i filmen.

Ja, og de bliver jo blandet lidt med dem, der ikke er så kendte. Jeg er vild med Nicolaj Steens rolle som den her lærer, der vil værer ung med de unge. Det havde vi meget sjov ud af.
Oprindelig så havde Claus Ryskjær, fået rolle som manden der ansætter Thomas til at kører med Aviser. Men så kom der noget Cirkusrevy op, og så blev det Ole Ernst i stedet for. Ikke noget dårligt byt. Jeg er glad for den måde, han har valgt at fortolke rollen på.
Det var først meningen at det skulle være Sara Brobjerg der skulle spille Thomas’ mor. Hun spillede også mor i BAGLAND og ville for de fleste være kendt, som en der bar offer-rollen. Sådan skulle Thomas’ mor jo ikke være. Hun skulle være stærk. Til sidst blev det så Julie Carlsen der fik rollen og jeg syntes at hun gør en rigtig stærk mor.

Musikken har en stærk placering i Tæl til 100. Er det bevist det der er brugt ?

Mår man snakker film musik så er det jo i bund og grund et spørgsmål om økonomi. Hvis vi havde haft råd til det, så kunne vi sikkert godt havde tænkt os at få Anastacia med, når de nu snakker om hende i filmen. Men det var der ikke lige budget til.
Vi fik STRIPCLUB JUNKIES til at genindspille SANDMAN’s 5 MINNUTES PAST LONELINESS fordi jeg er vild med det nummer. Desuden var vi så heldige at få ALLAN VEGENFELD til at indspille et andet nummer til filmen. Han har en helt fantastisk stemme.
Men i øvrigt så skal der jo ikke sælges et soundtrack til TÆL TIL 100, i den grad som der for et eksempel skulle til ANJA OG VIKTOR filmene. Man skal ikke gå ind og se filmen fordi man i en reklame har hørt, at der er noget fedt musik i den.

Hvordan ser du fremtiden for danske ungdomsfilm ?

Jeg tror den ser lys ud. Vi er nærmest inde i en bølge af danske ungdomsfilm.
2 RYK og 1 AFLEVERING, BAGLAND og nu vores film. Det er alle film der fortæller en vedkommende historie, langt væk fra ANJA OG VIKTOR stilen.
De før nævnte film ser vel nærmest tilbage på danske ungdomsfilm fra 70’erne og 80’erne. Film af Bille August, Søren Kragh Jacobsen. Mig og Charlie og andre i den stil. Jeg syntes, at det ser lovende ud.

Hvis man nu skulle få lyst til at se nogle af dine andre film, hvor finder man så dem ?

DEN JYSKE FORBINDELSE bliver snart vist på dansk Tv. Jeg ved ikke hvornår, man må lige holde øje.
TRO; HÅB OG BATMAN og KYS, KYS kan man låne på biblioteket. Men man skal jo lige huske på, at de er lavet for en lidt mindreårig målgruppe end TÆL TIL 100.

Her til sidst, har du et godt råd til de folk der har lyst til at lave film, men som ikke rigtigt er kommet i gang endnu ?

Man skal være stædig og vedholdende. Det er vigtigt at man vil det 100 %, ellers så kommer man ikke igennem med noget. Det er mange år siden jeg startede og det er først nu jeg står med en spillefilm. Det er en sværd branche at slå igennem i. Derfor er det vigtigt at være stædig.

Tak til Linda Krogsøe Holmberg.

Hvis du skulle have lyst til at læse Cinema onlines anmeldelse af TÆL TIL 100, så gå til anmelder siden.

Titel: Linda Krogsøe Holmberg Tæller til 100
Original Titel: Linda Krogsøe Holmberg Tæller til 100
Premieredato: 6. februar 2004
Skuespillere:
Spilletid: 0 min.
Selskab:
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
Crash Landing On...
Locked Down (HBO...
Star Trek: Picar...
C. B. Strike: Le...
The Dig
Clouds
The Godfather Co...
The New Mutants
Lykkebugten
The DefeatedKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...