Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bamse
Bamse billede

Happy Ever After
Thor: Love And T...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Linda P. og Mig

4. oktober 2012 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Linda P. og Mig billede

Sublim underholdning fra humorens ukronede dronning

Linda P er navnet. Via tv, film og de skrå brædder har hun etableret sig solidt blandt de absolutte yndlingskomikere hos genrens kendere. Her får hendes andet stand-up show – Linda P. og Mig – et par ord med på vejen, i anledning af dvd-udgivelsen.

Hvis man er Rasmus Seebach, Amalie eller bare kassedame i Føtex, så er dette show IKKE velegnet. Med mindre man har meget selvironi, for Linda P. får virkelig leveret nogle jokes omhandlende disse. Leveringen, overraskelsesmomentet og så hele pigebarnets levende tilstedeværelse gør at man ikke keder sig i hendes selskab. Det tog ikke Linda mange øjeblikke i branchen før hun var dronning af dansk stand up. En branche som længe har sukket efter kvindelige komikere.

Linda P. er typen som kan slippe af sted med det meste, og det helt særlige er at man utvivlsomt også fornemmer at Linda P. simpelthen også selv elsker sin egen form for humor – altså ikke noget med at skrive jokes som vil passe godt til et givent publikum, men noget som hun selv finpudser inden for egen boldgade. Ja, og så kan man enten lide det eller ej. Jeg tilhører afgjort den første mulighed, for ja det kan være grotesk, perverst og helt ude i hampen. Og det må det rigtig gerne være i min optik. Anno 2012 bør lette ofre for forargelighed finde på noget andet, for der er ingen grund til at pege fingre af Linda P. Hun har sammen med sit materiale fundet sit ståsted, og det er et fund at vi nu også har en kvindelig repræsentant for lokumssnak og andre herligheder.

Ud over at skyde jokes af som sig selv, møder vi også hendes karakter Flemming som desværre er kommet for sent. Han skulle nemlig have været opvarmer, og da han endelig entrerer scenen, så døjer han med at fatte pointen i de vittigheder som han skulle have underholdt med. Undervejs dukker der en baggrundssekvens op på storskærm, så Flemming alias Linda P. kan tale med sig selv, og her ender det i selvanalyserende mundhuggeri. Helt overlagt naturligvis, og også ganske sjovt.

Den sidste del af showet handler om Linda Petersen, som hun borgerligt er navngivet. Det er stadig sjovt, i sin form for satirisk selvportræt. Men her hører vi mere om hvem der i virkeligheden gemmer sig bag den Linda P. som vi alle mener at kende og som vi vel sagtens efterhånden har gjort til folkeeje. Og hele ballet bliver sluttet af med en serenade med Linda bag ved pianoet.

Ekstra materialet består af et par dokumentarer, hvor den ene handler om selve touren. Linda fortæller lidt om sig selv, viser rundt på spillestedet og meget andet, altså sammen filmet af hendes partner in crime Christina Sederqvist, som vi kender fra Skråplan og Piger På Prøveløsladelse. Bag om showet handler naturligvis om selve showets tilblivelse. Sidst men ikke mindst kan du se opvarmer Martin Nørgaards show.

Linda P og Mig er et glimrende stand up show, som også vinkler den sag at der er stor forskel på Linda P. og Linda Petersen, da Linda P. efterhånden er blevet en rolle i sig selv, på samme måde som Bo Patrick, Bruno, Lonnie Starr og hvad de nu alle hedder...

Så hvis du er til skarpe jokes og et indblik i hvem der er den sandfærdige Linda, så er du kommet til den helt rigtige udgivelse.

Udgivelsen er venligst stillet til rådighed af:
Scanbox

Titel: Linda P. og Mig
Original Titel: Linda P. og Mig
Premieredato: 9. oktober 2012
Instruktør: Hella Joof
Skuespillere:
Spilletid: 66 min.
Selskab: FBI, Postyr, 2012
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Udvandrerne
Farvel hr. Haffmann
Beskytteren
Prey (Disney+)
Murina
Min sommer i Pro...
Resten af Livet
Thor: Love and T...
Man vs. Bee (Net...
ElvisKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...